Смачкано ръбче точно където се хваща крика опред на Бора.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Смачкано ръбче точно където се хваща крика опред на Бора.
Гледам на Бората е смачкан(огънат) ръба където се хваща крика отпред,явно при слизане от по-висок тротоар,чудя се да го направя ли(на Вентото също ми беше смачкано и един тенекеджия го оправи перфектно) или да купя едно "крокодилче" крик,ако е "крокодил" какъв и откъде да го купя.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Смачкано ръбче точно където се хваща крика опред на Бора.
FELIPE написа:Гледам на Бората е смачкан(огънат) ръба където се хваща крика отпред,явно при слизане от по-висок тротоар,чудя се да го направя ли(на Вентото също ми беше смачкано и един тенекеджия го оправи перфектно) или да купя едно "крокодилче" крик,ако е "крокодил" какъв и откъде да го купя.
Най-добре крокодилче!Много са пикливи криковете на борите и голф 4!
- FELIPE
Да бе,крика днес го гледах,като пробвах дали може да вдигне колата от по задна позиция(по към средата на колата,)един такъв лек,алуминиев ли е какъв е? 
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
На мен на няколко пъти ми се случва колата да се унася или да изпусне крика от ръбчето!Добре винаги има приятели около мен та подпират колата!И аз съм решил да си взема някакво крикче,че ми писна и накрая ще направя някоя беля!
-
slavi7575
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
FELIPE написа:Да бе,крика днес го гледах,като пробвах дали може да вдигне колата от по задна позиция(по към средата на колата,)един такъв лек,алуминиев ли е какъв е?
Повдигайте колите с оригиналния крик само на местата, където е указано със стрелка, понеже там ламарините са подсилени. Всяко повдигане от други точки на праговете крие риск крика да влезе в прага, а автомобила да падне върху Вас. С крик тип крокодил се повдига от точки които гарантирано са здрави, като местата където се закрепва окачването, а не на праговете за да не се подгънат ръбовете.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
slavi7575 написа: Повдигайте колите с оригиналния крик само на местата, където е указано със стрелка, понеже там ламарините са подсилени. Всяко повдигане от други точки на праговете крие риск крика да влезе в прага, а автомобила да падне върху Вас. С крик тип крокодил се повдига от точки които гарантирано са здрави, като местата където се закрепва окачването, а не на праговете за да не се подгънат ръбовете.
Абсолютно правилно
Колегата с проблема - ако си на зор , по средата на прага слагаш крика ИЛИ отзад където е мястото за повдигане вдигаш колкото може повече , НО това е само в случаи , когато си на зор и са ти пробити предните места за повдигане /като моите / , но пък задните и средните са здрави и могат да понесат малко повече товар
П.С. Внимавай като вдигаш колата по този начин , защото и най-малкото разклащане ще отмести крика и ще падне на дискове . Не че е голям проблем и 2-3 пъти да падне на дисковете , но ... не е хубаво да знаеш

- FELIPE
Понеже още не съм оправил ръбчетата,да питам пак,при условие,че и двете ръбчета отпред са смачкани,как се процедира ако трябва да се вдигне колата на подемник,къде отпред се слагат лапите на подемника-на мястото на смачканите ръбчета или по-навътре където има едни греди(под мястото за краката на пасажера и шофьора),не знам ама това се превръща в проблем,много меки ми се струват тези места при четворките,като особено при дизеловите(по тежък двигател) ръбчетата много често поддават.
П.П.Като ми сваляха турбото гледах как вдигат на подемник едно БМВ-тези коли са създадени да се вдигат по този начин,местата предвидени за това са много здрави и стабилни,евала на инженерите.
П.П.Като ми сваляха турбото гледах как вдигат на подемник едно БМВ-тези коли са създадени да се вдигат по този начин,местата предвидени за това са много здрави и стабилни,евала на инженерите.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
FELIPE написа:
На подемник не им давай да ти вдигат колата на праговете, отдоло на пода си има греди които колкото и да са загнили са много здрави и ще издържат доста време! Ако и гредите не издържат почне да потъва пода, тогава опират лапите на подемника на предния мост! НО ако и тои подаде, значи колата ти е загнила 99%!
При тебе е нова колата, но немога да повярвам как са подвити ръбчетата на праговете! По-добре не ги пипай карай така колата, защото има вероятност да ги изправиш и да ти се наложи някой ден да вдигаш колата на крик и да подадат от един път и да си отвориш беля! Затова взимай крик крокодил и отдоло на гредите на пода чиста работа!
- FELIPE
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
И моите прагове са смачкани точно от подемник, чужда кола на кой му пука
Аз пъхам оригиналния крик навътре да опре на моста и тогава вдигам. Не е удобно да се върти и не е особено стабилно, но колко често се налага да се ползва крик. Крокодила ще ти напълни багажника и я го ползваш веднъж на 5 години я не. Ако имаш навик често да човъркаш по колата тогава си купи, но си го дръж вкъщи, а на път продължавай да разчиташ на оригиналния. Много добре са го направили защото половината крикове изобщо не са пипани в първите 10 години от живота на колата, а е добре да е лек и да заема малко място.
П.П. Като я знам бората не мисля, че я човъркаш и според мен крокодил не ти трябва.
П.П. Като я знам бората не мисля, че я човъркаш и според мен крокодил не ти трябва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”