Поради факта че аз съм "джипаджия" и основно се занимавам със Самурайчета и Витари , и имам няколко проблема с мойта градска кола а тя Голф-че 89-та 1.3 с 4-ри скорости карам го само из София
Голф-чето ми е любимата кола от 4-те който имам :здрава,икономична,лесна за подръжка и никога не ме е "оставяла"
Надявам се да ми помогнете как да реша проблемите ми с "НЕГО"
Преди 2 седмици почна да се появава ШУМ при тръгване на 1-ва на другите скорости не се появаваше , постепенно този шум почна да се увеличава и увеличава след което Шума изведмъж се превърна във виене и скрибуцане (стана ми ясно че скоростите си занимаха) и почнаха да изчезват скоростите 1-на по 1
Ще трябва да сменям скоростите то е ясно !
Този мотор 1.3 усещам че 4-те скорости го тормозят (идват му много дълги )
Случва се доста често Голфето да го карам малко по Оффроуд и така натоварвам доста скоростите
Преди години има една Джета с 1.8 мотор и скоростите се държаха много прилично ,гледам че тези скорости не стават на 1.3 мотора и тук ми идва и въпроса :
Какви Скороти да сложа така че да ми вършат работа ?
Голф 2 1.3 проблеми и решения.
-
VWGolfFEND
- Автомобил:
- Двигател:
-
VWGolfFEND
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 1.3 ПРОБЛЕМИ И РЕШЕНИЯ
Имам и един ДОНОР Г2 1.8 синхро , бил е синхро преди някой малоумник да му махне кардана уш да харчи по малко
Бих прехвърлил двигателя скоростите и синхрото на този с 1,3 двигателя ,но и тук имам въпрос :
Дали ще стане прехвърлянето на синхрото ?
Забелязах че между двата голфа има разлика с купетата , на синхрото багажника е по плитък .Това имали значение ?
Бих прехвърлил двигателя скоростите и синхрото на този с 1,3 двигателя ,но и тук имам въпрос :
Дали ще стане прехвърлянето на синхрото ?
Забелязах че между двата голфа има разлика с купетата , на синхрото багажника е по плитък .Това имали значение ?
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 1.3 ПРОБЛЕМИ И РЕШЕНИЯ
модела/типа на скоростите е различен,на 1.3 двигателя са тип 084,085, а на 1.6 и 1.8 моторите са тип 020,и както си забелязал има разлика и в купето,заради кардана
така че най добрия вариант е да си намериш 5 скоростна кутия за 1.3 ,става и то поло 90-94 година,на мойто поло кутията е 5 скоростна и на 5 предавка при 3000 оборота съм с 80 километра
доста е къса кутията ама той и двигателя е 1.1 45 коня
така че най добрия вариант е да си намериш 5 скоростна кутия за 1.3 ,става и то поло 90-94 година,на мойто поло кутията е 5 скоростна и на 5 предавка при 3000 оборота съм с 80 километра
доста е къса кутията ама той и двигателя е 1.1 45 коня
-
VWGolfFEND
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 1.3 проблеми и решения.
мерси момчета за отговорите ще търся скорости !
-
PitkataJoe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и от SEAT стават, аз съм с такава, също съм 1.3 NZ.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Така ако искаш да го правиш синхро ти трябва дъното на багажника и тунела. Е стествено и друг двигател че със тоя няма да може да отлепи. А иначе скоростна кутия тип 084 (на 1.3 е такава) се монтира на:
VW Polo 2F
VW Golf 2,3 ( 1.3[2-ka],1.4,1.6[3-ka])
Seat Ibiza,Cordoba 1.0,1.1,1.3,1.4,1.6
Toва са колите на които се монтира.
VW Polo 2F
VW Golf 2,3 ( 1.3[2-ka],1.4,1.6[3-ka])
Seat Ibiza,Cordoba 1.0,1.1,1.3,1.4,1.6
Toва са колите на които се монтира.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”