Колеги помагайте - изгнил калник.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
barberia
Автомобил:
Двигател:

Колеги помагайте - изгнил калник.

Мнениеот barberia » Съб 29 май 2010 20:09

Здравейте. Имам следния проблем. Ламарината на заден десен калник около капачката на резервоара е изгнила доста. Опитах се да я правя но не задържа дълго. Въпроса ми е някой може ли да ми помогне с намирането на такава ламарина за да я сменя, че като питах по авточастите казаха че нямало такава за мойта кола. Колата е VW Jetta 89г. Благодаря предварително на всеки включил се!

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги помагайте - изгнил калник.

Мнениеот qNkOo » Нед 30 май 2010 7:05

По моргите ходи ли?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 30 май 2010 7:08

Колега, имаш вариант да вземеш от Голф 2/3 да вземеш такъв калник и да изрежеш точно тази част която ти трябва и да я напаснеш на твоята кола... Ако не ти е проблем можеш да пуснеш някоя снимка, да се ориентираме за какво става на въпрос!?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 30 май 2010 7:43

IceHeart написа:Колега, имаш вариант да вземеш от Голф 2/3 да вземеш такъв калник и да изрежеш точно тази част която ти трябва и да я напаснеш на твоята кола... Ако не ти е проблем можеш да пуснеш някоя снимка, да се ориентираме за какво става на въпрос!?

колегата добре ти е казал,и друго направиш ли е колата профилактично почиствай горе доло на месец калта около гърлото на резрвоара,там се задържа кал както и по веждата и като се намокри дъжи влага зимата +сол и се получава супер гниене,от параструйката не опадва лесно

barberia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barberia » Нед 30 май 2010 11:39

Това за почистването вече и аз го имам в предвид. Въпроса е да го направя веднъж. Иначе и аз го мислих този вариант с взимането на калник и рязане от него на тази част която ми трябва, но си мислех евентуално ако се намира като отделна част да не се занимавам излишно. Ето и снимка на мястото за да ви стане съвсем ясно за какво говоря. Дано съм я качил правилно.
Прикачени файлове
IMGP3075.JPG

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 30 май 2010 11:51

barberia написа:.

Колега, хубаво е било да отвориш капачката на резервоара (металната) така ще се види още повече. Тука във форума има клубни майстори (тенекеджии) който могат да дадат мнение по въпроса! А така както гледам мисля и че със кит ще стане, не е толкова зле положението, но си е играчка! За 50 лева ще ти го направят стига на майстора да му се занимава. Но най-добре става с изрязването на пърче от друг калник, защото този пак ще подаде!

barberia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barberia » Нед 30 май 2010 13:05

Попринцип мястото е правено веднъж, и издържа сравнително доста, но в момента вече има дупка и трябва да се сменя цялата ламарина за да стане както трябва. Ако искате ще снимам и на отворена капачка, но не се вижда нищо по различно от това на снимката. Въпроса е дали ще мога да си намеря нова такава ламарина или ще трябва да обикалям по морги и да търся здрава. Не ми се ще пак да се опитвам да замажа положението защото колата не ми е за продажба, а си я карам.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 30 май 2010 22:47

Първо си намираш свестен тенекеджия-заварчик,даже е най-добре и той да си я обработи за боя.Та с общо умуване решавате колко и къде да се реже и бягаш в някоя морга за запазен заден панел.От него се изрязва подобно парче с припуск за напасване,заварка ,обработка...Мисля ,че трябва да се свали резервоара при операцията,къде за удобство,къде поради пожароопасност.Това,последното е съвсем сериозно,не е играчка.
Иначе ,по принцип този панел (заден калник) би трябвало да се продава,навремето търсих за Г3-имаше за около 200лв,но тенекеджията оправи стария на място,те много не се натискат да го сменят целия :roll:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 30 май 2010 23:27

Дори да е дупка, влакнестия кит държи много. Въпроса е метала да се обработи за да не избие пак ръжда. При мен е изгнило по същия начин и мисля лятото така да го правя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”