Здравейте.
Карам Бора 99 година 1.6 SR. Изведнъж без видима причина при завоите стрелката на бензина започна да ми играе. Когато правя завой тя пада до долу, светка лампичката и после пак се връща. След което ми спря и скоростомера + километража - стрелката не отчита скорост нито километрите се движат.От едно място ми казаха, че трябва да се сменя датчик за скорост, за който ми искат 100лв, а от друго ми казаха, че това е проблем на целия компютър и датчик за скорост не е уместно да се сменя.
Моля за съвети и благодаря предварително.
Повреден скоростомер на БОРА
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Повреден скоростомер на БОРА
Като ти го казаха това поне отвориха ли я или говориха наизуст?
Този, който ми каза, че става въпрос за нов датчик за скорост я тества на компютър и каза, че е сигурен че това е причината. Другият човек говореше наизуст, но е баща на близък мой приятел и е майстор, но не в София и за него не е важно да ми взима парите, просто ми каза, че според него не може причината да е в датчика. Въпроса е, че и аз не вярвам в корекността на първия...Точно затова пиша в този форум.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Имам опит с приятели и "приятели", за да си сигурен иди на електричар или в BOSCH, може да т епоодерат, но ще разбереш аккъв е проблемът. Съветче - не казвай, че преди си ходил другаде.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Датчика за скорост-отговаря единствено за показанията на километража и спидометъра
Ако ти е развален той нямаше да работят(да работят коректно)само те.А компютъра на колата не виждам какво общо има в цялата работа
Според мен първо трябва да се диагностицира правилно проблема и после да се отремонтира,но първо се насочете към таблото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега какво стана оправи ли проблема че и мен ме сполетя същата участ отказа ми скоростомера , не ми отчита километрите и горивомера ми прави абсолютно същия проблем
- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
и при мен се получи същия проблем...който го е решил да пише 

- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
Щом никой няма идея ще се опитам да намеря нещо по чуждите сайтове
....
Такааааа
Порових из чужди форуми и навсякъде хората търсят информация за ТОЗИ проблем. В един от тези форуми, колегата (май в Канада) беше сменил датчик за скоростта и проблема се е оправил. После всички други с този проблем направили смяната и колите им са ок
....
Такааааа
Порових из чужди форуми и навсякъде хората търсят информация за ТОЗИ проблем. В един от тези форуми, колегата (май в Канада) беше сменил датчик за скоростта и проблема се е оправил. После всички други с този проблем направили смяната и колите им са ок
-
- Автомобил: new beetle
- Двигател: ALH 1999
На един приятел му се случи същото нещо и се оказа изгорял предпазител, сменихме го и вече трети ден всичко му е ок. Въпроса е защо е изгорял въпросния предпазител колата му е голф 4
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Кой предпазител е изгорял(номер)?
-
- Автомобил: new beetle
- Двигател: ALH 1999
Не се сещам точно но беше от малките,10А, на четвъртия ред, трети или четвърти, утре ще го видя и ще пиша ако не е късно вече 

- ExInS™``
- Автомобил: Golf 4 Variant 4motion
- Двигател: Diesel
Колеги и мен ме сполетя същия проблем със скоростомера и бензиномера,дайте повече подробности как да оправя проблема

Последна промяна от ExInS™`` на Нед 19 май 2013 12:25, променено общо 1 път.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Аз имах преди подобен проблем, но при вас няма такова прихълцване на колите, но все пак ето я темата.
Не си спомням кой бушон беше
viewtopic.php?f=5&t=105656
Не си спомням кой бушон беше

viewtopic.php?f=5&t=105656
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
предърпване има при дизела.колегата владко,ще даде идеи, а аз ще опитам да го насоча,че и аз съм имал такъв проблем.
със сменен датчик положението е същото, на диагностика при тест на таблото всичко му е наред.
със сменен датчик положението е същото, на диагностика при тест на таблото всичко му е наред.
- MKII 1.6EZ
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, каква е връзката между тоя датчик и бензиномера?
Някой пробвал ли е с RESET на таблото?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”