Голфчето ми се пълни с вода - помощ.
-
nedjalko1
- Автомобил:
- Двигател:
Голфчето ми се пълни с вода - помощ.
Гофчето е 1.6 94г.четериврато АБУ, когато е наклонен т.е качен от едната страна на бордюр(наклонен на ляво) и на шофьорското място в краката се пълни с вода, не мога да разбера от къде влиза, когато е на равно няма проблем. Уплътненията на вратите са нови.
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голфчето ми се пълни с вода - помощ.
провери си под кората под чистачките дали не са ти запушени каналите за оттичане
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Най вероятно от жилото на капака, има един гумен пръстен който се е спекъл и ти пуска от там!
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
6 теми по-долу прочете ли?

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ако са ти чисти отворите за източване отпред и има шибедах, 99% тече от шибедаха. Почисти хубаво каналчетата за източване със старо жило и после направи тест като изливаш вода с шише в каналчетата и гледаш дали тече под калниците отзад. Отпред се източват м/у вратата и калника.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
icefire написа:Ако са ти чисти отворите за източване отпред и има шибедах, 99% тече от шибедаха. Почисти хубаво каналчетата за източване със старо жило и после направи тест като изливаш вода с шише в каналчетата и гледаш дали тече под калниците отзад. Отпред се източват м/у вратата и калника.
Момчето е обяснило много точно кога му тече в колата, когато е наклонена на ляво, блозо до отводнителната пролука има дупка която която се уплътнява с гумен пръстен през който минава жилото на предния капак, вероятно му е запушен и отводнителния канал както и гумения пръстен пуска!
Към колегата: махни пластмасата под чистачката /трябва да свалиш и рамото на чистачката/ изчисти отводнителния канал, издърпай пръстена на жилото изчисти го добре след което го намажи с силикон и монтирай обратно!
Поздрави!
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
само погледни тук и ще си отговориш сам има ли смисъл да пускаш тема
search.php?keywords=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%B2+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BE&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
search.php?keywords=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%B2+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BE&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:
Момчето е обяснило много точно кога му тече в колата, когато е наклонена на ляво
Именно. Ако каналите от лявата страна са запушени, водата не се източва, а тръгва да се стича по кората на тавана, после по предната колконка и стига до краката, където става локва. Аз имах абсолютно същия проблем, затова споделям при мен какво беше решението.
Иначе темата наистина е за ключ, имайки предвид колко много е писано по този въпрос.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”