Гърмят ми крушките.Проблем!решен!
-
pacoarabiata
- Автомобил:
- Двигател:
Гърмят ми крушките.Проблем!решен!
Колеги май не е нормално да сменям крушките на фаровете,стоповете,халогените и габаритите на 10-20 дни?мериха и тоците и се оказа че пали на 9,30вата вместо на 12,4 или нащо такова.сега не знам акумулатор ли да сменям(какъв да взема?)или е нещо друго?Колата е голф 4 1,6 ср.Благодаря!
Последна промяна от pacoarabiata на Нед 27 юни 2010 16:52, променено общо 1 път.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Гърмят ми крушките.Проблем!
само жичките ли горят или има следи от стопяване. не съм чул до сега крушка да гори от по - ниско напрежение, по - скоро обратното.
-
pacoarabiata
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да разбера,защото почерняват крушките.
- mitko89
- Автомобил:
- Двигател:
Пренапрежение идва явно генератора ти зарежда на по високо напрежение и подава по висок ток трябва да ти го измерят някъде
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
при работещ двигател напрежението подавано от алтернатора трябва да е в границите от 13,8 до 14,4 V.
-
pacoarabiata
- Автомобил:
- Двигател:
Някъкви предположения защо ми горат крушките
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Измери и променливото напрежение. Предполагам диодната плочка на алтернатора е заминала.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Какви крушки купуваш? Веднъж бях закъсал и купих китайска за h7 за 1лв...гръмна за 2 дни...s philips, GE, osram....карам по 4-5 години...
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
pacoarabiata написа:Колеги май не е нормално да сменям крушките на фаровете,стоповете,халогените и габаритите на 10-20 дни?мериха и тоците и се оказа че пали на 9,30вата вместо на 12,4 или нащо такова.сега не знам акумулатор ли да сменям(какъв да взема?)или е нещо друго?Колата е голф 4 1,6 ср.Благодаря!
добре бе човек какви са тия ватове, ми аз на стопа имам по голяма консумация от теб при палене. Едно време в училище за такава изцепка направо щяха да ме изхвърлят от час. Има едни понятия дето както се казва от сън да те вдигнат и трябва да ги знаеш.
ток се метри в АМПЕРИ
напрежение- Волт
съпротивление- Омове
мощност- ватове
това са основни неща, повярвай ми как да взема цялата тема на сериозно като си започнал с някакви глупости.
Най-вероятно алтернатора ти презарежда, затова първо горят крушките, ако се позабавиш с ремонта и акумулатора ще замине
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
А според мен нищо чудно акумулатора да е вече заминал и за това да му вдига напрежение генератора 
При прекъснала клетка много лоши работи се случват...
А относно това, че някой ще каже, че при прекъснала клетка няма да пали- 3 месеца си палих и карах Трабантчето на времето с '+' клема, която просто се вадеше!

При прекъснала клетка много лоши работи се случват...
А относно това, че някой ще каже, че при прекъснала клетка няма да пали- 3 месеца си палих и карах Трабантчето на времето с '+' клема, която просто се вадеше!

- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
racing_team_vidin написа:pacoarabiata написа:Колеги май не е нормално да сменям крушките на фаровете,стоповете,халогените и габаритите на 10-20 дни?мериха и тоците и се оказа че пали на 9,30вата вместо на 12,4 или нащо такова.сега не знам акумулатор ли да сменям(какъв да взема?)или е нещо друго?Колата е голф 4 1,6 ср.Благодаря!
добре бе човек какви са тия ватове, ми аз на стопа имам по голяма консумация от теб при палене. Едно време в училище за такава изцепка направо щяха да ме изхвърлят от час. Има едни понятия дето както се казва от сън да те вдигнат и трябва да ги знаеш.
ток се метри в АМПЕРИ
напрежение- Волт
съпротивление- Омове
мощност- ватове
това са основни неща, повярвай ми как да взема цялата тема на сериозно като си започнал с някакви глупости.
Най-вероятно алтернатора ти презарежда, затова първо горят крушките, ако се позабавиш с ремонта и акумулатора ще замине
Акумулатора ще му е най-малкия проблем ако продължава да кара така.Все пак за Голф 4 става въпрос нее като да няма електроника в него.......
-
pacoarabiata
- Автомобил:
- Двигател:
точно това си мислех и аз.акумулатора със сигорност е заминал,по нагоре бях написал че ми го премериха.то е ясно НОВ до 2-3 дни но какъв?БОШ СИЛВЪР ИЛИ ВАРТА СИЛВЪР ДИНАМИК?
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
pacoarabiata написа:точно това си мислех и аз.акумулатора със сигорност е заминал,по нагоре бях написал че ми го премериха.то е ясно НОВ до 2-3 дни но какъв?БОШ СИЛВЪР ИЛИ ВАРТА СИЛВЪР ДИНАМИК?
и двата акумулатора са добри, аз лично карам с Varta Blue dinamic (мисля че беше така) и съм доволен.доколкото знам ги правят в един завод, разликата е в гаранцията, Боша е с 3 години, а Вартата с две.
здравеите колеги темичката е малко стара но изникна много лош проблем алтернатора ми презарежда като го замерих даде 18.4v направо се хванах за главата и като дам гас почва да свири алтернатора и спират да ми работят индикациите по таблити това става като мине 1400/1600об. какво да правя 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
slaiko написа:здравеите колеги темичката е малко стара но изникна много лош проблем алтернатора ми презарежда като го замерих даде 18.4v направо се хванах за главата и като дам гас почва да свири алтернатора и спират да ми работят индикациите по таблити това става като мине 1400/1600об. какво да правя
реле за зареждане- СПЕШНОООО сменявай
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”