Проблем със загряване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
liubokalchev
Автомобил:
Двигател:

Проблем със загряване

Мнениеот liubokalchev » Чет 06 май 2010 22:30

Здравейте съжелявам ако има такава тема обаче аз нея намерих. От два дена съм притежател на Golf 4 1.6 SR 04.2000 и лошото е че вече се сблъсках с проблем и затова реших да пиша тук за помощ.
Така и проблема ми малко след като я взех и я подкарах по магистралата започна да ми загрява колата. Опитах се да пусна парното за да спадне обаче се оказа че то духа студено :horror: . Така помислих че е от термостата и го махнах но проблема продължи. С махането на термостата останах и без антифриз разбира се и започнах да наливам вода и всичко замомента беше нормално докато незпочна да загрява пак. Отворих капачката на разширителния съд излезе въздух и всичко си доиде на мястото но временно. Друго което ми направи впечатление е че при загряла кола на 110 градуса отварям капака и гледам вентилаторите завъртяха се няколко пъти и спряха което според мен не е нормално но вие ще кажете. Благодаря предварително и пак се извинявам ако има такава тема.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със загряване

Мнениеот rudoni » Чет 06 май 2010 23:25

лошо ! сноши разреших такъв проблем -датчика отчиташе различно! на таблото 90 гр , в действителност -117гр. иди на диагностика за проверкана живи данни!възможни неизправности- термостат ,термо шалтер за вентилатора , изгорял предпазител по веригата на вентилатора.
п.п. не си писал с климатик ли си!

liubokalchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubokalchev » Пет 07 май 2010 8:46

да има климатик колата той си работи нормално пробвах го

PSIHOLOG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PSIHOLOG » Пет 07 май 2010 21:36

liubokalchev написа: ..... Опитах се да пусна парното за да спадне обаче се оказа че то духа студено :horror: . Така помислих че е от термостата и го махнах но проблема продължи. С махането на термостата останах и без антифриз разбира се и започнах да наливам вода и всичко замомента беше нормално докато незпочна да загрява пак. Отворих капачката на разширителния съд излезе въздух ....

Здравей колега. Малко не ми стана ясно цялата процедура. Махнал си изцяло термостата на колата така ли? Отделно сега си само с вода?

Отностно всичко по-горе казано има някои притеснителни моменти и най вече момента със студеното парно. Това се получава когато имаш въздушен балон или при други обстоятелства (примерно да ти е духната гарнитурата на което аз залагам в цялата тази история). Може сутринта преди да я запалиш да отвориш разширителния съд и да видиш излиза ли много въздух стои ли мазна водата. Отделно нека някои да запали колата (сутринта) а ти погледни дали ще излезе някоя друга капка вода отзад.

И само един съвет от мен - ако колата ти сега е без термостат си купи нов и го смени и си сложи антифриз със дестилирана вода... няма да коментирам защо. Успех колега и ни дръж в течение!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 07 май 2010 22:44

насочвам те към термо шалтер монтиран на радиатора. пробва се като с електричарско "мостче" съединиш клемите от буксата и да се види дали вентилаторът(големият) ще се завърти.ако не - пиши проблемът е по нататък.
следва продължение! :D

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пет 07 май 2010 22:53

Колега преди 1 месец имах същия проблем.Источих цялата система промих я пак налях G12 и загряването на колата продължи след което стигнах до извода водна помпа.Разглобих я и се оказа че турбинката е от пластмаса и се беше скапала.Днес сложих нова водна помпа заедно с нов датчик за температурата и веднага беше тествана до 200км/ч . Не мръдна от 90 градуса :) Надявам се проблема да е същия.Бората е със същия двигател и същата година :)

liubokalchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubokalchev » Съб 08 май 2010 8:50

Да изцяло е махнат термостата и налях вода тъй като на средата на магистралата нямах много алтернативи освен водата :D . Благодаря за всички мнения в понеделник се захващаме с нея и ще ви държа в течение как са нещата. Като имам някаква яснота ще ви дам и още подробности

liubokalchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubokalchev » Чет 03 юни 2010 18:23

Здравейте колеги ! Пиша за решението на моя проблем чак сега , защото компа ми се прецака. Проблема излезе от турбината на водната помпа както сподели по - горе колегата. Сега върви супер стрелката немърда малко преди 90 градуса , дори и при 180км/ч. Благодаря за съветите :D

Последно избутана от liubokalchev на Чет 03 юни 2010 18:23.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”