Колата е голф 2 1.6 ЕЗ
На мотора му е сменяна гарнитурата на главата щот уж от там изчезва течност, но не.
Радиатора е нов - не капе.
Няма един видим теч.
от кво може да е ?
Изчезва ми охладителна течност.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изчезва ми охладителна течност.
Колега, аз преди 2 години имах подобен проблем, оказа се че ми изхвърля течност от преливника на казанчето, нямаше как да го открия защото го правеше само в движение! И майстора ми каза че проблема идва от датчика който пуска перката, получава се така че датчика закъснява и пуска перката по късно, когато течността кипи, и почва да мята през преливника! Сега смених датчика с нов, и от преливника сложих един маркуч обратно в системата, да може да върти течноста, и засега нямам проблеми, просто това беше при мен! Дано намериш истинския проблем на колата ти! Защото ходенето по майстори разрушава както нервите ти и колата ти! Късмет
-
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Колега, аз преди 2 години имах подобен проблем, оказа се че ми изхвърля течност от преливника на казанчето, нямаше как да го открия защото го правеше само в движение! И майстора ми каза че проблема идва от датчика който пуска перката, получава се така че датчика закъснява и пуска перката по късно, когато течността кипи, и почва да мята през преливника! Сега смених датчика с нов, и от преливника сложих един маркуч обратно в системата, да може да върти течноста, и засега нямам проблеми, просто това беше при мен! Дано намериш истинския проблем на колата ти! Защото ходенето по майстори разрушава както нервите ти и колата ти! Късмет
малко ми е чудно къдее този преливник,на каква кола,защото при мен си е вързан заводско в системата, има и още един вариянт от смукателните колектори да капе там има един О пръстен който се скапва и прокапва и не образува локвичка понеже капе в движение когато работи мотора,поогледаи около смукателните колектори но то там водата се изпарява
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е и просто да го изгаря .........ако ти е заминала гарнитурата на главата
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:IceHeart написа:
Колега, явно аз не се дооточних, това е старата ми кола, Сеат при него преливника не беше вързан в системата, а си имаш маркуч който изхвърля навън излишната течност, и аз си го вързах в системата след като ми направи този проблем. Ако не се лъжа и на повечето Г3 има преливник острани на казанчето и от там изхвърля течността! Ако проблема на колегата не е от там, просто незнам от каде може да е! Идва ми на акЪл най-лошото че може главата да има кривина, и от там течността да я изгаря! Ако не намери колегата проблема по-добре да отиде да снима главата и да и удари един шлайф. Друго немога да се сетя!
гарнитурата на смукателния колектор може ли да се смени без да се маха главата?
Последна промяна от Lud на Съб 05 юни 2010 20:45, променено общо 1 път.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Lud написа:гарнитурата на смукателния колектор може ли да се смени без да се маха колектора?
Не колега,няма как да смениш гарнитурата на смукателния колектор,без да него свалиш

enigma79 написа:Lud написа:гарнитурата на смукателния колектор може ли да се смени без да се маха колектора?
Не колега,няма как да смениш гарнитурата на смукателния колектор,без да него свалиш
обърках се.. исках да кажа без да се сваля главата..
- dimitar_85
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател: AWX 2004g
колега и при мен изчезваше течността.всичко изглеждаше наред.почнаха да ме плашат с крива глава и тем подобни.споделих това с вуйчо ми и той направи нещо много лесно и просто отхлаби леко капачката на разширителния съд.от тогава нямам проблеми.дано и при теб така да се оправи.Успех 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”