махане табло голф-2 1,6 пн-КАК

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

махане табло голф-2 1,6 пн-КАК

Мнениеот Persin » Нед 23 май 2010 19:50

здравеите,би ли ми казал някои каква е последователността за махане на таблото на голф-2 1,6 пн искам да го махна да видя отзад платката,нещо не показва правилно стрелката дали е загряла добре колата,проверявах нее от датчика този дето е на троиника,мерси на всеки отзовал се

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: махане табло голф-2 1,6 пн-КАК

Мнениеот zdravko_jett » Нед 23 май 2010 20:25

ако искаш да достигнеш до таблото трябва да свалиш всички копчета,радиото,панелчето на парното,огледай внимателно за болтчетата мисля че бяха 4 или 5 ,като махнеш панелчето на парното там ше види има няколко,има едно което е зад копчето за светлините и 2 пред таблото,сваляш пластмасата,после таблото с уредите е захванато с 2 болтчета отвиваш ги,аз махам и кората над краката и бъркам от там за да откачам буксите и жилото,като хвнаеш жилото има едно като не знам как да го кажа натискаш го и дърпаш при хващането на жилото ще го усетиш

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 24 май 2010 9:12

zdravko_jett написа:ако искаш да достигнеш до таблото трябва да свалиш всички копчета,радиото,панелчето на парното,огледай внимателно за болтчетата мисля че бяха 4 или 5 ,като махнеш панелчето на парното там ше види има няколко,има едно което е зад копчето за светлините и 2 пред таблото,сваляш пластмасата,после таблото с уредите е захванато с 2 болтчета отвиваш ги,аз махам и кората над краката и бъркам от там за да откачам буксите и жилото,като хвнаеш жилото има едно като не знам как да го кажа натискаш го и дърпаш при хващането на жилото ще го усетиш

Само да добавя :
Внимавай като сваляш буксите (или буксата) от таблото , да не счупиш леглата им , и после да ти виснат . Или по-лошото в случая е при ваденето на буксите да прекъснеш
веригата от платката като се скъса някоя краина жичка .
Веднъж е ставало и не е много приятно след това ...

п.с. Работи предпазливо ако ти е за първи път

Успех :да:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 24 май 2010 22:37

- махаш всички копчета и радиото
- махаш парното: врътката и палчетата за регулиране просто се измъкват, панела мисля че беше отгоре и отдолу на щипки, леко ги повдигаш с отверката
- голямата пластмаса отпред на таблото е захваната на няколко винта около парното и на няколко около таблото с уредите
- пластмасата при краката на шофьора я махаш, бъркаш отзад и изваждаш от таблото жилото (на щипка е, стискаш я и дърпаш) и буксата(може да са две)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”