въпрос за амортисиори на голф3
въпрос за амортисиори на голф3
Здравейте колеги от форума-изчетох много мнения но не намерих моя отговор.За това пиша нова тема и се надявам на вашите правилни мнения-които уважавам!Въпроса е-голф3 1"8 моно инж 92година.Задните амортисиори заминаха тотално-те са маслени.Може ли да ги заменя с газови-по католог трябва да са маслени.Отпред сложих газови и съм много доволен-колата е стабилна в завой.Питането ми е мога ли отзад да сложа маслени за по мека возия или газови както са предните?Благодаря ви за мненията!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за амортисиори на голф3
Колега, според мен трябва да сложиш и отзад "Газови". Точно обяснение немога да дам, но когато отидох на майстор исках отпред да сложа "Газови" а отзад маслени! Казаха ми че няма как да стане! Или 4-те газови или маслени! Та слагай газови и си решаваш проблема! Като марка всички са едно менте, стига да ги пазиш от дупките ще ти изкарат доста време! Само не се заблуждавай че като дадеш сумати пари и колата ти ще вози по меко. Също така гаранция, не вярвай на такова животно, надявай се да ги погодиш! Късмет!
IceHeart написа:Колега, според мен трябва да сложиш и отзад "Газови". Точно обяснение немога да дам, но когато отидох на майстор исках отпред да сложа "Газови" а отзад маслени! Казаха ми че няма как да стане! Или 4-те газови или маслени! Та слагай газови и си решаваш проблема! Като марка всички са едно менте, стига да ги пазиш от дупките ще ти изкарат доста време! Само не се заблуждавай че като дадеш сумати пари и колата ти ще вози по меко. Също така гаранция, не вярвай на такова животно, надявай се да ги погодиш! Късмет!
много точно казано

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Слагай смело газови отзад... 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
слагаи си маслени навсякъде-возят по-меко
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
С газовите е по-стабилна раЛтата 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ако не си любител на бързото каране слагаи маслени.С газови става по твърда и дупките се усе6тат доста.Иначе с газови и с хубави гуми колата става доста по стабилна по завоите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм за смяна,моите се оказаха "летни"
,зимата замръзват-иначе са добри,ако не знаеш подробността.В тази връзка си купих вече тампони (FEBI),според годината(5м.1994) ми дадоха "пасатови"-стария модел с вграден лагер.Днес си направих труда да сваля предпазните "чинийки" и да огледам тампоните,прочетох номера им :357 412 331,без буква накрая,производител ELO-Germany.Ще помоля някой с действаща ETKA,ELSA..,да коментира:С отделен лагер ли са или с вграден?
Да ме извини колегата,че ползвам темата,иначе комерсиално погледнато на неговия въпрос-маслените са на сметка,но ако попадне на сигурен доставчик-да слага газови(те всъщност пак са маслени,но са със свръхналягане -газ,да не кипва маслото).С оглед на пътищата ни-маслените са за предпочитане,ако има пътувания по магистрали -газ.Гледай добър доставчик,гаранцията е "Франция",само ще те набутат в някой сервиз(по задължение-гаранция),там и тампони ще искат да сменят...абе поне още един амортисьор пари ще ти вземат.
Ето това viewtopic.php?t=86143 е една прекрасно онагледена тема за смяна на тампони,същото се прави и за смяна на амортисьора.Ако може К.Одаджийски да коментира какъв е тампона-ще е отговор и на моя въпрос

Да ме извини колегата,че ползвам темата,иначе комерсиално погледнато на неговия въпрос-маслените са на сметка,но ако попадне на сигурен доставчик-да слага газови(те всъщност пак са маслени,но са със свръхналягане -газ,да не кипва маслото).С оглед на пътищата ни-маслените са за предпочитане,ако има пътувания по магистрали -газ.Гледай добър доставчик,гаранцията е "Франция",само ще те набутат в някой сервиз(по задължение-гаранция),там и тампони ще искат да сменят...абе поне още един амортисьор пари ще ти вземат.
Ето това viewtopic.php?t=86143 е една прекрасно онагледена тема за смяна на тампони,същото се прави и за смяна на амортисьора.Ако може К.Одаджийски да коментира какъв е тампона-ще е отговор и на моя въпрос
Благодаря колеги за вашите мнения-сега ако ми дадете адрес на онлайн магазин за амортисиори сте златни 

Наистина ли не знаете някой електронен магазин?Тука ми дават някакви невероятни цени и затова търся нещо по нормално-знам че има народни цени.АМА 150 ЛЕВА ЗА 1 БРОЙ НА АМОРТИСИОР НА КОЙТО НЕ МОГА ДА МУ КАЖА ИМЕТО ЩОТО Е КИТАЙСКИ извинете!!!!! 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
qNkOo написа:С газовите е по-стабилна раЛтата
да бе ти ако караш като луд ,ако мислиш че газовия ще ти гарантира по-голяма стабилност

Аз съм с 4 газови "Билщайн". Супер е само трябва да свикнеш на друсането. Свикнеш ли им возията на на колите с маслените ще ти се струва "лигава" или все едно са им изпуснали амортесиорите
. Другата неприятност е че ми се разскърцаха всички пластмаси в купето, но това се оправя. Не съжалявам, че ги сложих - вече 80хил. км. - колата е доста стабилна и сигурна. 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм за газовите. Бих ти препоръчал Билщайн. Аз сложих зимата такива и претърпяха тест. Заминах за чужбина за четири месеца и колата се караше много рядко. Сега се върнах и още им няманищо. Единият беше около 90 лв за ГТИ, така че за твоята може да са малко по-ефтини (зависи от моделът ти). Возят приятно твърдо.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Добре де, всички товорите за стабилност и разлика във возията при газови и маслени аморт. а никой не пита или засегна пружините.
Ако са омекнали, какъвто и амортисьор да сложи колегата, все тая.
А на тия, които твърдят, че маслените били лигави, да дойдат да ги повозя малко на маслени спортни да си кажат мнението.
Ако са омекнали, какъвто и амортисьор да сложи колегата, все тая.
А на тия, които твърдят, че маслените били лигави, да дойдат да ги повозя малко на маслени спортни да си кажат мнението.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”