Въпроси за собственици на Голф 3 GTI 16V
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроси за собственици на Голф 3 GTI 16V
обмислям покупка на такъв голф 96-97 година от последните и ме интересува как е подръжката като компоненти по двигател и ходова част в сравнение с масовите голфове и разхода на гориво в София при нормално каране до 2000-2500 оборота и съответно при ръчка, смятам ако реша да купя такава да и сложа и газов инжекцион...
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
на мен голфа ми даваше същия разход че даже и по голям а е 2-ва пъти по слаб мотор -така че ти си супер от към разход (даже карах и леко без да го настъпвамGolf 3 1.8 написа:Аз съм доволен частите са малко по скъпи от на обикновенните голфове.Разхода ми е 11 ама аз карам до 7000А зимата на късо 14.Ако ше слагаш квото и да било свързано с газ по хубаво си вземи тди или 1.4

- Kashon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами пич сравнен с масовия ГОЛФ автомобил мисля че поддръжката е доста по - висока. повечето неща са ти къде 2 пъти по скъпи....
за ходовата част ми казаха че каретата били заедно с полуоските-демек бая пари ако стане нещо...(аз още не съм бутал нищо по ходова и се надявам да се стига скоро дотам че....) ама си е доста по скъпо от обикновен голф(мое мнение де). Дори и 2ра употреба части по моргите като им кажеш ГТИ и им светват очичките и надуват яко цифрата....
разход... колегата 11 не знам как го постига а карал до 7к рпм
мога да ти кажа моя около 14 като имаш на предвид че карам доста агресивно и прая гонки от време на време само да ти кажа 10лв. бенз са ми 38-40км
ти си напрай преценка как ти звучи.... е предполагам че с редовно каране до кам 2500 оборота ще ти дава 11 поне аз като зануля компа и се поздържам малко толкоз показва иначе ->24-26 кат сменям на 6500 ->6800
за газов инжекцион не мога да кажа аз пробвах с обикновено газово под 16,5 не падна като беше мноооооооого спанат ест. аз пак сменям на 5-6к рпм
ама като гледам разхода на колегите със 115 кончета не ме изненадва моя разход на газ (преди да го махна и)
за ходовата част ми казаха че каретата били заедно с полуоските-демек бая пари ако стане нещо...(аз още не съм бутал нищо по ходова и се надявам да се стига скоро дотам че....) ама си е доста по скъпо от обикновен голф(мое мнение де). Дори и 2ра употреба части по моргите като им кажеш ГТИ и им светват очичките и надуват яко цифрата....
разход... колегата 11 не знам как го постига а карал до 7к рпм
мога да ти кажа моя около 14 като имаш на предвид че карам доста агресивно и прая гонки от време на време само да ти кажа 10лв. бенз са ми 38-40км

за газов инжекцион не мога да кажа аз пробвах с обикновено газово под 16,5 не падна като беше мноооооооого спанат ест. аз пак сменям на 5-6к рпм

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
еми така е щото цената на ГТИ е доста по голяма и се смята че повечето собственици са пачкаmaistora_1 написа:Kashon написа: части по моргите като им кажеш ГТИ и им светват очичките и надуват яко цифрата....
и аз съм го забелязал, че става така винаги...
затова моя съвет е - винаги огледайте ако часта си е за нормален Голф не казвайте тия 3 букви - ГТИ !

П.П майсторе аре да пиеме кафе тая седмица със Freak някой ден ? че аз живея до неговата работа

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпроси за собственици на Голф 3 GTI 16V
lulinsquad написа:...
защо не прочетеш темите из форума за този автомобил? вярвам, че са доста!
аз лично също имах запитване от миналата година точно по същия въпрос преди да си закупя колата...тогава ми беше отговорено доста добре от много колеги, за което съм много благодарен!
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- FreAk
- Автомобил:
- Двигател:
Добра машина е, ама не се излагай да и слагаш газ
При нормално каране, до 3500 оборота, около 11 гори, а при ръчка може и над 15 да отиде...............е зависи от ръчката
Като части - малко са по-скъпи от на нормалния Г3
Абе общо взето гледай да вземеш читава кола, да не е някой финалист
, огледай я , закарай я на някой който разбира(ако ти не разбираш), за да не мислиш после за ремонти докато не си я покарал
Кажи за колко пари си я намерил

При нормално каране, до 3500 оборота, около 11 гори, а при ръчка може и над 15 да отиде...............е зависи от ръчката

Като части - малко са по-скъпи от на нормалния Г3
Абе общо взето гледай да вземеш читава кола, да не е някой финалист

Кажи за колко пари си я намерил
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Kashon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аве да не отварям нова тема за АБФ пичове да ви питам, след като колата е в покой като запаля и като трагна компа ми показва около 38 разход и постепенно в движение пада според пробега който минава ест и според това колко я настапвам.
искам да ви питам и при вас ли е така. щото аз карам предимно на къси разстояния 5км в едната посока и реално се получава че като почна от 3х докато стигна до крайната точка съм свалил до 12-13 че и 14 показание на компа
какви са вашите наблюдения?
искам да ви питам и при вас ли е така. щото аз карам предимно на къси разстояния 5км в едната посока и реално се получава че като почна от 3х докато стигна до крайната точка съм свалил до 12-13 че и 14 показание на компа
какви са вашите наблюдения?
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Kashon написа:след като колата е в покой като запаля и като трагна компа ми показва около 38 разход и постепенно в движение пада според пробега който минава
Логично погледнато, ако запалиш колата и не се движиш, разхода който трябва да ти показва е "плюс безкрайност" - демек ще изгори всичкото гориво и няма да мръдне от мястото си

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”