mod edit: golfer
Проблем скорости Голф 2 EZ-решено/притискателен диск/
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
Проблем скорости Голф 2 EZ-решено/притискателен диск/
Търсих с търсачката,но нещо не открих такъв проблем,а той е следния скоростите ми(5-степена) започнаха да влизат трудно и трудно излизат,с времето става още по-зле а на първа усещам някакво придърпване като съм на полу съединител,ако карам бавно горе долу се включват,но ако изръчкам до по-високи обороти става много тегаво
Колеги помагайте,от какво може да е масло ли,синхронизатори ли
Да знам дали да търся нова кутия
Благодаря предварително
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Кутия
Провери първо на всички предавки ли е така, след това аков така погледни какво е положението на вилката на скотостната кутия(като хванеш вилката с ръка и я повдигнеш нагоре трябва да спре почти хоризонтално, това е свободния ход). Ако вилката се вдига много нагоре над хоризонталната линия има проблем или е износен суединителя или лагера на оста който натиска тарелката на притескателя. Съединителя се прожерява лесно, палиш колата опъваш ръчната натискаш съединителя включваш на 5-та и започваш да отпускаш леко като дуржиш около 1000об/мин на мотора, ако е наред колата ще се затормози и като резолтат ще огасне, като отпускаш не многа бавно но и не рязко. Това е за съединителя за маслото ако не си го сменял никога, това се право на около 40000-50000км, а какво е станало след този период - божа работа. За синхтонизаторите ако е на всички предавки не е синхронизатор, защото на всяка си има собствен.
Опитай и кажи какво става
Опитай и кажи какво става
Ако е заминал съединитела нема да угасне а ще прехлъзва.
Аз преди време имах подобен проблем - трудно влиза и излиза на 1, също и на 5-та влизаше малко трудно... Провери точно в какво положение ти вллизат скоростите, защото е много вероятно проблема да ти е отпред скобата която хваща скоростния прът да се е изместила... проблема е елементарен, но може да ти скъса нервите и джоба!
Успех!
Аз преди време имах подобен проблем - трудно влиза и излиза на 1, също и на 5-та влизаше малко трудно... Провери точно в какво положение ти вллизат скоростите, защото е много вероятно проблема да ти е отпред скобата която хваща скоростния прът да се е изместила... проблема е елементарен, но може да ти скъса нервите и джоба!
Успех!
- negodnika
- Контакти:
Проблема е най-изявен на 1ва и 2ра скорост но като го карам повече и задна неиска да влиза
,миналата година смених притискателния диск(SACHS),но имам съмнения,че няма масло,кофтито е че незнам,какво е старото за да долея,ще трябва да го смена цялото изглежда.Някъде бях чел,че ако се сменя цялото ще ми трябват 6 литра 
- negodnika
- Контакти:
Ugeorge написа:За да си сигурен че не е съединителя пробвай как се включват скоростите на спряла кола с изгасен мотор ако сичко си е ОК тогава може да се говори за съединител.
На място си се включват прилично,и на студен мотор също,но загрее ли едвам се кара
Последна промяна от negodnika на Чет 11 май 2006 13:29, променено общо 1 път.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
за кутията
Последно не разбрах на всички предавки ли е така или само на отделни.
Има една пластмасова исторйка на скоростния лост от ъм кутията, тя отговаря за положението на лоста за 1-ва , 2-ра и задна, ако тя е заминала(износена спукана и т.н.) може да го имаш този проблем, дълга е около 5-6 см.и е отдвете страни с калпачета за мерални ябълки, огледак я добре. Провери и кажи как е.
Има една пластмасова исторйка на скоростния лост от ъм кутията, тя отговаря за положението на лоста за 1-ва , 2-ра и задна, ако тя е заминала(износена спукана и т.н.) може да го имаш този проблем, дълга е около 5-6 см.и е отдвете страни с калпачета за мерални ябълки, огледак я добре. Провери и кажи как е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”