Относно : Голф 3 ГТИ 16в АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Finy
Автомобил:
Двигател:

Относно : Голф 3 ГТИ 16в АБФ

Мнениеот Finy » Съб 29 май 2010 20:02

Здравейте ,колеги ! Нов съм клуба :012: :bowdown и имам въпрос относно Г3 16в АБФ.
Първо ще направя леко въведение. :D Веднага след получаването на шофьорската ми книжка (преди година и половина) се сдобих и с първият ми автомобил... :D Търсех нещо икономично и лесно за поддръжка тъй ,като съм студен и все още не работя.Веднъж случайно попаднах на един Г3 1.6 94г внос от Италия (Голфчето от гаража ми) с климатик, ел.стъкла и с метанова уредба.С ниско окачване ,джанти , затъмнени стопове и спортно гърне суперспринт.Не се поколебах и го закупих за 3400лв.Направих подобрения на външния вид разбира се и от тогава до днес станах голям фен на марката и по специално на модела Г3 :banana .И така стига толкоз за мен давам по същество! Понеже в скоро време живот и здраве ще почвам работа и мисля да продам моя Голфи и с някой друг спестен лев отгоре да си закупя мечтания до днес от от мен Г3 ГТИ 16в АБФ ! :D Та въпроса ми е следният : От скоро чета из интернет ,различни статии и форуми за модела и наскоро попаднах на информация ,че Г3 ГТИ 16в АБФ от по старичките модели (преди 95г.) са били по качествени и 1 идея по-бързи от по-новите (след 95г.).Дори били и по лекички ...Искам да ви попитам дали това е вярно или са пълни глупости говорим за сток... :beat_butt2 Ако има нещо вярно пък ,искам да споделите...и въобще към кой АБФ-и да се насоча включително и юбилейките !
П.С. Ако темата не е за тук или съм сгрешил нещо ,моля да бъде преместено или поправено ! И сори за голямото писание ! :Mr Green Fun Поздрави ! :beer

gogo gti
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно : Голф 3 ГТИ 16в АБФ

Мнениеот gogo gti » Нед 30 май 2010 0:17

вярно е колега по бързи са малко с една идея-и по километраж се различават-на новите е до 240 а на старите е до 260

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Нед 30 май 2010 8:51

Според мен е точно обратното преди 95 повечето стъклоповдигачи се преебават и повече гният защото са се пестили материали и според мен няма логика в началото на модела да са по качествени автомобилите тъй като всеки един модел претърпява някакъв фейслифт и малки подобрения
Според мен юбилейката си е класика ако можеш взимай

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Нед 30 май 2010 12:57

За вървежа: 2 АБФ-а ще вървят различно само ако са с различни кутии, т.е. не е от значение годината, а скоростната кутия.
За вида: Юбилейните наистина къртят.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”