Здравейте колеги имам следния проблем,колата е Сеат Ибиза 18. МИ АБС мотор който е същия като този който се поставя в голф и пасат,затова реших да ви попитам и ако можете да ми помогнете.
Проблема е следния колата работи перфектно на газ без никакви проблеми,но на бензин пали и гасне а при опит да се форсира мотора глъхне все едно не му достига бензин,ако се припомпва двигателя поддържа някаква работа но пусне ли се педала гасне моментално.
Пробвах с друга бензинова помпа и друга дюза но проблема остава,без никаква промяна,ако някой е имал същия проблем и може да ми помогне ще му бъда благодарен.
Поздрави
Христо Стоянов
Проблем с 1.8 МИ АБС
-
littlerock
- Автомобил:
- Двигател:
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с 1.8 МИ АБС
Дюза!?Под "крушата" на моно-инжекцията се намира.Откачи акумулатора за няколко минути ,това е "ресет" на ефентуални грешки,натрупани при работа на газ.Ако проблема продължава,вероятно в моното е,то варианти всякакви..дори до катализатор може да се стигне
-
littlerock
- Автомобил:
- Двигател:
Значи гориво отива до моното и то достатъчно,пробвах го като махнах маркуча за обратното гориво и си излиза и то доволно плътна струя.
Катализатова е отстранен много отдавна.
Ще пробвам с разкачане на акумулатора дано се получи.
Пробвах и с друга дюза,ефект никакъв.
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
littlerock написа:Значи гориво отива до моното и то достатъчно,пробвах го като махнах маркуча за обратното гориво и си излиза и то доволно плътна струя.
Плътна, плътна, ама прави ли налягане?
-
littlerock
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:littlerock написа:Значи гориво отива до моното и то достатъчно,пробвах го като махнах маркуча за обратното гориво и си излиза и то доволно плътна струя.
Налягане не сме мерили,но си мисля при наличието на гориво най малко ще поддържа оборотите на празен ход,а във високите ще се усеща липсата на налягане.
Пробвахме и с друга помпа,ефект никакъв.
littlerock написа:... но на бензин пали и гасне а при опит да се форсира мотора глъхне все едно не му достига бензин,ако се припомпва двигателя поддържа някаква работа но пусне ли се педала гасне моментално..
.
Поздрави
Христо Стоянов
Това е ключът - стъпково моторче според мен.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Петър Петров написа:littlerock написа:Значи гориво отива до моното и то достатъчно,пробвах го като махнах маркуча за обратното гориво и си излиза и то доволно плътна струя.
според аутодатата
за тоя мотор доволно количество е 1 литър за 60секунди.... под това е проблемколегата по горе залага на стъпково мотор4е.... аз бих прибавил в списъка и ТПС-а... и той е в веригата на ст.моторче...
-
littlerock
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е стъпковото моторче не трябва ли да прави проблеми и на газ,да не държи обороти и да ги мени?
-
littlerock
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с 1.8 МИ АБС-Проблема РЕШЕН
emo-gar написа:Дюза!?Под "крушата" на моно-инжекцията се намира.Откачи акумулатора за няколко минути ,това е "ресет" на ефентуални грешки,натрупани при работа на газ.Ако проблема продължава,вероятно в моното е,то варианти всякакви..дори до катализатор може да се стигне
Благодаря колега,бях забравил да пробвам да разкача акумулатора,разкачих го една цигара време закачих го пак и,о чудо проблема изчезна.
Колега мога само да ти

- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това с акумулатора е временно решение виж си на капака на моното да не са ти запушени двете каналчета на вакума,че и от тях прави мизерии.На Толедото правеше подобни работи и след като ги отпуших се оправи.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Сега трябва да ти сложат реле за "ресет" на компа,освен ако нямаш под ръка "ламбда-емулатор"(една джаджа,имитираща работата на сондата,ефект-променлив)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”