няма мощност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

няма мощност

Мнениеот naskoextreme » Пон 07 юни 2010 10:07

здравейте отново някой може ли да помогне като карам на нагорнище нещо не набира умира,няма мощност някои знаели на какво се дължи става даже твърд педала на гаста набира до едно положение и започва да намаля колата е 1,6 моно абу има и газ на газ е карам на бензин нещо не върви хубаво дано някой да помогне

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: няма мощност

Мнениеот Vento » Пон 07 юни 2010 10:23

За да върви една бензинова кола й трябват 3 неща - бензин, въздух и ток (на свещите и по датчици и ECU).
Щом на газ ти върви и има мощност, значи проблемът на бензин е или в горивото (недостиг на бензин) или нещо по тоците, което не влияе на газ (примерно ECU, TPS, датчици и т.н.).

Започни с това: чист ли ти е въздушния филтър, сменял ли си скоро горивен филтър, мерил ли си дебит и налягане на помпата, чистил ли си дюзата на ултразвук?
Гледам си от Пловдив, ако решиш пиши ЛС да ти кажа къде да ти изчистят добре дюзата за 10лв. и може да се оправи, но това с нови филтри си остава! :012:

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Пон 07 юни 2010 10:50

Колегата е прав горивния филтър провери

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 07 юни 2010 11:48

ама това което го пиша за мощността не е от вчера то е от както сам е купил 2 години поне ама сам го сменял тоя филтър

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пон 07 юни 2010 11:55

Значи проблемът според мен е, че или не стига гориво на бензин. Или е прекалено много (богата смес - трябва да пуши отзад).
Ако не стига гориво - или помпата не може да достави достатъчно, или дюзата да го впръска правилно, или някой датчик (или ECU) по системата бърка нещата. За богата смес също е датчик (ECU).
Според мен си изчисти първо дюзата (най-евтино и рентабилно е, винаги е полезно), а и шансовете да е тя са най-големи. Ако няма промяна - в BOSCH-а на Кукленско да ти замерят помпата колко гориво подава.
Все пак филтрите... нови... не са скъпи - 15-20лв. двата!

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пон 07 юни 2010 12:03

Vento написа:Значи проблемът според мен е, че или не стига гориво на бензин. Или е прекалено много (богата смес - трябва да пуши отзад).
Ако не стига гориво - или помпата не може да достави достатъчно, или дюзата да го впръска правилно, или някой датчик (или ECU) по системата бърка нещата. За богата смес също е датчик (ECU).
Според мен си изчисти първо дюзата (най-евтино и рентабилно е, винаги е полезно), а и шансовете да е тя са най-големи. Ако няма промяна - в BOSCH-а на Кукленско да ти замерят помпата колко гориво подава.
Все пак филтрите... нови... не са скъпи - 15-20лв. двата!

Може да си сменял филтъра, но колата предимно я караш на газ в резервуара малко или много имаш доста боклуци от качественото гориво и лесно се запушва бензиновия филтър ако държиш бензин колкото да запалиш колата впрочем на минимума. Това с филтъра ти е най бързия и лесен варянт а да също пробвай с качествен бензин че оня който имаш може да е като изветрела вотка.

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 07 юни 2010 12:11

а имали и тва нещо от значение защото като мине 2500об.до 3000об.до там податавам газ след това си махам крака от газта и като падат оборотите междо 2500и 2300 оборота имаедно предръпване аматакова забързване като яко истрелване се получа като получаване на мощ това става са сегунди и след това пак забива носа

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пон 07 юни 2010 12:13

Да, при неправилна дозировка на горивото може да се получи такъв ефект. Според мен е дюза, филтри или в краен случай помпа, но... действай както прецениш.
Като даваш газ на бензин на място - пуши ли черно отзад?

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 07 юни 2010 12:16

не аз е карам на газ и тва го прави а на бензин не я карам защото е много мудна не върви ама и на бензин го правеше май

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пон 07 юни 2010 12:19

Имаш 2 варианта - да си караш както досега или да пробваш описаните съвети. УСПЕХ!

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 07 юни 2010 14:07

аз забравих да поясня че скоро бях на такова ваг и ми откриха датчик на хол щот ми гаснеше и ми каза ха че и имам спукан тампон на моното ама още не сам го сменил та мисалта ми там щяха ли да ми засекат ако някоя дюза не работи или нещо друго

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пон 07 юни 2010 14:10

Ами трябваше с това да започнеш. Първо си смени дефектните части, които са ти казали - ако не се оправи - останалите неща.

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 07 юни 2010 14:11

аз датчика сам го сменил само тампона остана?

Потребителски аватар
naskoextreme
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoextreme » Пон 07 юни 2010 15:52

аз датчика сам го сменил само тампона остана?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”