голф1,8 АБС пали от втория път
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
голф1,8 АБС пали от втория път
здравейте колеги,до скоро имах проблем с колата и на газ,и на бензин,гореше много,смених изпарителя и след неколкократно регулиране мисля че достигнах добри резултати-12 градско на газ,смятам че е добре,беше стигнала 18,за бензин не знам,гори много,с 4 литра 33 км,както и да е,но сега като загрее и я изключа от скорост оборотите падат под 800,и после се възстановяват,към 800,но има колебание и леко притрисане,всички пластмаси се чуват...сложих свещи от голф 4 за 16 мм ключ,пак триполюсни,бензинка,не знам топлинно число,възможно ли е те да са проблема,макар че не прекъсва,просто на газ не пали от първия път,все едно не достига газ,на второто въртене чак все едно като на бензин като подкачи и пали,а преди палеше веднага,и да не е карана няколко дни пак...иначе като разход и като вървене е що годе ок
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф1,8 АБС пали от втория път
Дотук,правя извод за "разбъзикана" кола,целта е била да се движи с все по-малко средства...обикновено Не Става.Само от идеята:смяна на свещи с такива от Г4-какво се очаква?Ами разбира се-те са за ключ 16,а старите за 21!!!-оттук е логично да падне харча
.Свещи се взимат по топлинно число,даже има в каталозите препоръки при LPG,като не са единственият сменяем елемент по запалителна система.
В общи линии-оправяш я в задоволително положение на бензин,после си ръгаш по газовата.Почти съм убеден ,че някой от твоите газаджии(сигурно има такива,дето са пипали по колата ти) е достигнал до гениалното решение-да позавърти делкото насам-натам...Има ли такова нещо?
.Свещи се взимат по топлинно число,даже има в каталозите препоръки при LPG,като не са единственият сменяем елемент по запалителна система.В общи линии-оправяш я в задоволително положение на бензин,после си ръгаш по газовата.Почти съм убеден ,че някой от твоите газаджии(сигурно има такива,дето са пипали по колата ти) е достигнал до гениалното решение-да позавърти делкото насам-натам...Има ли такова нещо?
- yordannnnnn
не знам,пред мен не са,а и не съм я оставял за повече време,но може и да иска да се бутне малко центровката,по спецификация какви свещи трябва да взема,може ли някой да провери,благодаря,днес газта свърши на 64км с 10 лв,а предния път изкара 80км,аномалии пак
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Свещи те съветвам само по каталог за модела. Преди някой да ме е нападнал, че за газ трябва да са с друго топлинно число и разстояние между електродите държа да спомена, че колата ми се държи адекватно, пали от раз, гори и върви прилично с предписаните от завода три-електродни Беру с разстояние 0.8мм между електродите.
Този разход, дето си го цитирал градско ли е? Щото не е чак толкоз висок така като го смятам. 10 лева колко литра газ са всъщност?
Относно центровката - за твоя мотор би следвало да е около 6 градуса статично, има писано из форума как се замерват. Моите лични наблюдения съм ги споделял и в други теми, но ако нямаш ТАП е добре да се даде малко статично предварение на заводското, така че от 6 да стане 10, дори 12 (стига да не започне да се чува "авансът"). В случай, че караш със заводско предварение на газ не очаквай добри резултати откъм динамика/разход, казвам го изхождайки от личните си наблюдения върху автомобил с генерация мотор близък до твоя. Разбира се - малко предварение отгоре няма да направи чудеса, но ще направи разходът и динамиката прилични.
Този разход, дето си го цитирал градско ли е? Щото не е чак толкоз висок така като го смятам. 10 лева колко литра газ са всъщност?
Относно центровката - за твоя мотор би следвало да е около 6 градуса статично, има писано из форума как се замерват. Моите лични наблюдения съм ги споделял и в други теми, но ако нямаш ТАП е добре да се даде малко статично предварение на заводското, така че от 6 да стане 10, дори 12 (стига да не започне да се чува "авансът"). В случай, че караш със заводско предварение на газ не очаквай добри резултати откъм динамика/разход, казвам го изхождайки от личните си наблюдения върху автомобил с генерация мотор близък до твоя. Разбира се - малко предварение отгоре няма да направи чудеса, но ще направи разходът и динамиката прилични.
- yordannnnnn
10 лв са 4,2 литра колега,градско съм карал,и аз мисля че не е много вече,в сравнение с 17-18 преди да сменя изпарителя,а по принцип как мислиш,тоя ТАП върши ли работа,в смисъл заслужава ли си да се сложи де,а колкото до центровката,не е пипана откакто е взета колата
- stefan4o
Чакай, че нещо съвсем се обърках. 10лв. бензин ли става дума?
