При пускане на силно парно Пуши!!!! Не е ли странно ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

При пускане на силно парно Пуши!!!! Не е ли странно ?

Мнениеот verderet » Пон 17 май 2010 13:06

Преди няколко вечери ми се случи нещо много странно (за мен) отидох случайно да взема майка ми от работа и докато я чакам заваля много силен дъжд, нещо ми стана хладно и реших да си пусна парното (Климатроник) пуснах го на 2чертички. След това нещо започнах да си играя и го пуснах на mаx. загледах се в огледалото и видях, че колата започна много силно да ПУШИ. Намалих парното - намаля пушенето, увеличих парното - увеличава се и Пушенето, това ми се вижда много странно. Може ли точно за през зимата когато съм го пускал парното да духа топло да си е горело масло и така да е изчезнало, но пък защо парното да гори масло ? И какво пуши въобще ? Пушака бесхе бял на цвят - колата е Голф 4 1.6 SR AKL

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Re: При пускане на силно парно Пуши!!!! Не е ли странно ?

Мнениеот krasio00o » Пон 17 май 2010 17:49

Малко се пообърках докато чета темата :D ,но неразбирам от къде пуши:от ауспуха или от парното?Възможно ли е пушека да е бил пара.Да си усетил някаква странна миризма или нещо необикновенно?

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Вто 18 май 2010 8:14

krasio00o написа:Малко се пообърках докато чета темата :D ,но неразбирам от къде пуши:от ауспуха или от парното?Възможно ли е пушека да е бил пара.Да си усетил някаква странна миризма или нещо необикновенно?

Пуши от Ауспуха бял дим, опитах да подуша някаква миризма но не усетих нищо!!!

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Вто 18 май 2010 8:33

колега имаш ли загуба на антифриз

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 18 май 2010 9:05

Сигурен ли си ,че на max. не се вдигат с малко оборотите и затова започваш да го виждаш(а пушек,пара си има през цялото време)?

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Вто 18 май 2010 9:12

колега ако имаш загоба на антифриз търсиш проблема от към главата , но ми се струва че се шашкаш , когато пуснеш климатика би трябвало да повиши леко обороти за да може да компесира натоварването на двигателя от допълнително включения агрегат ако не ти повиши леко оборотите вероятно се при включването на климатика ти падат леко и колата започва да не работи както трябва и имаш не пълно горене и при тези ниски температури които се наблюдават в омомента ти прави впечетление пушека. провери как ти е охладителната течност все пак, макар че няма логика само при пуснато парно да ти дърпа в двигателя.

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Вто 18 май 2010 17:32

autoted написа:колега ако имаш загоба на антифриз търсиш проблема от към главата , но ми се струва че се шашкаш , когато пуснеш климатика би трябвало да повиши леко обороти за да може да компесира натоварването на двигателя от допълнително включения агрегат ако не ти повиши леко оборотите вероятно се при включването на климатика ти падат леко и колата започва да не работи както трябва и имаш не пълно горене и при тези ниски температури които се наблюдават в омомента ти прави впечетление пушека. провери как ти е охладителната течност все пак, макар че няма логика само при пуснато парно да ти дърпа в двигателя.

Проверих и нямам загуба на Антифриз обеден съм, че когато съм включил ПАРНОТО не климатика на повече от 4 чертички започва да дими преди това не. Вдигат се оборотите но с малко примерно 50-100 максимум, което според мен не е прияина за пушенето. Разликата от пушене и непушене е много голяма, затова ми направи впечетление. Не знам да ли да се шашкам или да го остава така! Все пак имах голяма загуба на масло през зимата и се чуда да ли не е точно това причината - Пускам парно, гори масло!!!?!!!

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 18 май 2010 17:48

Точно заради парното няма да е.При първо палене или при форсиране на двигателя припушвали.

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Вто 18 май 2010 17:51

van4ooo написа:Точно заради парното няма да е.При първо палене или при форсиране на двигателя припушвали.

Ми не съм забелязал, а откакто разбрах,че имам загуба почнах да следя за такива работи.

Потребителски аватар
cecik123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecik123 » Вто 18 май 2010 18:19

verderet написа:
van4ooo написа:Точно заради парното няма да е.При първо палене или при форсиране на двигателя припушвали.

Ми не съм забелязал, а откакто разбрах,че имам загуба почнах да следя за такива работи.

Нали каза, че нямаш загуба на антифриз, сега казваш, че имаш загуба. НО на какво!? Иначе е абсолютно нормално да вдига оборотите след като компресора работи. Или ти ползваш парното на ECON, тук никой не се сети да пита за това !?

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Вто 18 май 2010 22:04

cecik123 написа:
verderet написа:

Нали каза, че нямаш загуба на антифриз, сега казваш, че имаш загуба. НО на какво!? Иначе е абсолютно нормално да вдига оборотите след като компресора работи. Или ти ползваш парното на ECON, тук никой не се сети да пита за това !?

Казах,че нямам загуба на Антифриз имам загуба на Масло (през зимата-забелязах го през пролетта и започнах да следя дали колата пуши или не пуши) Не съм казал, че не е нормално да се вдигнат Оборотите когато си включа парното (Включвам го просто като си натисна стрелката нагоре без да натискам нищо друго - температурата ми е H1) просто отговорих на въпрос от колега. Моя въпорс е още от началото, защо когато пусна парното почти на max. или близо до него колата започва да пуши, когато го намаля колата спира да пуши, нормално ли е това и възможно ли е от това да имам загуба на Масло (не Антифриз) през зимата ? Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен!!!

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Сря 19 май 2010 0:32

Когато дадеш на max, до електромотора на вентилатора за парното протича
"пълен ток", т.е. вентилатора работи на пълен капацитет и изразходва
значително повече енергия. От там динамото(алтернатора) се включва в играта стабилно и чувствително натоварва мотора, а ЕКУ-то казва да се вдигнат малко оборотите. Всичко това + подходящо ниски температури на околната среда
е равно на твоето шашкане.
Ако двигателят гори масло - пушекът ще е синкав; наситено белия е знак за изгаряне на антифриз; черния е знак за прекалено обогатена гориво-въздушна смес...
всичко друго е пара, въглероден диоксид и букет отрови.

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Сря 19 май 2010 15:24

qNkOo написа:Когато дадеш на max, до електромотора на вентилатора за парното протича
"пълен ток", т.е. вентилатора работи на пълен капацитет и изразходва
значително повече енергия. От там динамото(алтернатора) се включва в играта стабилно и чувствително натоварва мотора, а ЕКУ-то казва да се вдигнат малко оборотите. Всичко това + подходящо ниски температури на околната среда
е равно на твоето шашкане.
Ако двигателят гори масло - пушекът ще е синкав; наситено белия е знак за изгаряне на антифриз; черния е знак за прекалено обогатена гориво-въздушна смес...
всичко друго е пара, въглероден диоксид и букет отрови.

Благодаря за пояснението :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”