Запалката на голф 2 - не работи
- chavdar123
- Автомобил:
- Двигател:
Запалката на голф 2 - не работи
Здравеите
Малко глупава тема, но ми трябва запалката в голфа, която не работи. Извадих барчето и там намерих само една свободна букса, която не е включена никъде, самоче е четворна с четири кабела а за заплката ми трябва с 3 пък и кабелите са по къси. Продълйих да разглабям, но други кабели и букси не намерих, та въпроса ми е може ли от тези 4 кабела с букса да се пусне запалката в употреба, като се подмени буксата с друга. Някакви идеи ако имате казвайте
или поне да ме пратите при някого за София който да ги погледне и да си каже мнението
Благодаря 

Re: Запалката на голф 2 - не работи
Може да почнеш откъм бушоните. В книжката ми за МК2 не пише кой точно бушон е за запалка
, но са надписани отзад на капака (дъното на мини-бара). Първи трябва да е свободен уж, стига да нямаш климатик, или си харесай и проучи празно място. Пусни си един стабилен трижилен проводник до запалката и на бушон 15 А примерно (трето жило само за + на лампата, може по-тънко). Друг начин, запалката си има осветяване, на пуснати фарове или габарити замери дали на този твоя намерения кабел по някое от жилата му идва +. Но си мисля, че трябва да ти завършва с една двойна букса (+ и - за запалката) и ОТДЕЛНО до нея буксичка за лампичката. При мен за лампичката е ползван изолирбанд, та може да е неоригинално, но разстоянието ми се вижда голямо, за да е с 1 букса фабрично.
, но са надписани отзад на капака (дъното на мини-бара). Първи трябва да е свободен уж, стига да нямаш климатик, или си харесай и проучи празно място. Пусни си един стабилен трижилен проводник до запалката и на бушон 15 А примерно (трето жило само за + на лампата, може по-тънко). Друг начин, запалката си има осветяване, на пуснати фарове или габарити замери дали на този твоя намерения кабел по някое от жилата му идва +. Но си мисля, че трябва да ти завършва с една двойна букса (+ и - за запалката) и ОТДЕЛНО до нея буксичка за лампичката. При мен за лампичката е ползван изолирбанд, та може да е неоригинално, но разстоянието ми се вижда голямо, за да е с 1 букса фабрично.- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
На моята кола е под номер "3" бушон и е 15 амперов По принцип този бушон управлява : запалката , радиото , осветление в купето и централно заключване ( ако има такова ) Аз нямам централно , но пак си си карам със 15 амперовият .
Сигурен ли си , че преди това ти е работила запалката ? Ако е работила , потърси кабелът които ти трябва , може и да е побългарявано и да не е било с букса , а направо да са били забити кабелите колкото да има някакъв контакт
Успех
Сигурен ли си , че преди това ти е работила запалката ? Ако е работила , потърси кабелът които ти трябва , може и да е побългарявано и да не е било с букса , а направо да са били забити кабелите колкото да има някакъв контакт
Успех

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Буксата не е четворна, а тройна. Заблудил те е захравнащия клон, на който са два кабела.
Липсва ти преходния кабел.
Липсва ти преходния кабел.
- chavdar123
- Автомобил:
- Двигател:
Това което е показал колегата Anrus мисля, че точно това ми липсва понеже така като го гледам точно ще стане буксата в единия край а другия в запалката понеже и кабела който намерих зад барчето е по къс и не може да стигне свободно до запалката
въпросът вече ми е от къде мога да си намеря този кабел
и благодаря anrus за информацията и снимката
също и на останалите колеги които споделиха полезна информация 
въпросът вече ми е от къде мога да си намеря този кабел 
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Отиваш в някоя автоморга, демонтираш барчето на умрелия Golf2/Jetta2 и вземаш кабела.
- chavdar123
- Автомобил:
- Двигател:
Добрече ми каза и показа този кабел
днес се разрових понеже се сетих, че в къщи имам инсталация от голф и за щастие намерих този кабел и вече запалката работи
Много благодаря
много се кефя
мерси 
днес се разрових понеже се сетих, че в къщи имам инсталация от голф и за щастие намерих този кабел и вече запалката работи
Много благодаря
много се кефя
мерси 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”