Странно - много трудно пали, а после НИКАКВИ проблеми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ico70
Автомобил:
Двигател:

Странно - много трудно пали, а после НИКАКВИ проблеми

Мнениеот ico70 » Пет 19 май 2006 9:37

Здравейте на Всички. Нов член съм и имам следния проблем:
колата е Golf II 1.3i NZ и я карам от 4.5г. Имам газова уредба STARGAZ с автоматичен ключ за прехвърляне бензин-газ (по обороти) от 1г. Досега не съм имал проблем със запалването. Въртиш и пали от раз независимо от сезона и температурата (НИКОГА досега не съм докосвал педала на газта при палене!!!). Не искам да кажа че не съм имал проблеми с колата, но със запалването-никога. И изведнъж-проблем: сядам в колата завчера въртя-не пали :?: Втори път-пак. Трети път-педала на газта до ламарината- не откъсва. Минах в авриен режим за палене на газ (натиска се едно бутонче отзад на блока за управление) и след дълго въртене газ до дупка и запали. Беше почти удавена. След това колата си работеше перфектно(на празен ход, ниски и високи обороти, ускорение). Но да запали-УЖАС :x .
Смених въздушния филтър-не помогна
Смених свещите BOSCH WR78(по каталог)-също
Кабелите-силиконови ШАМПИОН са на 10к и са в отличен вид
Палеца и капачката са БОШ на 15000км и също са в добър вид
Направих проба с една свещ и хвърляше искра да те убие?!?
Моля Ви за идеи.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пет 19 май 2006 9:44

ламба зонта (ламбда сондата ;) ) провери дали функционира, съшо така имаш отзад до/във резервоара 2 бензинови помпи - провери дали бачкат. ако бачкат виж как са ти синия датчик за температурата над термостата, датчика на Хол (залепен в делкото).
ако не е от тия неща - не знам от какво да е...

Потребителски аватар
ico70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico70 » Пет 19 май 2006 10:21

Ламбда сондата е сменяна и работи добре, помпите също, датчика за температурата и Хол датчика също :?
Започвам да си мисля че е от нескопосано направената клапа за предпазване на дебитомера на въздуха при детонация на газта(намира се след въздушния филтър). Идиотите са я направили с най-обикновена панта за мебели от първата железария, и ако заяжда ще спира притока на въздух при работа на бензин. При работещ вече двигател може би вакуума е по-голям, тя е отворена и колцата си работи нормално.
Това ще го проверя довечера след работа- дано е от това :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”