имам голф 1.6 абу с неразрешим проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
имам голф 1.6 абу с неразрешим проблем
голфа ми чука от както сам го купил каде ли не ходих и няма оправия всеки вика клапани ок смених ги и пак същото сега ми казаха че трябва да сменям главата защото гнездата на клатаните били се поразбили ошлаифали и маслото минавало и заминавало с две думи има луфтове икогато вала ги натиска и бута и на страни и се удряли в стените на гнездата и от там идвал този звук.някои запознат ли е с това и да ли се е срещал с този проблем
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: имам голф 1.6 абу с неразрешим проблем
vaffanculo написа:голфа ми чука от както сам го купил каде ли не ходих и няма оправия всеки вика клапани ок смених ги и пак същото сега ми казаха че трябва да сменям главата защото гнездата на клатаните били се поразбили ошлаифали и маслото минавало и заминавало с две думи има луфтове икогато вала ги натиска и бута и на страни и се удряли в стените на гнездата и от там идвал този звук.някои запознат ли е с това и да ли се е срещал с този проблем
Какво моторно масло сипваш?
смени майстора!няма такъв цирк!ако искаш да се харчиш -давай по майстори! ако искаш по тънко от морга готова оборудвана глава!
- i7i7
- Автомобил: golf4
- Двигател: akl 1999
- Контакти:
колега и на моя голф чукат клапаните но още не съм решил да го отварям.ще видя след смяна на маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
s 10 na 40
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Проверил ли си дали са ти стегнати всички свещи? От хлабава свещ също чука. 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ха ,хаха!!И аз се побърках!!Знаеш ли че хвърлях масло на 3000 км.Смених повдигачи,но тракането си остана.Сложих Мотул и пак трака.Днес в сервиза ,докато сменях амортисиорите ми казаха ,че сигорно ми е износен разпределителният вал,но когато сменях повдигачите ми казаха ,че вала е добре.Затова сега си карам и не обръщам внимание.АБУ е!!
Иначе си върви много добре.

Колега, ако е само едно тракане, що се занимаваш с глупости и трошиш излишни пари. То в една 15 годишна кола много неща тракат, и няма как да смениш всичко. Карай си ,и не му мисли толкова!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,има си и характерно "чукане"-идва от дюзата на моно-инжекцията..абе да би нея да чуваш..то е като "цъкане" на искра от кабел(опитвам се да онагледя..).Да има размери на отворите в които "лягат" хидравличните "повдигачи"(те са всъщност "натискачи"),ма не мога да цитирам числа .Хлабината е малка,има логика ако са износени....вероятност 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ми в сервиза ми казаха че трябва със зор да ги извадят защото се получава нещо като вакум и трудно излизат докато моите излязоха на рака без проблен и се вижда че са драли.
клапани си сменил и си готов цяла глав да смениш , а едни кабели за свещи не си сменил?! я ги смении тогава да коментираме и иди при Емо -гап на осцито да те прегледа!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Този мотор износва буталата и се получава характерен шум. Оправията е с нови, но са солени.
Моето мнение е, че това е най - калпавия мотор на ФВ. Правил съм няколко такива мотора, на собствениците не им се вярва в диагнозата, докато не чуят двигателя след ремонта.
Успех!

Моето мнение е, че това е най - калпавия мотор на ФВ. Правил съм няколко такива мотора, на собствениците не им се вярва в диагнозата, докато не чуят двигателя след ремонта.
Успех!

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Тракане също се получава от издухана гарнитура на изпускателните тръби
-
- Автомобил:
- Двигател:
и кабелите сам сменил не е от тях.реших да търся двигател но незнам ако го купя гол дали ще съвпаднат моите части като скоростна кутия съединител и други.помогнетеми в избора
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си върви добре ,защо ще го сменяш?
пп.Един колега спомена ,че ремонта е солен!!
Така е!Но ако аз стигна до ремонт ,ще сменя мотора и ще си спестя много главоболия.Наизтина е наи слабият мотор.Но моят още си върви много добре,само дето мислят ,че карам дизел! 
пп.Един колега спомена ,че ремонта е солен!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”