проблем с АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vidolov
Автомобил: golf2 vr6T 4Motion
Двигател:

проблем с АБФ

Мнениеот vidolov » Пон 14 юни 2010 18:04

колеги имам проблем които вече супер много ме дразни!зех АБФ преди известно време беше апсолиутно дествен от един военен,беше каран само на гас и неварвеше грам,но имаше едно клякане м/у скоростите и катого запаля сутрин мята соров бензин през аспуха и мотора работи неспокоино!смъкнах главата препаснах клапаните смених гумички,намалих главата с 0.5мм!колата тръгна доста добре но клякането си остана м/у предавките,сменях кабели на свещизакачах голфа ня място,вадихмему живи данни,закачахмего в реално време сичко е 6 по датчици сонди няма грешки но колата като забие ми дава закаснение на 2 от диузите,но сега почна на празен ход да работи много трудно,като мина през дупка и почва да прек1сва и щом влезе на 2.500 оборота и се опрая...чистих диузите и пак нищо...а колата си забива и забива...като карам спокоино и да смачкам гаста и замиг остава като в дупка и следващия момент излашква и тръгва да вари!закачах друг компиутар и отново прави същите лаина!ако някои сее сблъсквал с таква нещо да помага...

luidio
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с АБФ

Мнениеот luidio » Вто 15 юни 2010 0:33

пробвай с друг дебитомер!

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 15 юни 2010 1:26

АБФ няма дебитомер бре колега :beer
Добре де а все пак още ли се кара на газ, че не ми стана ясно?

vidolov
Двигател:

Мнениеот vidolov » Вто 15 юни 2010 9:01

мне голфа несе кара на гас от половин година поне!всички признаци на нея са премахнати!и главата е ревизирана и сичко е направено като оригинално!просто проблема е някаде другаде!нее компиутар,нее сонда,нее диузи....явно никои несее зблъсквал с този проблем...

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 15 юни 2010 9:12

А как са и гърнетата - катализатора да не е запушен или да имаш отчупени парчета от изгнило гърне някъде из изпускателната система, които да ти я запушват ?

vidolov
Двигател:

Мнениеот vidolov » Вто 15 юни 2010 13:56

гарнетата са оргиналдъ...сичко е стоково и катализатор има...мм....самняваме дае от там проблема но мисля до края на седмицата да сменя цялата генерация и ще видя до каде щея докарам

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 15 юни 2010 17:55

Нещо хлабаво може да има(някоя букса,разчукаи и релетата) щом като тръсне и почва да прекъсва.Голяма болка са и вакуумните маркучи.А проблема с мириса на бензин оправилисе провери регулатора.

vidolov
Двигател:

Мнениеот vidolov » Вто 15 юни 2010 19:51

van4ooo написа:Нещо хлабаво може да има(някоя букса,разчукаи и релетата) щом като тръсне и почва да прекъсва.Голяма болка са и вакуумните маркучи.А проблема с мириса на бензин оправилисе провери регулатора.

то мириса е катого запаля хвърля черен пушак на бензин и се дави!релетата ги разчуках...проверих бушоните...прегледах вакумите и сички маси по колата...сичко е нормално...проверявахме ТПС-а и тои е наред!надявамсе дае от запушен катализатор щото вече мисе побърка главата с тоз проблем...нее фрапантен но вбесява много...немога аз колатами нещо даи има :012:

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Вто 15 юни 2010 20:43

според мен дюзите са проблема,имах същия проблем преди 2500 оборота не ще да върви,но след това се изпъваше яко.По светофарите трябваше да тръгвам с мръсна газ,иначе оставам там.Казваш,че си чистил дюзите,а на стенд гледал ли си ги

vidolov
Двигател:

Мнениеот vidolov » Вто 15 юни 2010 21:45

на стенд не...само погледнах каква магла правят...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”