Здравейте ,колеги ! Нов съм клуба

и имам въпрос относно Г3 16в АБФ.
Първо ще направя леко въведение.

Веднага след получаването на шофьорската ми книжка (преди година и половина) се сдобих и с първият ми автомобил...

Търсех нещо икономично и лесно за поддръжка тъй ,като съм студен и все още не работя.Веднъж случайно попаднах на един Г3 1.6 94г внос от Италия (Голфчето от гаража ми) с климатик, ел.стъкла и с метанова уредба.С ниско окачване ,джанти , затъмнени стопове и спортно гърне суперспринт.Не се поколебах и го закупих за 3400лв.Направих подобрения на външния вид разбира се и от тогава до днес станах голям фен на марката и по специално на модела Г3

.И така стига толкоз за мен давам по същество! Понеже в скоро време живот и здраве ще почвам работа и мисля да продам моя Голфи и с някой друг спестен лев отгоре да си закупя мечтания до днес от от мен Г3 ГТИ 16в АБФ !

Та въпроса ми е следният : От скоро чета из интернет ,различни статии и форуми за модела и наскоро попаднах на информация ,че Г3 ГТИ 16в АБФ от по старичките модели (преди 95г.) са били по качествени и 1 идея по-бързи от по-новите (след 95г.).Дори били и по лекички ...Искам да ви попитам дали това е вярно или са пълни глупости говорим за сток...

Ако има нещо вярно пък ,искам да споделите...и въобще към кой АБФ-и да се насоча включително и юбилейките !
П.С. Ако темата не е за тук или съм сгрешил нещо ,моля да бъде преместено или поправено ! И сори за голямото писание !

Поздрави !