Въпроси за собственици на Голф 3 GTI 16V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lulinsquad
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за собственици на Голф 3 GTI 16V

Мнениеот lulinsquad » Съб 10 юни 2006 18:18

обмислям покупка на такъв голф 96-97 година от последните и ме интересува как е подръжката като компоненти по двигател и ходова част в сравнение с масовите голфове и разхода на гориво в София при нормално каране до 2000-2500 оборота и съответно при ръчка, смятам ако реша да купя такава да и сложа и газов инжекцион...

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Съб 10 юни 2006 19:54

Аз съм доволен частите са малко по скъпи от на обикновенните голфове.Разхода ми е 11 ама аз карам до 7000 :D А зимата на късо 14.Ако ше слагаш квото и да било свързано с газ по хубаво си вземи тди или 1.4 :roll:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Съб 10 юни 2006 21:11

Golf 3 1.8 написа:Аз съм доволен частите са малко по скъпи от на обикновенните голфове.Разхода ми е 11 ама аз карам до 7000 :D А зимата на късо 14.Ако ше слагаш квото и да било свързано с газ по хубаво си вземи тди или 1.4 :roll:
на мен голфа ми даваше същия разход че даже и по голям а е 2-ва пъти по слаб мотор -така че ти си супер от към разход (даже карах и леко без да го настъпвам :? )

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Нед 11 юни 2006 7:37

ами пич сравнен с масовия ГОЛФ автомобил мисля че поддръжката е доста по - висока. повечето неща са ти къде 2 пъти по скъпи....
за ходовата част ми казаха че каретата били заедно с полуоските-демек бая пари ако стане нещо...(аз още не съм бутал нищо по ходова и се надявам да се стига скоро дотам че....) ама си е доста по скъпо от обикновен голф(мое мнение де). Дори и 2ра употреба части по моргите като им кажеш ГТИ и им светват очичките и надуват яко цифрата....

разход... колегата 11 не знам как го постига а карал до 7к рпм
мога да ти кажа моя около 14 като имаш на предвид че карам доста агресивно и прая гонки от време на време само да ти кажа 10лв. бенз са ми 38-40км :D ти си напрай преценка как ти звучи.... е предполагам че с редовно каране до кам 2500 оборота ще ти дава 11 поне аз като зануля компа и се поздържам малко толкоз показва иначе ->24-26 кат сменям на 6500 ->6800 :twisted:

за газов инжекцион не мога да кажа аз пробвах с обикновено газово под 16,5 не падна като беше мноооооооого спанат ест. аз пак сменям на 5-6к рпм :twisted: ама като гледам разхода на колегите със 115 кончета не ме изненадва моя разход на газ (преди да го махна и)

pirata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pirata » Нед 11 юни 2006 8:04

пичове аз карам голф IV 2.3 v5 150кс и разхода в града не ми пада под 15л. бензин. сложих газов инжекцион и съм много доволен - разходът се повиши с около литър, а динамиката на автомобила не се промени изобщо. така че ако ще караш колата слагй газ

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Нед 11 юни 2006 20:16

Kashon написа: части по моргите като им кажеш ГТИ и им светват очичките и надуват яко цифрата....

и аз съм го забелязал, че става така винаги...

затова моя съвет е - винаги огледайте ако часта си е за нормален Голф не казвайте тия 3 букви - ГТИ !

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 11 юни 2006 20:21

maistora_1 написа:
Kashon написа: части по моргите като им кажеш ГТИ и им светват очичките и надуват яко цифрата....

и аз съм го забелязал, че става така винаги...

затова моя съвет е - винаги огледайте ако часта си е за нормален Голф не казвайте тия 3 букви - ГТИ !
еми така е щото цената на ГТИ е доста по голяма и се смята че повечето собственици са пачка :D

П.П майсторе аре да пиеме кафе тая седмица със Freak някой ден ? че аз живея до неговата работа :lol:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за собственици на Голф 3 GTI 16V

Мнениеот maistora_1 » Нед 11 юни 2006 20:24

lulinsquad написа:...

защо не прочетеш темите из форума за този автомобил? вярвам, че са доста!
аз лично също имах запитване от миналата година точно по същия въпрос преди да си закупя колата...тогава ми беше отговорено доста добре от много колеги, за което съм много благодарен!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Нед 11 юни 2006 20:27

landwarrior написа:
П.П майсторе аре да пиеме кафе тая седмица със Freak някой ден ? че аз живея до неговата работа :lol:

ооо ми хайде :) във вторник ?ма дай да минем на Л.С

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Нед 11 юни 2006 21:34

Добра машина е, ама не се излагай да и слагаш газ :!:
При нормално каране, до 3500 оборота, около 11 гори, а при ръчка може и над 15 да отиде...............е зависи от ръчката :wink:
Като части - малко са по-скъпи от на нормалния Г3
Абе общо взето гледай да вземеш читава кола, да не е някой финалист :wink: , огледай я , закарай я на някой който разбира(ако ти не разбираш), за да не мислиш после за ремонти докато не си я покарал
Кажи за колко пари си я намерил

lulinsquad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lulinsquad » Вто 13 юни 2006 18:13

а има ли разлика във вървежа на 4-вратия и 2-вратия вариант?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 13 юни 2006 18:28

lulinsquad написа:а има ли разлика във вървежа на 4-вратия и 2-вратия вариант?

зависи

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Вто 13 юни 2006 18:49

аве да не отварям нова тема за АБФ пичове да ви питам, след като колата е в покой като запаля и като трагна компа ми показва около 38 разход и постепенно в движение пада според пробега който минава ест и според това колко я настапвам.

искам да ви питам и при вас ли е така. щото аз карам предимно на къси разстояния 5км в едната посока и реално се получава че като почна от 3х докато стигна до крайната точка съм свалил до 12-13 че и 14 показание на компа

какви са вашите наблюдения?

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 13 юни 2006 18:58

ми и на мен винаги ми го прави това - затова малко след като тръгнеши като загрее го нулирай...не може да се разчита много на показанията на борд компа...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 13 юни 2006 21:08

Kashon написа:след като колата е в покой като запаля и като трагна компа ми показва около 38 разход и постепенно в движение пада според пробега който минава

Логично погледнато, ако запалиш колата и не се движиш, разхода който трябва да ти показва е "плюс безкрайност" - демек ще изгори всичкото гориво и няма да мръдне от мястото си :) Пробвай сутрин веднага след като потеглиш да занулиш показание 1 на МФА-то да откриеш истинският разход :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”