ЕЛ. ДЖАМОВЕТЕ ПОЛУДЯХА
-
- Автомобил:
- Двигател:
ЕЛ. ДЖАМОВЕТЕ ПОЛУДЯХА
Здаравейте! Колата 2000 115 2е и е пресна пресна и почти не я познавам.Всичко и беше ок но при отключванве с алармата в един момент започнаха да се свалят сами прозорците.Като я подкарам всичко е наред.Като я изгася прозорците ми се отварят отново.Просто не ме питаите как ги дигам като я оставям вечер.Ако това е от значение сменил съм датчик на Хол и бобина, понеже беше писано в предни теми че и те можели да правят проблем ,което според мене е абсурдно но все пак.Аз си мисля че най-вероятно е от алармата.Но ако и вие имате идея , споделете.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз искам да кажа и едновременно да питам. Има ли вероятност да е настроена на дълго заключване (за ел машинки) а централното да е вакумно и от там да се задейства комфорт модула на алармата. Аз веднъж така си промених по погрешка времето на заключване и имах същия ефект но само при отключване.При заключване ги вдигаше но не докрай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами виж сега намираш си алармата кадето е и хващаш снопа с кабели.Взимаш една пробна лампичка или мултицет (няма значение все върши работа).Говоря за пробната лампа закачаш единия полюс за купето или най добре за минуса на акумулатора а на другия край слагаш една игла обикновенна за шиене,закачаш иглата на жичката и пробно допираш върха на иглата на плюсовата клема на акумулатора,трябва да светне.След това хващаш снопа с кабели които излизат от алармата и караш някои да натиска алармата че да ти падат прозорците а ти бодеш всяко кабелче едно по едно с иглата и точно в този момент когато ти сваля стъклото трябва да ти светне лампичката.Пробваш на всяка жичка докато стане,като ти свети лампата на някоя от тях в същия момент когато ти сваля стъклото ТЯ Е. ОТРЕЖИ Я и я изолирай с PVC двата и края и това е.Успех не е никак сложно ама така с писане
mod edit: vaskoto1

mod edit: vaskoto1
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имах същата кола с абсолютно същия проблем,алармата ми беше КОБРА и така си го оправих сам
Казвам го това от личен опит апак колегата investirai си решава как ще процедира
Аз лично тази екстра не я харесвам затова реших да я махна,за да нямам проблеми,понеже колата ми е осъмвала с полу отворен прозорец 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
По- добре действай с мултицет или пробен светодиод, с лампа не се разхождай по изводите на алармата.
Комфорта не се ли задейства от дълъг заключващ импулс, та като срежеш жицата как ще закл. колата с алармата
Комфорта не се ли задейства от дълъг заключващ импулс, та като срежеш жицата как ще закл. колата с алармата

Последна промяна от L&R на Съб 27 май 2006 7:34, променено общо 1 път.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:...Комфорта не се ли задейства от дълъг заключващ импулс, та като срежеш жицата как ще закл. колата с алармата

Колега Investirai, всяка аларма се настройва за къс или дълъг импулс на отключване/заключване и дали да заключва по време на движение. Къде чрез препрограмиране, къде с джъмпери, но се регулира.
Погледни си в книжката на алармата, там е описано. Или дай поне модела на алармата да и търсим описание!
Както ти е казал Ваското, нещо се бъзика с комфорт модула.
Предполагам, че при задаване на къс импулс за отключване и забрана на функцията за заключване при контакт проблема ти ще се реши.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”