Голф 2 КР към Г-60 компресор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
wicked
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 КР към Г-60 компресор

Мнениеот wicked » Вто 06 юли 2010 22:32

Колеги имам голям проблем.....имам голф 2 КР(ГТИ 16) обаче много сериозно се надъхах да му сложа блок от г-60 и компресор,като запазя главата и колекторите на КР-а(щото е уникат).....но работта е там че съм малко невеж и знам само че ми трябват блок и бутала на г-60,въздуховод на scirocco,компресор и няква нова гарнитура.За спирачките съм помислил вече ама другото не ми е съвсем ясно....съжалявам ако темата ви се струва глупава но ви моля да ми помогнете като ми дадете съвети от какво имам нужда и ми кажете дали така ще става за ежедневно каране :bowdown :bowdown :bowdown :обичам ви

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 КР към Г-60 компресор

Мнениеот lino__ » Сря 07 юли 2010 11:17

Защо мислиш, че PG блока е по добър от KR-овия? И според теб буталата от Г60-то ще станат ли с КР-овата глава? С К джетроника ли мислиш да останеш mhihi Успех с намирането на всмукателя от Широкото.
Mk2GT - то от форума си направи KR G60, или по точно 9А Г60 ама айде :D

Потребителски аватар
tatrata85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tatrata85 » Сря 07 юли 2010 17:34

Колега не съсипвай хубавия мотор!Карай си Кр-чето и не се занимавай с глупости :012:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 07 юли 2010 17:36

Потребителски аватар
valentin-jekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valentin-jekov » Сря 07 юли 2010 18:25

lino__ написа:Защо мислиш, че PG блока е по добър от KR-овия? И според теб буталата от Г60-то ще станат ли с КР-овата глава? С К джетроника ли мислиш да останеш mhihi Успех с намирането на всмукателя от Широкото.
Mk2GT - то от форума си направи KR G60, или по точно 9А Г60 ама айде :D

Здравейте,колеги..Защо решихте,че К(КЕ)-джетроника е предимно за атмосферно пълнене...

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

http://www.pelicanparts.com/motorcity/d ... rbo1_7.jpg

П.П. Уважавам труда и намеренията ти,но повярвай ми,само ще съсипеш хубавия мотор...КР,ПЛ,9А...,при перфектна потдръжка са практически вечни и задоволително силни мотори..Не влизай в излишни филми :!:

wicked
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот wicked » Чет 08 юли 2010 12:12

Абе и аз се притеснявам да не го разваля щото е на 170000 реални километра и върви повече от перфектно...обаче проблема е че ми е влязла не муха а цяло ято в главата и съ решил до края на лятото да го направя. Освен това съм намерил човек,който вече е правил нещо подобно и ще ми помогне много. Знам че кр-ската глава пасва с блока и буталата на г-60...а все пак на кр-а само главата и клапите са му специални. Пък и като знам как върви на 140+ коня не мога да спра да си мисля какво ще стане на 220-240 с компресор.
Колега благодаря ти за линка към Корадо проекта но мен това специално не ме интересува защото той си е перфектно окачване и така или инае е прекалено нисък(особено за бургаските улици:)).И другото е, че аз съм се насочил по-скоро към компресор(supercharger), а не турбо защото ще ми излезе доста по солено а и ще имам повечко проблеми с инсталацията.....само филма с въздуховода не знам как ще го оправя.....благодаря ви за мненията и линковете :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 08 юли 2010 17:30

Еми аз за това съм ти пуснал линка за корадото на hose,мотора му е KR ,няма бутала или блок от PG,щото и твоите си стават :да: ,електрониката му е от G-60 !Доскоро беше и с G ладер G-60,но вече е с ИТЪН и е много по доволен! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”