Колеги тази сутрин голфчето ми изигра лош номер. След като тръгнах за работа след около 300метра на едно кръстовище колата изгасна. След неколко кратни опита и изчакване около 3 мин запали с много мъка. Реших да форсирам и забелязах, че като форсирам рязко до 2000 оборота двигателя накъсано вдига обороти. Ако плавно натисна газта това не се забелязва. Преди време също бях забелязал някакви проблема с двигателя- при студен двигател много мъчно ускорява и след няколко километра нещата се нормализират (това го нямаше след като я купих). Тогава я закарах на един майстор и той каза, че може да е и от дъжда който, може би и намокрил двигателя?!?!
В интерес на истината тази сутрин минах през една дупак- беше пълна с вода и не я видях. Молбата ми е към колеги, които са имали такъв проблем да споделят някой съвет. Може и да ме насочите към някой сервиз, на който може да се направи някакъв вид диагностика. Благодаря предварително.
ПС. Точно преди 2 дена смених всички филтри (горивен, маслен и въздушем) и масло.
Golf III, 1.6 бензин 101коня- изгасна на кръстовище!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf III, 1.6 бензин 101коня- изгасна на кръстовище!
бобина.
пука им се корпуса и се навлажняват и правят номера на такова време.
като изсъхне и си е ОК.
открих го случайно, по трудния начин...
пука им се корпуса и се навлажняват и правят номера на такова време.
като изсъхне и си е ОК.
открих го случайно, по трудния начин...

- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Сигурно е от водата. Сменяш капачката на делкото, бобина и кабелите на свещите. Хубаво е да ги смениш дори да не е от тях, защото като са изпечени кабелите рано или късно те оставя колата и горят няколко неща, започвайки от бобината 
ПП: и аз по трудния начин - на цариградско като сопол
ПП: и аз по трудния начин - на цариградско като сопол

-
egros_sa
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за бързите отговори. Забравих да спомена
, че онзи майстор беше извадил капачката на делкото да види дали не е спукана- не беше. Да попитам пукнатините трябва ли да се въждат? Или смяна му е майката. Ако да може ли да препоръчате сервиз.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
egros_sa написа:Благодаря за бързите отговори. Забравих да спомена, че онзи майстор беше извадил капачката на делкото да види дали не е спукана- не беше. Да попитам пукнатините трябва ли да се въждат? Или смяна му е майката. Ако да може ли да препоръчате сервиз.
Бобината се мокри, не делкото. Моя съвет е да си смениш и двете + кабелите на свещите за да си сигурен че няма да изпуши когато не трябва и без това са евтини, един резервоар бензин да ти струват
-
egros_sa
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съвета.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”