Голф 3 -1.4 -Теч на масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bulllet
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 3 -1.4 -Теч на масло

Мнениеот bulllet » Пет 04 юни 2010 7:10

Здравейте на всички!
Предварително се извинявама ако е имало тема и не съм я видял, потърсих но не намерих!Та проблема е следния!Вчера реших да оправям одавнашен проблем с липсата на компресия в 4 цилиндър!Всички следи след проучването водеха към изпускателен клапан!Разглобих главата, съмненията се оказаха правилни, водача на изпускателния клапан беше крив и не затваряше!Смених го, изшлайфах всички клапани леглата фрезовахме стана идеално!Сглобихме всичко!Нормалната работа и мощноста на мотора се върнаха и стана супер НО течът които имаше от гарнитурата на главата от пред над динамото сега е невероятно силен!Гарнитурата я стегнахме на 6 кг мисля че беше и после на два пъти по 90 градуса!Сега съм в шах!Въпросами е да натягаме ли още да слагам друга гарнитура ли!Някой сблъусквал ли се е и има ли решение!Много досадно течеше преди!Сега е невъзможно да се кара така :banghead:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 -1.4 -Теч на масло

Мнениеот enigma79 » Пет 04 юни 2010 7:20

Не съм специалист,но да попитам,дали нямаш някаква шупла там,като свалихте главата,проверихтели за някакви дефекти по нея и блока.Ако има дефект,колкото и да натягаш,нищо няма да стане,най много да прецакаш положението още повече.Според мен,отворете и проверете,даже измерете да не са изметнали и за някакъв скрит дефект и пак нова гарнитура на главата.Успех колега с ремонта :да:

bulllet
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulllet » Пет 04 юни 2010 8:08

Течеше си и преди специално огледах всичко като свалихме, повърхостите са идеално гладки, няма шупли няма ръжди!Освен да тече от някъде другаде и да се събира там!ТОчно над динамото!Има някаква магистрала за масло там на гарнитурата има меден семеринг най вероятно тече от там!Някаква по дебела гарнитура може ли да се слага, несхто да се лепи маже и аз незнам какво!Говорих за шлайфане но ми казаха че всички голфове текли от там и със шлайф нямало да се оправи!

emoangelow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emoangelow » Пет 04 юни 2010 9:19

след разглобяване задьлжително се шлайфа главата който не шлаифа си носи последствията

bulllet
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulllet » Пет 04 юни 2010 9:32

еми шлайфача я гледа и каза че не е за шлайфане!Мога ли да я сваля и да я шлайфам да сложа нова гарнитура и ква е гаранцията ще този теч ще спре ил исамо ще губя време пари и нерви!Един приятел ми каза че трябвало да намажа гарнитурата със графитна смазка преди да я сложа

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Пет 04 юни 2010 11:27

Карам Голф 1.4 ABD ,преди година ( дори може би и малко повече ), имах същия теч на същото място , дадох около 300 кинта за смяна на гарнитура , шлайф на глава , смяна на гумички , полиране на клапане май имаше ако не се лъжа , абе изобщо всичко което се прави при свалянето на главата , взех си колата от сервиза и докато се прибера теча отново се появи , така си карах няколко месеца още и не издържах , ядосах се и отново в същия сервиз , майстора предложи същата процедура и наполовина поема разходите по ремонта , и тъкмо като започвали да смъкват главата и забелязали , че бил пробит датчика за маслото и от там се стичало долу на същото място за което говориш ти , и след смяната на този датчик от 5-10 всичко заспа , така извода от всичко това , което изписах е да провериш този датчик ;)

bulllet
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulllet » Пет 04 юни 2010 11:54

Може ли някои да даде ориентация къде точно се намира този датчик?!Тези двата датчика при свещите ли са!Омаслено ми е под капака на агренажа та може и нещо такова да излезе!А дано!Ама с моя си късмет ще е най-лошото!

pp

не е от тях сухи са остава семеринга на разпределителния вал да видя

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пет 04 юни 2010 13:30

emoangelow написа:след разглобяване задьлжително се шлайфа главата който не шлаифа си носи последствията

:да:

