Нещо ме тормози и нз какво може да е то? Help!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Нещо ме тормози и нз какво може да е то? Help!

Мнениеот pomeoo » Пон 24 май 2010 20:07

Здравейте колеги.
Първо да кажа става въпрос за Голф 3 1.4 моноинжекция ABD мотора 60 кобили!
Имам малко странен проблем и се чудя дали не е заминала бензиновата помпа или е тръгнала да заминава или просто си е така и всичко си е нормално, а проблема е следният.Значи карам си колата и всичко е ок! Но когато стрелката на безнина влезе в червеият сектор и при някой по-голям завой или при някоя по-голяма маневра колата ми гасне в движение......аз мисля, че бензина се клатушка по-дъното и от това идва проблема дали е така вие кажете! Другото което ме интересува тази бензинова помпа на дъното на резервоара ли е, защото като купувах колата предишният собственик на колата ми каза, че я е сменявал защото изгоряла и каза че и той е сипвал по-5, 10, 15 лева за бензин, абе вообще каза ми да не я карам на червеният сектор.... Та с две думи и при вас ли е така нормално ли е да е така, за голфовете?

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Нещо ме тормози и нз какво може да е то? Help!

Мнениеот dokros » Пон 24 май 2010 20:17

Ако искаш да си изгориш бензиновата помпа ,най-сигурният начин е да я караш само на резерва ,така всички боклуци и утайки хубаво ще се набият вътре в помпата или в горивния филтър.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 24 май 2010 20:18

Колега, ако помислим логически е нормално, при по голям и остър завой ако имаш 5 литра в колата, да ти огасфа, щот помпата за част от стотната остава без бензин, то като се замислим 2 литра остават по системата на колата по маркучите другите 3 литра са в резервоара, а резервоара ти е 40 литра или 45 беше. Все едно няма нищо в него! А самата помпа се охлажда от бензина, затова е хубаво да е малко над червеният сектор! Пробвай сложи 15 литра и пробвай на някой завой ако ти направи пак тъка, помпата е пътник! Но според мен не трябва да имаш проблем дори и малко бензин да имаш! Тоя номер може да ти го направи ако катериш някой горник, тогава бензина отива най-отзад и тогава може да огасне колата! Според мен проблема можеш сам да го откриеш като налееш повече бензин!
п.п Колата газ има Ли?

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 24 май 2010 20:25

IceHeart написа:Колега, ако помислим логически е нормално, при по голям и остър завой ако имаш 5 литра в колата, да ти огасфа, щот помпата за част от стотната остава без бензин, то като се замислим 2 литра остават по системата на колата по маркучите другите 3 литра са в резервоара, а резервоара ти е 40 литра или 45 беше. Все едно няма нищо в него! А самата помпа се охлажда от бензина, затова е хубаво да е малко над червеният сектор! Пробвай сложи 15 литра и пробвай на някой завой ако ти направи пак тъка, помпата е пътник! Но според мен не трябва да имаш проблем дори и малко бензин да имаш! Тоя номер може да ти го направи ако катериш някой горник, тогава бензина отива най-отзад и тогава може да огасне колата! Според мен проблема можеш сам да го откриеш като налееш повече бензин!
п.п Колата газ има Ли?

Значи колеги тоя номер ми го прави точно когато стрелката попада в червеният сектор!
Днес пак ми го направи тоя номер, и след 5 мин сипах 10 кила бензин и няма проблем! Бензиновия филтър е сменяван преди няма и месец, Колата НЯМА газ!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 24 май 2010 20:31

pomeoo написа:
IceHeart написа:

Значи колеги тоя номер ми го прави точно когато стрелката попада в червеният сектор!
Днес пак ми го направи тоя номер, и след 5 мин сипах 10 кила бензин и няма проблем! Бензиновия филтър е сменяван преди няма и месец, Колата НЯМА газ!

Щом не ти го прави с 10 литра бензин, значи не трябва да я караш в лЮтеницата, за да не ти направи някой мизерия някаде, вярно и аз карам в червената зона, кво да се прай криза е! По принцип Бензина охлажда бензиновата помпа когато работи, при теб явно когато има по-малко бензин помпата загрява и изключва явно. Не съм много запознат но мисля че не е нормално... На едно приятелче проблема беше подобен като тфоят, при него резервоара беше пълен с боклуци от бензина и когато остане малко бензин колата започфа да огасфа защото филтъра се пълни с Гняс и става засечка! Така аз се прецаках и се качих с него и когато изпреварваше един тир, туко виш това стана и се налага да дръпа ръчната да спира по-бързо щот насрещно идващият авто воз не ти отвя за малко! Та мисълта ми е слагай ако можеш повече бензин и си карай колата, така може да си отфориш проблем без да искаш! Явно предишният собственик когато е изгоряла оригиналната помпа е сложил някое менте което не понася на малко бензин... Това е което мога да помогна, дано някой колега има по-добра идея! Късмет!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 24 май 2010 20:33

тамън научих магарето д ане яде ,пък то взе че умря

Потребителски аватар
pomeoo
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Пон 24 май 2010 20:39

moimoimoi написа:тамън научих магарето д ане яде ,пък то взе че умря

Това какво общо има по-темата незнам но както и да е !
Така колеги ей сега говорих с момчето което ми продаде колата и ми каза, че като сменявал помпата тази новата била с нещо си и аз не разбрах какво по-къса от отигиналната и затова на по-малко бензин така правела! Пък колко е вярно нз !

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 24 май 2010 23:14

Е щом новата е по-къса, значи е по-високо и дефакто при нормално оставащия резерв, помпата вече не може да смуче. То е все едно с оригиналната помпа да имаш два литра бенз.
Някъде срещнах, че тръбопровода събирал два литра - тоя дето го каза, да почва повече да чете и по-малко да пише...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 24 май 2010 23:45

Ако всичко е нормално трябва да почне да кашля точно преди да изгасне, а не като влезе в лрезервата.

Другият вариант е стрелката да не ти мери верно. Те принципно точно мерят ва тая зона, но може конкретно твоята да е разместена.

Друго е кофти бензин, отайки, кофти помпа...

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 24 май 2010 23:54

mania написа:Ако всичко е нормално трябва да почне да кашля точно преди да изгасне, а не като влезе в лрезервата.

Другият вариант е стрелката да не ти мери верно. Те принципно точно мерят ва тая зона, но може конкретно твоята да е разместена.

Друго е кофти бензин, отайки, кофти помпа...

Не прочете ли, че новата помпа била по-къса - това "нормално" ли ти се струва? Ти понеже ги чаткаш нещата не осъзнаваш ли, че с твоето писание ще накараш човека да купи друга помпа, при това напълно излишно!!!

Lachi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lachi » Сря 26 май 2010 0:07

Всичко е нормално, просто в завой малкото бензин отива в страни, помпата засмуква въздух и налягането рязко пада и двиг. гасне. Не допускай нивото да пада до червеното и всичко е наред.

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Сря 26 май 2010 7:19

Или най-добре я продай тая помпа по най-бързия начин, докато не се е трудостроила и си купи ТОЧНО като за твоята кола! Имах същия проблем и постъпих точно така! Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”