Проблем при Голф 4 1.6 с ECU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
enjoy_boy
Автомобил:
Двигател:

Проблем при Голф 4 1.6 с ECU

Мнениеот enjoy_boy » Нед 04 юли 2010 20:19

Здравейте ,
имам следния проблем - карам Голф 4 1.6 AKL. Когато е студена колата нямам проблеми ,но след като загрее губя мощност, при ускорение придърпва, много често ми гасне на светофарите. Мислехме че проблема се е оправил ,след като сменихме датчика на коляновия вал .След няколко седмици обаче се получи същия проблем и след диагностика компютъра показа грешка на коляновия вал. Механика ме съветва да сменя управляващия блок на колата. Някой да е имал сходен проблем? Благодаря предварително.

the beast
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при Голф 4 1.6 с ECU

Мнениеот the beast » Пон 05 юли 2010 18:53

Здравей,колега!Имам почти същия проблем,но с голф3 аек/1.6/При мен колата гасне и придърпва без значение дали е студена или не/и на газ и на бензин/.По същия начин излиза грешка на датчика на маховика.След смяна няма никаква промяна.Поне със сигурност знам,че при гаснене ми се губят тоците от бобината към свещите.Много гадна работа-трудно откриваема.Продължавам да се боря с нея,но ще е кофти ако е компютъра.Все си мисля , че проблема не може да е толкова сложен.Ако някои може да каже нещо по вапроса ще е добре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”