Гарнитура на капака на клапаните Г2 PN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Гарнитура на капака на клапаните Г2 PN

Мнениеот theultimate » Пон 17 май 2010 6:07

Знам че има доста такива теми, но при мен проблема е по-особен. Едната шпилка за капака на клапаните липсва. Направо се е отчупило парченцето метал откъм блока, където е резбата и няма начин да навия нова. Решението към момента е болтче, гайка и пружина. Не излиза някакво сериозно количество масло, но пак сълзи колкото да ми цапа мотора и да мирише на гадно от парното. Мисля профилактично да сменя гарнитурата, най-вероятно е издухала докато го побългаря и намаля теча. Попринцип каква гарнитура гарнитура (доколкото знам са коркови и гумени) би уплътнявала най-добре при моя случай - не добре затегнат капак?

alex26
Автомобил:
Двигател:

Re: Гарнитура на капака на клапаните Г2 PN

Мнениеот alex26 » Пон 17 май 2010 13:53

theultimate написа:Знам че има доста такива теми, но при мен проблема е по-особен. Едната шпилка за капака на клапаните липсва. Направо се е отчупило парченцето метал откъм блока, където е резбата и няма начин да навия нова. Решението към момента е болтче, гайка и пружина. Не излиза някакво сериозно количество масло, но пак сълзи колкото да ми цапа мотора и да мирише на гадно от парното. Мисля профилактично да сменя гарнитурата, най-вероятно е издухала докато го побългаря и намаля теча. Попринцип каква гарнитура гарнитура (доколкото знам са коркови и гумени) би уплътнявала най-добре при моя случай - не добре затегнат капак?

Здравеи колега,по миналият месец сменях тази гарнитура,сложих коркова купих я от евро07 за 4лв и сам много доволен всички течове спряха от капака на клапаните!При теб незнам как ще е с тази испуснала строшена шпилка,но мисля че няма да имаш проблем не ти пречи нищо да пробваш,под 4 лж някаде беше корковата и сам мн доволен! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”