Подмяна на бутона за аварийните светлини на Голф 2?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mythbuster
Автомобил:
Двигател:

Подмяна на бутона за аварийните светлини на Голф 2?

Мнениеот Mythbuster » Сря 02 юни 2010 14:12

На моят ГОЛФ 2 бутонът за аварийките се намира зад волана. От както имам колата все ми създава проблеми и вече е залепен с тиксо, защото не иска да се застопори сам.

Искам да Ви попитам,

1. На какъв принцип работят аварийните светлини - Релето в самият ключ ли е или е долу при бушоните
2. Каква е схемата му на свързване и най-важното, как да сваля пластмасите зад волана?
Казаха ми, че трябва да повдигна цялото табло :shock за да мога да извадя горната пластмаса :screwy .
Поради ефектите на кризата, :? парици за нов бутон просто няма, за това искам да разбера колкото се може повече за да реша дали мога да използвам друг бутон. Имам бутон от Passat B2, POLO 2 (Цяло Поло де :wink: )и Mazda 626 :Mr Green Fun

Благодаря на всички отзовали се![/color]

Потребителски аватар
Birdman
Автомобил:
Двигател:

Re: Подмяна на бутона за аварийните светлини на Голф 2?

Мнениеот Birdman » Сря 02 юни 2010 17:10

Като отговор на всички твои въпроси - карай си го с тиксо и не се занимавай с глупости / релета,схеми и подобни /.
15-20лв. е това лостче за мигачите. пластмасите се вадят лесно - сменява се за 15минути.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 02 юни 2010 21:17

Колега мога да ти кажа принципа на ладовите копчета за аварийни но сега нямам под ръка схема.. Утре като отида на работа ще погледна .. Ако имаш уредче да си замериш бутоните който имаш най добре.
Едит ето схемата за голф 2 то като ладовия бутон просто трябва да измериш на бутоните който ти имаш кое къде отива... дано се орентираш 48 е релето... 42 бутон аварийни... 43 лостчето ляв десен мигач

Потребителски аватар
Mythbuster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mythbuster » Сря 02 юни 2010 22:55

:bowdown Хиляди благодарности! От схемата виждам, че бутонът от мазда отпада той е единичен изобщо няма начин. :Mr Green Fun Имам уред и по схемата ще видя дали пасатовият бутон няма да свърши работа.
Да си призная самото разположение на бутонът е доста неудобно, предпочитам да е като на Ауди 80 с лост, но уви..

Един въпрос: Диаграмата от електронна книга ли е, или от хартиено издание, защото аз имам схемите в PDF, но не са и на половина толкова подробни и ясни.

Благодаря за помоща. :applause:

Проблемът е решен!
След като разгледах схемата и бутонът от пасат установих, че той става без никакъв проблем даже цветният кода на кабелите е почти същият.. От полото ще сваля ключът заедно с буксата и кабелите до самото табло с бушоните и релетата. Така просто ще ги сменя в голфа без рязане, и изолирбант. Чиста работа

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 03 юни 2010 16:34

Tolerance Data сваляш си тази програма от замунда и вътре има бая схеми за много модели коли :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”