Управление с вакуум при климатик в Г2, как ?
- go6y
- Автомобил:
- Двигател:
Управление с вакуум при климатик в Г2, как ?
Някой по-запознат може ли да ми обясни как се управляват чрез вакуум клапите при климатика в Г2? От къде се взема този вакуум? Възможно ли е да се преправи, за да може да се управлява само с жила? Въобще всякаква идея по въпроса ще ми е от полза. Предполагам не е от значение, но двигателя е SB, комплекта климатик е свален от PB. Ако някой ми даде и снимков материал, ще съм му много Благодарен!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: Управление с вакуум при климатик в Г2, как ?
Здрасти колега 
Доколкото съм гледал идеята е,че всичките му клапи са вакуумни.Т.е. вакуумни мембрани местят клапите за посоката на въздуха.
Съответно вакуума идва от двигателя,като работи двигателя има вакуум,който се мени с промяната на оборотите на двигателя.С таиз цел има резервоар за вакуум,за да се поддържа вакуума към клапите постоянен.От него вакуума отива в разпределителите (това са самите лостчета за управление).От тях вече вакуума си отива по отделни маркучета към всяка клапа.Съответно всяка клапа си отговаря за дадена позиция от лостчетата и си прави нейното си нещо
Ето ти картинки :
Доколкото съм гледал идеята е,че всичките му клапи са вакуумни.Т.е. вакуумни мембрани местят клапите за посоката на въздуха.
Съответно вакуума идва от двигателя,като работи двигателя има вакуум,който се мени с промяната на оборотите на двигателя.С таиз цел има резервоар за вакуум,за да се поддържа вакуума към клапите постоянен.От него вакуума отива в разпределителите (това са самите лостчета за управление).От тях вече вакуума си отива по отделни маркучета към всяка клапа.Съответно всяка клапа си отговаря за дадена позиция от лостчетата и си прави нейното си нещо
Ето ти картинки :
- go6y
- Автомобил:
- Двигател:
Значи да разбирам, че ми трябва и резервоара за вакуума? При пасат мисля, че скоро гледах, това беше едни сини сферични пластмасови съдове, над левия калник се намираха. За подобно нещо говорим?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Точно така 
Резервоара за вакуума може да се вземе от всякаква кола,все същата работа върши
При Пасат-ите седи под кората на левия калник
Резервоара за вакуума може да се вземе от всякаква кола,все същата работа върши
При Пасат-ите седи под кората на левия калник
- go6y
- Автомобил:
- Двигател:
А от къде мога да взема вакуум? От колекторите или от друго място? Аз ли съм в грешка или доколкото се информирах, такъв съд (ресивър) за вакуум е необходим само за бензинов двигател, но не и за дизелов? Предположения от къде/какво мога да взема електро-клапан за този вакуум?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
На маркуча от вакуум помпата няма ли някое отклонение,клапан или от някоя друга кола по моргите или ако може да нагодиш маркучите за някои бензинов/газов клапан от някоя газова.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”