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 04 юни 2010 15:05

А семеринга на разпределителният вал сменихтели и дали правилно е сложен . От там си олива и отива точно на главата и те лъже че е проблем в главата.Погледни зад пластмасовия капак на колелото дали няма масло.

bulllet
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulllet » Съб 05 юни 2010 7:03

ДОказано 100% теча е от главата, отхлабих я и я затегнах наново, тази сутрин беше омаслило съвсем малко!Ще изчакам да видя далие е спряло и олижа квото се изцеди или пак те4е!поне е по малко

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 05 юни 2010 7:15

bulllet написа:ДОказано 100% теча е от главата, отхлабих я и я затегнах наново, тази сутрин беше омаслило съвсем малко!Ще изчакам да видя далие е спряло и олижа квото се изцеди или пак те4е!поне е по малко

Колега, провери ли теч-а да не е от някое киче? Щот и аз имам същият мотор и имам лек теч на масло стича се горе от ан. ремък!

bulllet
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulllet » Вто 08 юни 2010 12:37

Колеги, вчера сутринт отварям капака и пак всичко омаслено!Направих следния номер, натъпках един парцал между капака на ангренажа и главата и омасляването от пред спря!100 % сам сигурен че теча идва някаъде от горе!поръчах си нов семеринг и комплект гарнитура и конусни тампони за капака на клапаните щото предния път не намерих!Притесняваме да не тече от черупката на семеринга?!Може ли да се напсват повърхностите там или да се сложи силикон?!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 08 юни 2010 12:51

Колега, и аз имам същият проблем, как ли не го правих, след известно време пак става така! Това е слабо място на 1,4! По-добре си карай така, ако не губиш много масло! При мен също пуска масълце, стича се по пластмасата на ангаража! Но не мисля да го правя ако не пуска много! Дано намериш решение, и да напишеш да го направим и ние! Че ми писна вече!

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 09 юни 2010 3:44

И аз имам същия проблем, то май всеки 2-ри има този проблем... и един колега на работа и той със същия мотор и той същия проблем има.Та тоз колега ми вика карай си така колата и да не ти пука засечи какъв е разхода на масло и ако не е чак толкова голям е*и му мамата ша доливаш.Обаче мен си ме дразнеше.Какви ли не неща ми минаваха през главата.Викам тоз двигател е прегряван нз си кво.Измих двигателя светна обаче пак се вижда че прокапва масло.Свалях капака на клапаните че имаше на места ръжда и незнам си кво зашкурих го, пръснах го с температурен спрей, смених гарнитурата, гумичките и таман да се зарадвам че всичко е окей и се оказа че пак си прокапва масълце че и перката като раздуха и пак мазана работа.После семеринга сменях на разпределителния вал ама ми се стори че нещо много лесно взеле тая семеринга.Не помня за какво карах голфа на майстор та му споменах из между другото и за тоя проблем и той сменя семеринга вика мазал с някакъв силикон не го знам температурен ли е какъв е ама факта е че сега е същата история.Та омаслява ми лявото ъгалче от към ангренажния ремък иначе до шлайф на глава не съм стигал ама и баща ми и той вика оставяй го тей и толкоз.

П.С.: Сетих се да споделя и това: на още едно място ми омаслява значи ако не се лъжа от другата страна където е делкото то има някакво пръстенче което явно изтърва и прокапва и от там по някой капчица търсих такива пръстени не мога да намеря такава дебилина ходих и по железариите има ама се тънки.Един ми вика да си поръчам незнам си къде да ми направят пръстенче гумено такоз (то май едно или две ли да бяха не си спомням), друг ми вика да сложа две тънки, трети ми вика да мажа със силикон.Сега се сетих че един приятел като сменя водна помпа старата му беше мазана пак с някакъв силикон ебаси историята то за някой хора явно силикона е универсално средство чак прекаляват :screwy

Тва от мен :wink: Айде със здраве и дано твоите приключения със маслото да не са сериозни

SceVola_SICK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SceVola_SICK » Сря 09 юни 2010 20:12

смени си и двата датчика за маслото,не са скъпи проблема е много вероятно да е от тях,при мен беше това мотора също е ABD ,сега ми сълзи много слабо от гарнитурата на капака на клапаните и търся такава коркова ако не намеря ще се опитам да я изрежа от норкова плочка, дано съм ти бил полезен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”