голф 4 1,6 педал на съединителя
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4 1,6 педал на съединителя
В момент на движение, понякога педала на съединителя е в потънало положение- почти до средата. какво значи това? Дори ми си струва че при завиване на дясно това е по-често. Имате ли някакво обяснение?
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 1,6 педал на съединителя
Колега не знам дали ще съм ти полезен. На мен като ми се счупи съединителят, педала потъна до долу и така си и остана... Изведнъж изтряска докато минавах от трета на четвърта и това му беше. Беше се счупил един палец, и отделно съединителят беше заминал.
Лично аз бих отишъл веднага да ми погледнат колата, а не да карам с проблем като твоя.
Лично аз бих отишъл веднага да ми погледнат колата, а не да карам с проблем като твоя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
защо се е счупил съединителя. Има ли нещо общо с потъването на педала. И защо потъва до средата и то невинаги. Като го върнеш в първоначално положение, няма проблем пак се втърдява и превключва нормално
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Както казах, при шофиране изведнъж педала потъна до долу и така си остана.... След това го върнах догоре и вече нацяло не можеше да мръдне.... Счупен беше палеца на съединителя.
Виж и тук - viewtopic.php?p=1526914
Виж и тук - viewtopic.php?p=1526914
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ако си с хидравлично задвижване (не с жило) , т.е. с помпи горе и долу , както предполагам
, и нямаш теч , горната помпа показва че си отива
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да мисля че това е причината. Как да разбера дали помпите са в ред. Колко би ми струвал ремонта
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
daru написа:....Как да разбера дали помпите са в ред. Колко би ми струвал ремонта
Щом си със помпи (а не с жило) и нямаш загуба на течност , според мен това е причината - горната помпа . Идва и един момент в който педала остава натиснат и се навеждаш и ровиш с ръка да го дръпнеш

Помпи има от 80-90 лв до 300-400 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, горната помпа е
Има, течност. По-добре да взема мерки да не ме притеснява

колега като смениш горната помпа ти препоръчвам да следиш нивото на течноста, имал съм случеи в който след смяна на горна помпа заминава не след дълго и долната заради усилието което е повишено и тя започва да изпуска понеже е износена, ако не обърнеш внимание на време може да се стигне до повторна смяна и на горнат. вземиго под внимание
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”