тази вечер като излязох от работа запалих колата и натиснах газта,тя се изфорсира до 2000 оборота (силата на натиска не беше за 2000 оборота) и при отпускане на газта оборотите се задържаха след няколко почуквания на газта се успокоиха но понеже наистина бързах не изчаках да позагрее колата и да се успокоят до 650 отидох да заредя газ и ми направи впечатление че нещо не е наред и установих че при загряла кола държи 1200 оборота и работи като на три цилиндъра някак тежко малко с отслабена мощност и като че ли някой повдигач чукаше кофти или нещо от този род .наистина бързах и рискувах да карам около 40 километра така нямаше инциденти и успях да се прибера направи ми впечатление че май пуши отзад повече от колкото обикновенно тези три дена вали дъжд и не съм карал на газ а само на бензин не посмях да включа на газ след като установих проблема тази вечер та въпроса ми вдигането на оборотите има ли връзка с проблем в кабели свеци електричество
или някой датчик е сдал багажа ще съм ви благодарен за съвет
vw golf AEE 75 коня пълна инжекция си вдигна оборотите
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: vw golf AEE 75 коня пълна инжекция си вдигна оборотите
При мен прави същото на студен мотор, но после се оправя за около 20-30 сек.
Провери си маркуча за сервото да не дърпа някъде въздух, и почисти дросела.
Провери си маркуча за сервото да не дърпа някъде въздух, и почисти дросела.
Проблема с оборотите днес е решен .И поради съвета да си почистя дроселовата клапа ви съветвам да не предприемате никакви действия по съвети ако не сте се консултирали със специалисти или поне няколко компетентни лица . та майсторана към когото се обърнах днес и закачи колата на неговата техника за диагностика прави нещо и по едно време вика кой е пипал дроселовата клапа и аз му признах че един ден съм махнал въздушния филтър за да го погледна и така ми се видя позацапана и дроселовата клапа и че съм решил да я попочистя малко с един парцал ,и ето ти го проблемаааа.разтройване позициите на клапата запаметени от компютъра с една дума наложи се адаптация на дроселовата клапа и сега свичко е окей 

- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Радвам се че си решил проблема 
Мойта клапа съм я чистил не 1 път и никакъв проблем viewtopic.php?f=7&t=62348&hilit=%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB

Мойта клапа съм я чистил не 1 път и никакъв проблем viewtopic.php?f=7&t=62348&hilit=%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”