колата пали когато си иска!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lisankasladuranka
Автомобил:
Двигател:

колата пали когато си иска!

Мнениеот lisankasladuranka » Съб 24 апр 2010 19:21

:търсачкаа здравейте колеги!вече не знам към кой да се обърна...колата ми голф 3-ка jti , прави номера .пали и гасне.....от 5-я път понякога пали,явно си е на настроение.една седмица е добре ,след няколко дни пак така.закарах я на диагностика-няма проблем ,всичко си е наред.казаха ,че е от ключа -сигурно.изкарах нов ,но пак същата работа,смених клемореда,днес пак същата история.понеже няма кой да питам ,се обръщам към вас...предполагам е от тоците ,или.....вие предположете и помогнете! :bowdown

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: колата пали когато си иска!

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 19:57

Забеляза ли кога започна това, какво последно е променяно по двигателя, когато работеше нормално? Провери за лоши уплътнения на маркучи и филтър. колекторни тръби, въобще навсякъде, откъдето може да засмуква въздух. Има ли датчик на Хол? :oops: Има ли нещо като по-лесно палене при сухо топло време? :) Ако да, и GTI беше бензинов мотор - кабели, бобина.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 24 апр 2010 20:00

Лиске, като не ще да запали - горе-долу след колко време гасне колата?
До 5 секунди или заработва неравномерно и след това гасне?
Ако запалва нормално и след по-малко от 5 секунди гасне - наистина е от ключа. Но с новия ключ ще ти прави същите магарии. Просто в черната част на стария има транспондер (излъчвател), който се улавя от приемника на имобилайзера и колата си работи. Не се ли засече този транспондер - колата загасва.

Ако заработва неравномерно, на 2-3 цилиндъра колата и тогава загасва - проблема ще да е друг.

Впрочем, няма да е jti, по-скоро залагам на GTI :lol: :lol:
Я най-хубаво погледни в големия талон и в графата 'Двигател № ' ще видиш кода на мотора. Важни са първите 2-3 символа.
Ъъъъ... има ли газова?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 20:04

И както се оказа, има клемореди менте, не е гаранция смяната. А относно имобилайзера, щом колата има "настроение", а не винаги еднотипен проблем, едва ли е той.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 21 май 2010 19:42

мисля 4е виновника е бензиновия филтър и моета беше така но като топла най проблем прайше 5,6 пъти въртищ нищо стигал сам до 10 пъти смених бензиновия филтър си4ко си тръгна гладко пали си отма та колега виш си филтъра :D той може да ти е виновен и пиши после да кажеш кво е станало.и колега моета и аз я карах на диагностика и на мен нищо не ми казаха казаха 4е вси4ко и е било наред и това е.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 21 май 2010 20:13

Помпа, бензинов филтър.....колеги нямаше ли и някакво реле, което управлява помпата/ите?

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Съб 22 май 2010 6:30

Реле номер 30, включва бензиновата помпа и я изключва когато си поиска,подава ток и на датчика на хол,от там се губят и токовете.Ново оригинално 25лв,друго-12лв. Аз съм с по-евтиния вариант,засега няма проблем и не прави вече тия мизерии:)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”