Лампата за маслото мига и свири яко
- M1st3r_Y
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата за маслото мига и свири яко
Здравейте, колеги. Карам Голф 3 1.6 АБУ. От известно време наблюдавам следния проблем при колата - на дълъг път при скорост над 60-70 км лампата за маслото почва да мига и да звучи оная гадната сирена. Спирал съм и съм гледал много пъти. Маслото си е наред. Вода има, всичко. Обаче тръгна ли - пак звучи. Интересува ме това от датчика ли е ? В града никога не ми го е правила. Само извънградско, ако това има значение. Моля помогнете.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Лампата за маслото мига и свири яко
Със покачването на температурите и настъпването на лятото ще има бум на такива теми , ама и ако се пише поне в една и съща , па ида се чете ....
.
.- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам !!И аз съм със същият мотор и н а моменти оборотите падат на 200 ,но лампа не свети.
- M1st3r_Y
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Със покачването на температурите и настъпването на лятото ще има бум на такива теми , ама и ако се пише поне в една и съща , па ида се чете .....
Ne e zaradi temperaturite. Interesuva me ot kakvo e - ako nqkoi drug ima sy6tiq problem i go e re6il da kaje ot kakvo e -
a ne e dobre do6yl !
Последна промяна от IvanMan на Нед 20 юни 2010 6:22, променено общо 1 път.
Причина: кирилицата е задължителна!
Причина: кирилицата е задължителна!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
- milmar
M1st3r_Y написа:...a ne e dobre do6yl !
Не беше спам , една от многото причини е тази - прегряване на мотора заедно с некачествено масло и филтър , заедно с поизносен мотор и ей го резултата . Но по начина по който задаваш въпроса само боба върши работа . Чети многото подобни теми във форума и отхвърляй една по една възможните причини .
А ако очакваш някой гадател да ти отговори каква е причината точно е твоя случай , сори за спама
- M1st3r_Y
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=16589&start=0
Mersi
Последна промяна от IvanMan на Нед 20 юни 2010 6:23, променено общо 1 път.
Причина: кирилицата е задължителна!при следващо писане на латици ще последва предупреждение!
Причина: кирилицата е задължителна!при следващо писане на латици ще последва предупреждение!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
чувал съм много хора да се оплакват от този проблем.При повечето от тях се е оказал датчика.
Опитай да го смениш и виж дали ще прави пак така.Първо се пробват по-малко скъпите варианти.
При тъста ми имаше подпушен воден радиатор /ръжда в системата и отлагания/.Колата загряваше много и перката не спираше да върти.Предполагам и температурата на маслото в двигателя е ставала безумна.
Сменихме го и всичко се оправи.
Опитай да го смениш и виж дали ще прави пак така.Първо се пробват по-малко скъпите варианти.
При тъста ми имаше подпушен воден радиатор /ръжда в системата и отлагания/.Колата загряваше много и перката не спираше да върти.Предполагам и температурата на маслото в двигателя е ставала безумна.
Сменихме го и всичко се оправи.
Това е доста често срещан проблем при голф 3. На един колега майстор му смени биелни и основни лагери заради този зумер. Ако всичко си е наред с колата не прегрява перката си включва и изключва нормално, температурния режим на колата е нормален причините за пищенето на зумера са няколко: скапано масло, прецакан датчик за налягане на маслото, или в самото табло с уредите се пукат пътечки на платката
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
[quote="M1st3r_Y" Маслото си е наред. Вода има, всичко.
Колега, зумера писка при ниско налягане на маслото при обороти над 2000
Премери налягането на маслото при загрят мотор. Ако налягането е нормално,търси причината в датчика за високо налягане.Ако е ниско, може да са много причините.
Колега, зумера писка при ниско налягане на маслото при обороти над 2000
Премери налягането на маслото при загрят мотор. Ако налягането е нормално,търси причината в датчика за високо налягане.Ако е ниско, може да са много причините.
-
stanimir.simeonov
- Автомобил:
- Двигател:
diavo написа:в самото табло с уредите се пукат пътечки на платката
Това е верния отговор.
- milmar
stanimir.simeonov написа:diavo написа:в самото табло с уредите се пукат пътечки на платката
Това е верния отговор.
Дано
!- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
stanimir.simeonov написа:diavo написа:в самото табло с уредите се пукат пътечки на платката
Това е верния отговор.
Невинаги е това верният отговор, за съжаление...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”