Относно питането ти за тап-чето - файдата е такава, че не си бъзикаш делкото. При статично зададеното предварение над заводското има един лек недостатък, който ми направи впечатление - колата тъпче (само реве без да набира) след около 3500-4000 оборота. Иначе в ниските обороти беше като дизелова
Работата на тапчето, с което карам, е малко по-различна. Той не задава константно предварение над това на ЕКУ (както примерно е при завъртяно делко), а според оборотите слага някой градус в повече. Всяко нещо има предимства и недостатъци, тези на тапът са, че нарушаваш целостта на зап.система и по-точно сигналът от датчика на Хол, което е предпоставка за евентуални проблеми с лоши/окислени връзки или кофти спойки и т.н. Освен това ъгълът на запалване при обороти под 2500 не е променен съществено и колата е една идея по-мудна на ниски и средни обороти, сравнено с врътнато делко. Идеята ми беше, че ако не ти се дават едни 30-40 лева за ТАП по-добре отиди да провериш със стробоскоп предварението си като го коригирате малко с делкото. След това правиш нова настройка на газовата и засичаш пак разход.
Относно питането ти за тап-чето - файдата е такава, че не си бъзикаш делкото. При статично зададеното предварение над заводското има един лек недостатък, който ми направи впечатление - колата тъпче (само реве без да набира) след около 3500-4000 оборота. Иначе в ниските обороти беше като дизелова
Работата на тапчето, с което карам, е малко по-различна. Той не задава константно предварение над това на ЕКУ (както примерно е при завъртяно делко), а според оборотите слага някой градус в повече. Всяко нещо има предимства и недостатъци, тези на тапът са, че нарушаваш целостта на зап.система и по-точно сигналът от датчика на Хол, което е предпоставка за евентуални проблеми с лоши/окислени връзки или кофти спойки и т.н. Освен това ъгълът на запалване при обороти под 2500 не е променен съществено и колата е една идея по-мудна на ниски и средни обороти, сравнено с врътнато делко. Идеята ми беше, че ако не ти се дават едни 30-40 лева за ТАП по-добре отиди да провериш със стробоскоп предварението си като го коригирате малко с делкото. След това правиш нова настройка на газовата и засичаш пак разход.- yordannnnnn
имах предвид 8,2 колега,извинявай,да ти кажа струва ми се мудна една такава като за 90 коня,дори и на бензин,ако се зададе предварение на бензин ще има ли някакъв проблем...а и на бензин си пали от първият път с малките свещи,само на газ пали от втория,все едно не достига газ и чака да подкачи
- stefan4o
Да се върнем на въпроса ти. С какъв изпарител си в момента?
8.2л.газ за 64км. са ти средно 12.8л./100, което не е толкоз плашеща цифра. Ако това ще те успокои моята също гори толкова някъде.
За мудността - не мога да коментирам, това е много субективна работа. Иначе разбира се, че въртенето на делкото ще се отрази при карането на бензин, но ако колата се кара предимно на газ, това не бива да те притеснява особено.
Ако си с вакуумен изпарител - там имаш възможност да вкараш малко количество газ посредством ел.клапан и да запалиш по-лесно. Отделно ако си с ел.изпарител, пробвал ли си да дадеш контакт 2 или 3 пъти и тогава да опиташ да запалиш? Възможно е да си я скопил малко и затова да пали по-трудно или с повечко въртене на газ.
8.2л.газ за 64км. са ти средно 12.8л./100, което не е толкоз плашеща цифра. Ако това ще те успокои моята също гори толкова някъде.
За мудността - не мога да коментирам, това е много субективна работа. Иначе разбира се, че въртенето на делкото ще се отрази при карането на бензин, но ако колата се кара предимно на газ, това не бива да те притеснява особено.
Ако си с вакуумен изпарител - там имаш възможност да вкараш малко количество газ посредством ел.клапан и да запалиш по-лесно. Отделно ако си с ел.изпарител, пробвал ли си да дадеш контакт 2 или 3 пъти и тогава да опиташ да запалиш? Възможно е да си я скопил малко и затова да пали по-трудно или с повечко въртене на газ.
- yordannnnnn
Ланди рензо,ел,засега се държи добре,смятам да не го разбъзиквам вече,мисля че е добре като гледам обороти и др.12 газ градско си е ок,нали,нещо и на бензин гори много,последно с 10 лв-4литра,мина 33-34км,направо ужас,ама явно за градско е така,иначе си пали и си държи и обороти и няма проблем,ама разхода излиза колкото на газ толкова и на бензин
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”