Гледам в един онлайн шоп три артикула водна помпа за Golf 3 1.9 TDi.
http://avtochasti.bg/shop/avtochasti/p/ ... +TDI&ln=bg
Най-долният артикул ми прилича на средния, но с някаква допълнителна основа (не знам как се нарича). А на първия артикул водната помпа е кръгла и няма допълнителен издатък като ухо. Някой може ли да ми обясни как да разбера кое е за моя модел?
Съжалявам за глупавия въпрос, но от скоро я имам и общо взето почти нищо в двигателя не знам къде се намира и как се казва.

Golf 3 1.9 TDi Каква ми е водната помпа?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Каква ми е водната помпа?
Първата помпа не знам точно на кои модели се слага,но относно вторият и третият артикул са както следва:вторият е само помпата,третият е цялата помпа с тялото.Принципно може да смениш само часта с помпата,но по спомен лесно се късаха болтовете.Ако не ти е проблем си вземи цялата помпа...разликата не е няква огромна(65лв за цялата помпа ми се струва тънко).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 1.9 TDi Каква ми е водната помпа?
Второто и третото са твоите помпи.Второто е само "импелер" +гарнитура,третото е копмлект с "охлюва".Каквото и да правиш,ще се наложи да я свалиш от блока,в този аспект ти е нужен резервен "О"-ринг(пръстен)-50х4мм.-това е уплътнителя към блока.
Ако решиш да вземеш само "импелер"-рискуваш скъсване на болтчета,ама пък ако се развият....икономийка...
Сваляш генератора и конзолата(алуминий) под него,може би там има и обтегач на пистовия ремък...едва тогава се стига до помпата.Сваляш и нея...водата изтича тотално...и правиш опити за развиване на "ония" болтчета.Едва след това решаваш какво ще се купи...Това беше "икономическа обосновка"!...Ама през цялото време ти пречи ГНП,не чак толкова-но е по-неприятно от същата работа при бензинка....
Цените на които съм взимал "импелер"(само фланеца с перката)-варираха около 45лв за марки Колбеншмидт и Хепу,цялата мандрахулка-към 90,аз се справих "бюджетно" навремето.
Ако решиш да вземеш само "импелер"-рискуваш скъсване на болтчета,ама пък ако се развият....икономийка...
Сваляш генератора и конзолата(алуминий) под него,може би там има и обтегач на пистовия ремък...едва тогава се стига до помпата.Сваляш и нея...водата изтича тотално...и правиш опити за развиване на "ония" болтчета.Едва след това решаваш какво ще се купи...Това беше "икономическа обосновка"!...Ама през цялото време ти пречи ГНП,не чак толкова-но е по-неприятно от същата работа при бензинка....
Цените на които съм взимал "импелер"(само фланеца с перката)-варираха около 45лв за марки Колбеншмидт и Хепу,цялата мандрахулка-към 90,аз се справих "бюджетно" навремето.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Най-горната се монтира на някои 1Z и AHU(от TDI) и AEY(SDI), като уточнение говорим за г3, пасатите са друга песен 

batko_miro написа:Най-горната се монтира на някои 1Z и AHU(от TDI) и AEY(SDI).
Тогава предходния потребител как разбра, че втората водна помпа е за мен, като не знае точната модификация на моя двигател?
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Защото това е най-често срещаната водна помпа за тези мотори, първата се монтира след 07.1995г.
Мисля, че е време да си кажеш с кой мотор е колата ти 

По какво да разбера с кой мотор е? Къде трябва да гледам на големия талон?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Гледай в талона там,където пише номер на двигателя - първите 2 или 3 означения са кода на двигателя. Примерно номер на мотора ABS123456 означава,че мотора е с код ABS и серийния му номер. При дизелите е примерно 1Z или AHU и т.н.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”