Re: Проблем с акумулатора...може би централно..РАЗВИТИЕ!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Re: Проблем с акумулатора...може би централно..РАЗВИТИЕ!!!

Мнениеот gadniqt » Вто 11 май 2010 17:12

здравейте,малко предисловие на проблема - снощи ми се включи алармата и 10 минути немога да е спра,помислих че нещо се е прецакала. В последствие спря от самосебеси,но не работеше. Много ми се спеше и въобще не погледнах повече. Сега отивам да проверя и централното неработеше,отварямм с ключа колата и се чува отзад в дясно някакво моторче да работи...точно над гумата. гледам таблото светят лампата на акумолатора и на маслото,без изобщо да съм вкарал ключа,доло и на газовата превключвателя светеше все едно колата е на контакт. Проверих акумолатора и гледам 10.5в показва,той е на 3-4 години и досега изобщо не е правел проблем,пък и колата не е седяла 1 ден без да се кара. Та въпроса е дали е възможно от самосебеси да са е заморазредил или да търся някаква утечка.

P.S. Някой свястен ел.техник в Пловдив да ми препоръчате и от аларми да разбира.

Последна промяна от gadniqt на Чет 13 май 2010 10:23, променено общо 5 пъти.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с акумолатора

Мнениеот Zlobomir » Вто 11 май 2010 17:16

Да се провери първо алармата, акУмУлаторът пак е добре щом цяла нощ е удържал фронта.

gadniqt

Re: Проблем с акумулатора

Мнениеот gadniqt » Вто 11 май 2010 17:24

Zlobomir написа:Да се провери първо алармата, акУмУлаторът пак е добре щом цяла нощ е удържал фронта.

Ами там е работата,че той най-веротно още снощи е издал багажа :).....аз чак сега го замерих,макар че беше ясно,че е заминал.То всъщност м/у пускането на алармата(предполагам заради падането на акумУлатора) и последно гасене на колата са 3-4 часа...та не е удържал много :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 11 май 2010 17:47

повече ме съмнява че нещо е дало на късо и колата е останала на контакт,от написаното от колагата така разбирам си си го обясняжам, била ти е активирана алармата и след като незнайно как е останала на контакт се включва алармата(сирената) ти си е спрял ама колата си е останала на контакт и е смукнала акумулатора

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Вто 11 май 2010 17:57

Ако е паднал акумулатора,без да съм вкарал ключа, трябва ли да светят лампите на маслото и акумулатора. То те светеха една "идея" по-слабо ама си светеха :). Това "жужене" на моторче като няма ток какво е? Аз нещо си го обяснявам, че това моторче е работило цяла нощ и е бутнало акумулатора. Ама може като съм отворил вратата да се е включило или да е вървяло без да спира от снощи.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 11 май 2010 18:44

Зареди го тоз акумулатор и ще се оправи(вероятно).
Както каза колегата нещо е дало накъсо от там е проблема(може и клемореда да е виновен)сега всичко наред ли е или лампичките пак светят.

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Вто 11 май 2010 19:55

Има голяма вероятност да е нагорял или омаслен клемореда.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 11 май 2010 20:15

Обаче това жужене ще да е от централното, в случай че алармата го е прецакала от цяла нощ отвори/затвори. Клемореда с централното нали няма връзка, а бензиновата помпа жужи за няколко секунди и спира? :roll:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 11 май 2010 20:26

Мисля че е проблема е в елинсталацията на колата най-вероятно алармата прави мизерии. Ако това което си написал наистина е вярно значи акумулатора ти е перфектен - просто трябва да се зареди.

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Вто 11 май 2010 21:04

ktamen написа:Мисля че е проблема е в елинсталацията на колата най-вероятно алармата прави мизерии. Ако това което си написал наистина е вярно значи акумулатора ти е перфектен - просто трябва да се зареди.

Ами акумулатора и аз си мисля,че като го заредя ще си е 6. Сега познат ми каза,че най-вероятно ми е клемореда...спекал е и постоянно е на контакт. Има ли вероятност като е седяла на контакт 1 денонощие, да се е скапало нещо....горивната помпа къде се намира,да не ми е "въртяла" тя така,ама то "жуженето" беше доста силно и не ми се вярва да е от нея,по принцип нея едвам е чувам. Какво се намира в дясно над задната гума,до резервоара за бензина...от там ми идваше шума?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 11 май 2010 21:18

Едва ли акумулатора е виновен за целата история , по-скоро контактния ключ (не знам защо му казвате клеморед) . От друга страна трябва да се знае , че по-дългия престой на акумулатор в състояние на дълбок разряд (10-11 V не е опасно състояние) води до необратимо увреждане . Но от мой опит мога да кажа , че нов акумулатор (Magneti Marelli 75Ah) разреден до 0V :o (не нарочно естествено) и стоял така 10-тина часа се възстановява , без някакви забележими дефекти .

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с акумулатора...може би клемореда

Мнениеот Zlobomir » Вто 11 май 2010 21:55

Много широка тема отворихме, дълбок разряд-заряд на акумулатора за кратък интервал е дори полезен за десулфатизация. Има и специални зарядни устройства с такъв цикъл на заряд.
А на ключа викаме клеморед, защото в едно такова контактува.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 12 май 2010 18:13

Извади буксата на клемореда за проба дали ще изгаснат лампите(ако изгаснат е от него).

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 12 май 2010 18:50

van4ooo написа:Извади буксата на клемореда за проба дали ще изгаснат лампите(ако изгаснат е от него).

:да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 12 май 2010 19:06

Много е лошо, ако акумлатора се разреди под 11в (по-точно 1,83в на клетка), още по-лошо е да се остави така продължително време, трябва да го заредиш веднага, защото наистина ще се скапе. Зареждането с такова джиджено зарядно(със заряд-разряд) за което пише Злобомир е много по-ефективно. Проблема е или контактния ключ или алармата, така пред монитора едва ли някой може да ти даде точна диагноза. Първо зареди акумулатора, сложи го отново и ако таблото пак светне откачи го отново, издърпай захранването (най-вероятно червен кабел) от контактния ключ и пак закачи акумулатора и пиши какво се случва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”