Здравейте колеги.Наскоро се появи проблем с голфчето-като запаля и започва да пърпори,работи доста шумно.Така е минута-две и после полека утихва и започва да си работи нормално.Друго странно-сутрин като запаля,ако времето е по-топло като запаля си пърпори,ако е хладно,както последните дни беше е много тиха.Ходих в сервиза,където по принцип я правя,казаха ми,че меката връзка е заминала.Отидох в сервиз специално за ауспуси казаха,че меката връзка е добре,смениха единия балон на ауспуха и казаха,че трябва да се оправи.Трябва,ама не се оправи.Колата е гледана цялата-нищо няма за смяна.Та може ли това наистина да е меката връзка и ако не е тя какво друго може да е,че вече чак ме дразни тоя звук,да не говорим,че задължително преди да тръгна стоя няколко минути на място.
П.П.:Колата е Голф 3,1.8 моноинжекция
Голф 3 работи шумно
- rusa_furia
- Автомобил:
- Двигател:
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 работи шумно
Здрасти колега, кофти проблем който много трудно се открива, а в сервизите всеки гледа да ти вземе парите и после проблема пак си е същият! Погледни колекторните траби който флизат в двигателя там имат гарнитура да неби от там да изпуска по малко и да се получава този шум? А катализатор имаш ли? Няма да е лошо да направиш едно клипче, със звук и картина за да може да ни е по лесно да намерим отговора!
п.п При мен сутрин когато запаля колата се получава едно дрънчене на гърнета и катализатора, все едно колата мие касичка прасенце! И след като загрее се поуправя, но чат пат пак си дрънка! Но като затфоря прозореца не слушам нищо! Ако не намериш отговора на проблема ти и ако колата си върви нормално остави я така, може и сама да се оправи! Късмет! И не забравяй че караме стари рЪждясали дрЪгели и проблеми винаги си имат! Ако всичко вземем да поправяме косите ни ще побелеят!
п.п При мен сутрин когато запаля колата се получава едно дрънчене на гърнета и катализатора, все едно колата мие касичка прасенце! И след като загрее се поуправя, но чат пат пак си дрънка! Но като затфоря прозореца не слушам нищо! Ако не намериш отговора на проблема ти и ако колата си върви нормално остави я така, може и сама да се оправи! Късмет! И не забравяй че караме стари рЪждясали дрЪгели и проблеми винаги си имат! Ако всичко вземем да поправяме косите ни ще побелеят!
- rusa_furia
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя шум наистина е рядък и необясним и освен с клип незнам как да го предам,че да се разбере какво става.А ако така ходя да давам по 30лв за хайде да познаем какво се случва,няма да стане.Да си призная,незнам дали имам катализатор,но мисля,че пишеше по документите някъде,та ще погледна,ще огледам и тръбите и дано да е това.Ако не открия проблема ще стискам зъби и ще карам така.
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се чува отпред на колата или е меката връзка или е някоя гарнитура наистина самоче ако е гарнитура бръмченето ще го има постоянно и с времето все повече ще се усилва защото ще се отваря все по голяма дупка,та според мен е меката връзка,а за това че някъде пише че има катализатор ........ не е гаранция че не е премахнат вече 
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Доколкото знам повечето коли са с махнат катализатор. Те иначе няма да вървят както трябва. Така съм чувал поне от "разбирачи"
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”