Гърмят ми крушките.Проблем!решен!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Гърмят ми крушките.Проблем!решен!

Мнениеот pacoarabiata » Пет 28 авг 2009 16:06

Колеги май не е нормално да сменям крушките на фаровете,стоповете,халогените и габаритите на 10-20 дни?мериха и тоците и се оказа че пали на 9,30вата вместо на 12,4 или нащо такова.сега не знам акумулатор ли да сменям(какъв да взема?)или е нещо друго?Колата е голф 4 1,6 ср.Благодаря!

Последна промяна от pacoarabiata на Нед 27 юни 2010 16:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гърмят ми крушките.Проблем!

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 28 авг 2009 16:21

само жичките ли горят или има следи от стопяване. не съм чул до сега крушка да гори от по - ниско напрежение, по - скоро обратното.

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoarabiata » Пет 28 авг 2009 18:07

Не мога да разбера,защото почерняват крушките.

Потребителски аватар
mitko89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko89 » Пет 28 авг 2009 18:11

Пренапрежение идва явно генератора ти зарежда на по високо напрежение и подава по висок ток трябва да ти го измерят някъде

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 28 авг 2009 18:49

при работещ двигател напрежението подавано от алтернатора трябва да е в границите от 13,8 до 14,4 V.

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoarabiata » Пет 28 авг 2009 19:24

Някъкви предположения защо ми горат крушките

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 28 авг 2009 19:56

Измери и променливото напрежение. Предполагам диодната плочка на алтернатора е заминала.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 29 авг 2009 13:17

Какви крушки купуваш? Веднъж бях закъсал и купих китайска за h7 за 1лв...гръмна за 2 дни...s philips, GE, osram....карам по 4-5 години...

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 29 авг 2009 18:42

pacoarabiata написа:Колеги май не е нормално да сменям крушките на фаровете,стоповете,халогените и габаритите на 10-20 дни?мериха и тоците и се оказа че пали на 9,30вата вместо на 12,4 или нащо такова.сега не знам акумулатор ли да сменям(какъв да взема?)или е нещо друго?Колата е голф 4 1,6 ср.Благодаря!

добре бе човек какви са тия ватове, ми аз на стопа имам по голяма консумация от теб при палене. Едно време в училище за такава изцепка направо щяха да ме изхвърлят от час. Има едни понятия дето както се казва от сън да те вдигнат и трябва да ги знаеш.
ток се метри в АМПЕРИ
напрежение- Волт
съпротивление- Омове
мощност- ватове
това са основни неща, повярвай ми как да взема цялата тема на сериозно като си започнал с някакви глупости.
Най-вероятно алтернатора ти презарежда, затова първо горят крушките, ако се позабавиш с ремонта и акумулатора ще замине :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 29 авг 2009 22:24

А според мен нищо чудно акумулатора да е вече заминал и за това да му вдига напрежение генератора ;)
При прекъснала клетка много лоши работи се случват...
А относно това, че някой ще каже, че при прекъснала клетка няма да пали- 3 месеца си палих и карах Трабантчето на времето с '+' клема, която просто се вадеше! :screwy mhihi

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 29 авг 2009 23:04

racing_team_vidin написа:
pacoarabiata написа:Колеги май не е нормално да сменям крушките на фаровете,стоповете,халогените и габаритите на 10-20 дни?мериха и тоците и се оказа че пали на 9,30вата вместо на 12,4 или нащо такова.сега не знам акумулатор ли да сменям(какъв да взема?)или е нещо друго?Колата е голф 4 1,6 ср.Благодаря!

добре бе човек какви са тия ватове, ми аз на стопа имам по голяма консумация от теб при палене. Едно време в училище за такава изцепка направо щяха да ме изхвърлят от час. Има едни понятия дето както се казва от сън да те вдигнат и трябва да ги знаеш.
ток се метри в АМПЕРИ
напрежение- Волт
съпротивление- Омове
мощност- ватове
това са основни неща, повярвай ми как да взема цялата тема на сериозно като си започнал с някакви глупости.
Най-вероятно алтернатора ти презарежда, затова първо горят крушките, ако се позабавиш с ремонта и акумулатора ще замине :wink:

Акумулатора ще му е най-малкия проблем ако продължава да кара така.Все пак за Голф 4 става въпрос нее като да няма електроника в него.......

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoarabiata » Нед 30 авг 2009 17:52

точно това си мислех и аз.акумулатора със сигорност е заминал,по нагоре бях написал че ми го премериха.то е ясно НОВ до 2-3 дни но какъв?БОШ СИЛВЪР ИЛИ ВАРТА СИЛВЪР ДИНАМИК?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 30 авг 2009 19:36

pacoarabiata написа:точно това си мислех и аз.акумулатора със сигорност е заминал,по нагоре бях написал че ми го премериха.то е ясно НОВ до 2-3 дни но какъв?БОШ СИЛВЪР ИЛИ ВАРТА СИЛВЪР ДИНАМИК?

и двата акумулатора са добри, аз лично карам с Varta Blue dinamic (мисля че беше така) и съм доволен.доколкото знам ги правят в един завод, разликата е в гаранцията, Боша е с 3 години, а Вартата с две.

Потребителски аватар
slaiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slaiko » Съб 26 юни 2010 23:39

здравеите колеги темичката е малко стара но изникна много лош проблем алтернатора ми презарежда като го замерих даде 18.4v направо се хванах за главата и като дам гас почва да свири алтернатора и спират да ми работят индикациите по таблити това става като мине 1400/1600об. какво да правя :bowdown

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 27 юни 2010 2:07

slaiko написа:здравеите колеги темичката е малко стара но изникна много лош проблем алтернатора ми презарежда като го замерих даде 18.4v направо се хванах за главата и като дам гас почва да свири алтернатора и спират да ми работят индикациите по таблити това става като мине 1400/1600об. какво да правя :bowdown

реле за зареждане- СПЕШНОООО сменявай :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”