Голф 4 смяна на тампон на макверсона???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 смяна на тампон на макверсона???

Мнениеот deversant » Пон 31 май 2010 20:07

Колеги значи,трябва да сменя лагерчето на макверсона понеже при завъртане на волана колата прищраква!
Та въпроса ми е,дали да си взема комплект (лагер с тампон)х2 или да си купя само едно лагерче???
Намислил съм да пазарувам от Auto +,лагерче-7-8лв (не попитах каква марка)...комплект тампон с лагерче-23лв Lemforder!Скоби за пружини си купих за 21.50лв,защото възнамерявам сам да си ги сменя (понеже гледам,че е много трудно да попаднеш на свестен тампон и ще ми се налага май и за в бъдеще да се сменят)... та на страна по 15-20лв искат!Затова реших да си купя скоби!
От поизчетените теми разбирам,че е трудно да се попадне на качествени тампони(дори и да са лемфиордер)
та посъветвайте ме да сменя само лагерчето и да си остана с оригиналните тампони-общо 8лв? :D
Или да сменя комплект и на двете страни-общо 46лв????
Ако някой има представа колко струват в момента оригинални направо при предтсвителя на vw,моля да сподели!
П.п. Това са ми скобите за пружини (същите в Бриколаж бяха 33.95лв)
1.JPG
2.JPG
3.JPG

Последна промяна от deversant на Пон 31 май 2010 20:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Голф 4 смяна на тампон на макверсона???

Мнениеот tdi fen » Пон 31 май 2010 20:13

попитай в Ауто+ за тампони SWAG к-т с лагерчето

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 31 май 2010 20:30

Моите тампони Лемфьордер за 10000 км си се разтропаха кат' стой, та гледай! :dummy:
Следва подмяна с оригинални. Щом Лемфьордера сдадоха багажа толкова бързо, смятай другите марки - СВАГ и т. н. как ще се държат. Има доста писано във форума за тампоните. Общо взето най - удачният вариант е от представителя. Когато ги сменях (преди около 2 години) в АУТО + ми предлагаха оригинални за 44 лв/бр. с 1 седмица доставка.
Намислил съм също да правя процедурата сам. Би ли споделил откъде купи скобите на тази цена (гледам са от най - реномираната марка - ЕВРОМАСТЕР mhihi ) и дали са здрави?
ЕТО едно ръководство за подмяната. :да:
Мисля, че не е редно да се сменя само лагерчето, само комплект, не нека по - запознатите кажат.

MNA
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.6

Мнениеот MNA » Пон 31 май 2010 20:34

deversant написа:Ако някой има представа колко струват в момента оригинални направо при предтсвителя на vw,моля да сподели!

35лв. тампона и 15лв. лагерчето (Цени Декември) Задължително се сменят и двата тампона

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 31 май 2010 20:53

anger написа:Би ли споделил откъде купи скобите на тази цена (гледам са от най - реномираната марка - ЕВРОМАСТЕР mhihi ) и дали са здрави?

Колега не са от наи-реномираните,но има скоби по 80-100лв,има Force някакви с доживотна гаранция 60лв...
а аз видях същите за 19.90лв китайски.и накрайника който е подвижен (тоя с резбата),хлопаше яко!Тези са масивни и стабилни и човекът каза,че вършат работа!Ако искаш си си купи същите от бриколаж за 34лв :D

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 31 май 2010 21:43

Не си ме разбрал - на мен също ми се сториха сравнително здрави и затова попитах. Иначе Евромастер си е мейд ин Чайна, така или иначе. Зная, че има по - скъпи и хубави, но ако си купувам такива, то по - добре да хвана електрожена и да си направя. Та, окъде ги купи на тази цена?

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 01 юни 2010 9:49

От Русе "Търговия на едро",има едно магазинче за инструменти!Като си сменях задните накладки на голфа,силиндърчето освен да се бута трябва и да се завърти!Та си купих от същото място и скоба за лагери за 15лв!Също съм много доволен,това е второ нещо закупено от там.И май ще им стана редовен клиент!
А скобата за лагери я имаше същата и в Бриколаж,но за разлика от скобите за пружини си бяха на една и същта цена-15лв :mrgreen:

Последна промяна от deversant на Вто 01 юни 2010 9:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Вто 01 юни 2010 9:52

Аз като сменях преди 1500км окачването сложих лемфьодер от ауто+. Направих един пробег 130км и като отворих капака :horror: тампоните смачкани, но при мен сигурно заради окачването смачкването им е било светкавично.. :insane :027:

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 01 юни 2010 9:52

Благодаря ти! :да:
Успех с макферсоните! Ако можеш, нащракай малко снимки, за да стане темата полезна :)

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 07 юни 2010 21:45

:shock А ве колеги що никой не каза,че е голям зор да се издърпа амаортисьора,че да се навие гайката??Тва без да се развиват 2-та болта на амортисьора и да се откача носача (без нужда от реглаж)???
Дърпах го с стоманена нишка от жило за велосипед!Та лагера беше оригиналния,само дет се беше разкапсоловал и съчмите се бяха заварли от ръжда.Жалко че нямах с какво да снимам... :shock
Сега волана се върти мазно,не задържа и нещрака.Остана сега да оправя скърцането,та то е от тампоните на носача или от тампони на биалетки.квото видях,съм по склонен на тампони на носач!МИсля да си закупя от ебай англия :D 5 паунда,на Феби... немски!А цял носач (тоест комплект с двата тампона и шарнир 80-100лв)
Лагерчето за макферсона купих от ауто+ за 9лв,марка "ина",а в фолксваген бяха по 15 лева оригинален....
точно какувто свалих от моят голф след 11 години употреба!За тези който питаха за скобите...да не изпуснаха...държат!
Малко се пообели боята...ама не е болка...и незабравяйте да намажете с масло скобиците :beer

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 08 юни 2010 20:48

Преди да си накупиш носачи, заради скърцането, напръскай с нещо тампоните на стабилизиращата щанга.
Просто ей така. За проба.

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Сря 16 юни 2010 7:44

е колега на мен ми предстои същата работа тези дни поради спортното окачване и разбрах че си сменил само лагерчета така ли?а тампона?-марка

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 30 юни 2010 11:54

Тампона си го оставих оригиналният,немисля да ги сменям...като съм чел какви боклуци има,реших да си карам с оригиналните.Верно малко са се посмачкали,но са здрави не са скъсани никъде и бяха много читави.
Съветвам те,да си запазиш за всеки случай старите като сложиш нови...че нищо се незнае,може да ти се наложи да върнеш старите обратно.Инак лемфьордер от ауто + мислех да вземам,нещо около 22лв с лагерчето май бяха...или 22лв без!Само лагерче 9лв ИНА немско! :mrgreen:

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Съб 03 юли 2010 19:54

хммммм а дали да не карам така?ко може да стане
май в скоро време ще трябва да го сваля тва спортно покарах го 4 месеца ама с тея павета постоянно дето минавам не си е работа ..... :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”