Изчезва ми охладителна течност.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lud
Автомобил:
Двигател:

Изчезва ми охладителна течност.

Мнениеот Lud » Съб 29 май 2010 15:22

Колата е голф 2 1.6 ЕЗ
На мотора му е сменяна гарнитурата на главата щот уж от там изчезва течност, но не.
Радиатора е нов - не капе.
Няма един видим теч.

от кво може да е ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Изчезва ми охладителна течност.

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 май 2010 15:44

Колега, аз преди 2 години имах подобен проблем, оказа се че ми изхвърля течност от преливника на казанчето, нямаше как да го открия защото го правеше само в движение! И майстора ми каза че проблема идва от датчика който пуска перката, получава се така че датчика закъснява и пуска перката по късно, когато течността кипи, и почва да мята през преливника! Сега смених датчика с нов, и от преливника сложих един маркуч обратно в системата, да може да върти течноста, и засега нямам проблеми, просто това беше при мен! Дано намериш истинския проблем на колата ти! Защото ходенето по майстори разрушава както нервите ти и колата ти! Късмет

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 29 май 2010 15:51

IceHeart написа:Колега, аз преди 2 години имах подобен проблем, оказа се че ми изхвърля течност от преливника на казанчето, нямаше как да го открия защото го правеше само в движение! И майстора ми каза че проблема идва от датчика който пуска перката, получава се така че датчика закъснява и пуска перката по късно, когато течността кипи, и почва да мята през преливника! Сега смених датчика с нов, и от преливника сложих един маркуч обратно в системата, да може да върти течноста, и засега нямам проблеми, просто това беше при мен! Дано намериш истинския проблем на колата ти! Защото ходенето по майстори разрушава както нервите ти и колата ти! Късмет

малко ми е чудно къдее този преливник,на каква кола,защото при мен си е вързан заводско в системата, има и още един вариянт от смукателните колектори да капе там има един О пръстен който се скапва и прокапва и не образува локвичка понеже капе в движение когато работи мотора,поогледаи около смукателните колектори но то там водата се изпарява

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 29 май 2010 18:14

възможно е и просто да го изгаря .........ако ти е заминала гарнитурата на главата

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 май 2010 18:18

zdravko_jett написа:
IceHeart написа:

Колега, явно аз не се дооточних, това е старата ми кола, Сеат при него преливника не беше вързан в системата, а си имаш маркуч който изхвърля навън излишната течност, и аз си го вързах в системата след като ми направи този проблем. Ако не се лъжа и на повечето Г3 има преливник острани на казанчето и от там изхвърля течността! Ако проблема на колегата не е от там, просто незнам от каде може да е! Идва ми на акЪл най-лошото че може главата да има кривина, и от там течността да я изгаря! Ако не намери колегата проблема по-добре да отиде да снима главата и да и удари един шлайф. Друго немога да се сетя!

Потребителски аватар
Lud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lud » Съб 05 юни 2010 20:38

гарнитурата на смукателния колектор може ли да се смени без да се маха главата?

Последна промяна от Lud на Съб 05 юни 2010 20:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 юни 2010 20:44

Lud написа:гарнитурата на смукателния колектор може ли да се смени без да се маха колектора?

Не колега,няма как да смениш гарнитурата на смукателния колектор,без да него свалиш :012:

Потребителски аватар
Lud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lud » Съб 05 юни 2010 20:45

enigma79 написа:
Lud написа:гарнитурата на смукателния колектор може ли да се смени без да се маха колектора?

Не колега,няма как да смениш гарнитурата на смукателния колектор,без да него свалиш :012:

обърках се.. исках да кажа без да се сваля главата..

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Вто 08 юни 2010 20:32

колега и при мен изчезваше течността.всичко изглеждаше наред.почнаха да ме плашат с крива глава и тем подобни.споделих това с вуйчо ми и той направи нещо много лесно и просто отхлаби леко капачката на разширителния съд.от тогава нямам проблеми.дано и при теб така да се оправи.Успех :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”