Kak да си изключа габарита

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Kak да си изключа габарита

Мнениеот ktamen » Съб 29 май 2010 12:52

Преди три месеца си купих голф2 1.6 87г. Досега поне десетина пъти след като паркирам забелязвам, че ми свети единия габарит, понякога левия, понякога десния, и изключването е много мъчна работа. Някой имал ли е подобен проблем, каква може да е причината? Копчето изглеждаше перфектно, но въпреки това го смених - проблема си остана.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Kak да си изключа габарита

Мнениеот enigma79 » Съб 29 май 2010 12:53

ktamen написа:Преди три месеца си купих голф2 1.6 87г. Досега поне десетина пъти след като паркирам забелязвам, че ми свети единия габарит, понякога левия, понякога десния, и изключването е много мъчна работа. Някой имал ли е подобен проблем, каква може да е причината? Копчето изглеждаше перфектно, но въпреки това го смених - проблема си остана.

А лоста за мигачите в неутрална позиция ли е?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 29 май 2010 13:07

ktamen написа:Преди три месеца си купих голф2 1.6 87г. Досега поне десетина пъти след като паркирам забелязвам, че ми свети единия габарит, понякога левия, понякога десния, и изключването е много мъчна работа. Някой имал ли е подобен проблем, каква може да е причината? Копчето изглеждаше перфектно, но въпреки това го смених - проблема си остана.

Привет нашите автомобили са оборудвани със "ЕКСТРАТА" паркинг светлина. Идеята е като я спреш вечерно време на неосветена но оживена улица (със голямо движение) да сигнализираш външният габрит на автомобила. И за икономия на ток а да не светят и двата габарита а само от страната която е уязвима в случая се ползва лостчето на мигачите :idea: Когато колата НЕ е на контакт и е включен левият мигач светят левите габарити,когато е включен десният мигач светят десните габарити. Когато дадеш на контакт габаритът изгасва и започва да работят мигачите :idea: Изключването на "ЕКСТРАТА" става като дадеш лостчето на мигачите в неутрално положение :wink:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 29 май 2010 13:12

[quote="znainainai"][/quote]
Трябва да те направим енциклопедията на форума mhihi Мен ме домързя да напиша такъв роман,иначе си е точно така и не само на нашите коли и на други я има тази екстра,за пример трабант и аз като колегата преди 8 години се чудих защо така свети mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 29 май 2010 13:43

Сърдечно благодаря на всички. Това ми е втория голф, предишния явно нямаше подобна екстра. Едва ли можете да си представите колко умно съм го гледал пустия му габарит, веднъж дори издърпах жиците за да го угася.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 29 май 2010 13:45

ktamen написа:Сърдечно благодаря на всички. Това ми е втория голф, предишния явно нямаше подобна екстра. Едва ли можете да си представите колко умно съм го гледал пустия му габарит, веднъж дори издърпах жиците за да го угася.

Много грубо действие mhihi Така се решава кардинално проблема с осветлението mhihi Има фарове,има проблем,няма фарове,няма никакви проблеми :063:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 29 май 2010 13:58

Ако, бях намерил чука в багажника тогава щеше да е грубо, иначе това с жиците съм го правил едно време с трите фара на ладата (от общо 4) когато останах без динамо на 200км от дома през ноща.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 29 май 2010 14:04

ktamen написа:Ако, бях намерил чука в багажника тогава щеше да е грубо, иначе това с жиците съм го правил едно време с трите фара на ладата (от общо 4) когато останах без динамо на 200км от дома през ноща.

Лада 1500,здрав мотор,късмет че неси намерил чука,неми се мисли за последствията за горката кола.Можеше след това само мръсотии дати прави голфчето,да ти отмъщава за нанесения побой mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”