Дойде моментът в който само почистването на дросела не помага. Този път беше чист, но колата гасне когато пусна педала на газта и студена и топла.
В първия сервиз диагностиката показа късо съединение в дросела или нещо подобно, проверихме всички кабели от компютъра до буксата на дросела, както и всички датчици, нямаше проблеми с тях, след което пак показа същата грешка. Последва диагностика с друг компютър, който потвърди грешката в дросела. От там по пътя минах и през още един сервиз, където пробваха да адаптират дросела, но грешката се появава отново.
За сега заключението е нов дросел и в по-малка степен вероятност за грешка в компютъра, но като се има предвид общото състояние на колите с този вид дросели съм за нов дросел.
430 лв струва чисто нов.
В една тема намерих телефон на човек, който рециклира дросели за 150 лв, спомена и за гаранция.
Някой ако може да ме посъветва нещо, за което не съм се сетил, ще съм благодарен.

Проблеми с дросела Г4 1.4 16V
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми с дросела Г4 1.4 16V
Последна промяна от osev на Пон 07 юни 2010 15:37, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с дросела Г4 1.4 16V
Опитай втора ръка от ибей или нов пак от там....провери и по моргите....около 100лв би трябвало да струва...ако е от някой нов и катастрофирал защо да не вземеш от него...
п.с. 430 не е фатално също като цена.....в ибей нова е около 350лв

-
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Опитай втора ръка от ибей или нов пак от там....провери и по моргите....около 100лв би трябвало да струва...ако е от някой нов и катастрофирал защо да не вземеш от него...
Искам да пробвам първо с друг дросел, за да съм 100% сигурен, че причината е той, но не виждам начин това да стане.
За сега смятам да рециклирам, ако някой го е правил вече, чакам отзиви

Благодаря

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Трудно някой би се навил да си свали дросела и да го сложи на друга кола, защото проблемът, който е развалил твоя е твърде вероятно да убие и неговия...не съм достатъчно компетентен, но презумпцията е такава.
В някои морги дават да се пробва на място...
В някои морги дават да се пробва на място...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”