Чистачка на задния прозорец Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
qqaa
Автомобил:
Двигател:

Чистачка на задния прозорец Голф 4

Мнениеот qqaa » Чет 01 юли 2010 16:10

Здравейте колеги!ИЗвинявам се ако въпросът е не на място,но съм нов във форума!Интересува ме....на моя приятелка която кара голф 4,не и работи пръскалката на чистачката отзад......та...трябват ми някъкви съвети....има ли отделно казанче за отзад?ел.схема нещо?Давайте някъкви идеи моля :PБлагодаря предварително :)

IvchTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: Чистачка на задния прозорец Голф 4

Мнениеот IvchTDI » Чет 01 юли 2010 18:49

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 01 юли 2010 18:57

Колега, мани го линка, който са ти дали отгоре. Той не те касае.
Моторчето, което хвърля вода на предните и задната чистачка е едно. Само обръща посоката. Като отвориш капака ще го видиш. Ще видиш и маркуча, който тръгва към задната чистачка, той тръгва към калника покрай казанчето и се скрива някъде зад ботуша. Та този маркуч има две снадки. Провери ги. Другата снадка е зад кората на тавана, някъде над задната седалка отляво, но ако тя е разкачена ще ти мокри тапицерията и ще го забележиш. Най вероятно ти е запушена дюзичката на пръскалката, защото тя е най-финната част от цялата система. Обикновино там се събира глеч от препаратите които слагат в готовите течности. Сваля се като я хванеш, например с клещи и я издърпаш навън. После бъркаш с карфица и хубаво продухваш и почистваш.
След като монтираш обратно гледаш струята да хвърля в средата на стъклото и да не се "върти" с чистачката. Ако го прави, тогава линка на IvchTDI.
Сигурен съм, че ще се справиш.

Потребителски аватар
mitko kabelcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko kabelcheto » Съб 03 юли 2010 20:08

И моята струя се върти заедно с чистачката,но съм си мислил че това е нормално.Има ли и на други колеги струята да им се върти с чистачката? heavy metal zork

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guzarin » Съб 03 юли 2010 23:59

Аха има :) и моята се върти с чистачката и до колкото гледах из теми не трябва да е така и но не ми се разглабя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”