Колеги помагайте - изгнил калник.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги помагайте - изгнил калник.
Здравейте. Имам следния проблем. Ламарината на заден десен калник около капачката на резервоара е изгнила доста. Опитах се да я правя но не задържа дълго. Въпроса ми е някой може ли да ми помогне с намирането на такава ламарина за да я сменя, че като питах по авточастите казаха че нямало такава за мойта кола. Колата е VW Jetta 89г. Благодаря предварително на всеки включил се!
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги помагайте - изгнил калник.
По моргите ходи ли?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имаш вариант да вземеш от Голф 2/3 да вземеш такъв калник и да изрежеш точно тази част която ти трябва и да я напаснеш на твоята кола... Ако не ти е проблем можеш да пуснеш някоя снимка, да се ориентираме за какво става на въпрос!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Колега, имаш вариант да вземеш от Голф 2/3 да вземеш такъв калник и да изрежеш точно тази част която ти трябва и да я напаснеш на твоята кола... Ако не ти е проблем можеш да пуснеш някоя снимка, да се ориентираме за какво става на въпрос!?
колегата добре ти е казал,и друго направиш ли е колата профилактично почиствай горе доло на месец калта около гърлото на резрвоара,там се задържа кал както и по веждата и като се намокри дъжи влага зимата +сол и се получава супер гниене,от параструйката не опадва лесно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това за почистването вече и аз го имам в предвид. Въпроса е да го направя веднъж. Иначе и аз го мислих този вариант с взимането на калник и рязане от него на тази част която ми трябва, но си мислех евентуално ако се намира като отделна част да не се занимавам излишно. Ето и снимка на мястото за да ви стане съвсем ясно за какво говоря. Дано съм я качил правилно.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
barberia написа:.
Колега, хубаво е било да отвориш капачката на резервоара (металната) така ще се види още повече. Тука във форума има клубни майстори (тенекеджии) който могат да дадат мнение по въпроса! А така както гледам мисля и че със кит ще стане, не е толкова зле положението, но си е играчка! За 50 лева ще ти го направят стига на майстора да му се занимава. Но най-добре става с изрязването на пърче от друг калник, защото този пак ще подаде!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Попринцип мястото е правено веднъж, и издържа сравнително доста, но в момента вече има дупка и трябва да се сменя цялата ламарина за да стане както трябва. Ако искате ще снимам и на отворена капачка, но не се вижда нищо по различно от това на снимката. Въпроса е дали ще мога да си намеря нова такава ламарина или ще трябва да обикалям по морги и да търся здрава. Не ми се ще пак да се опитвам да замажа положението защото колата не ми е за продажба, а си я карам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо си намираш свестен тенекеджия-заварчик,даже е най-добре и той да си я обработи за боя.Та с общо умуване решавате колко и къде да се реже и бягаш в някоя морга за запазен заден панел.От него се изрязва подобно парче с припуск за напасване,заварка ,обработка...Мисля ,че трябва да се свали резервоара при операцията,къде за удобство,къде поради пожароопасност.Това,последното е съвсем сериозно,не е играчка.
Иначе ,по принцип този панел (заден калник) би трябвало да се продава,навремето търсих за Г3-имаше за около 200лв,но тенекеджията оправи стария на място,те много не се натискат да го сменят целия
Иначе ,по принцип този панел (заден калник) би трябвало да се продава,навремето търсих за Г3-имаше за около 200лв,но тенекеджията оправи стария на място,те много не се натискат да го сменят целия

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Дори да е дупка, влакнестия кит държи много. Въпроса е метала да се обработи за да не избие пак ръжда. При мен е изгнило по същия начин и мисля лятото така да го правя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”