Проблем с въздуховод!
Проблем с въздуховод!
Колеги,зимно време и когато вали дъжд много ми се запотява предното стъкло! Като сложа ръка на на въздуховода(този под предно стъкло-широкия),той нали е разделен на няколко секции и усещам че духа само от две места! Има ли оправия този проблем??? Знам за този поленов филтър който е под капака пред пасажера, обаче на моята кола не мога да го открия и си спомням че някой беше писал че не всички имали такъв! Колата ми е Голф 3 94год 1.9ТДИ 1Z двигател!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с въздуховод!
имаш ли климатик?
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Значи нямаш поленов филтър а имаш една решетка на негово място.Може да я свалиш и почистиш нея и около нея.Иначе едва ли в нея ти е проблема,може би има запушване някъде или клапите на парното за пренасочване на топъл/студен въздух са се скапали,може жилото да не ги движи... 

Целия панел на парното ми е нов и си се движат клапите нормално! Само че като го сложа само на предно стъкло и духат само 1/3 от тях:( Най вероятно нещо се е запушило! А тази решетка май ще я потърся да я изчистя! 
Колеги,успях да махна тая кора под която уж нямам филтър защото съм без климатик! Обача всъщност имам и то толкова мръсен че явно не е сменян от както е станала кола(наистина по мръсен не бях виждал) Когато го махнах и врътнах врътката така хубаво задуха от всички отвори че ми се напълни душата:) сега остава само да си купя нов филтър и работата спи за зимата и дъждовните дни! Нали ги продават навсякъде тея флитри няма да е проблем да намеря???!!!
П.С. За всички които имат подобен проблем дори и да нямате климатици смело махайте кората и може да се изненадате приятно че имате такъв филтър и ще си решите проблема толкова лесно!
П.С. За всички които имат подобен проблем дори и да нямате климатици смело махайте кората и може да се изненадате приятно че имате такъв филтър и ще си решите проблема толкова лесно!
Здравейте, аз имам подобен проблем, при дъждовно време и запотени стъкла не могат да се изчистят дори на максимална степен на парното. Като ми се струва, че повече вдига шум от колкото подава въздух. Имам климатик. Колата е Фоксваген Венто. Ако някой може да помогне?!
-
danaildel4ev
- Автомобил:
- Двигател:
градски има го филтъра във косер на освобождение и по другите магазини сменяй и газ 

Колега, danaildel4ev-даже го купих и смених вече и сега си духа от всичките отвори! Благодаря за инфото за магазина! Колега Emir поне при мен проблема беше че от 6 отвора под стъклото духаше само от 2 и също в дъждовно време виждах зор! Сега си духа от всичките отвори след смяна на въпросния филтър! Ако питаш мен пусни си да духа на 3или 4 степен и с ръка виж дали ти духа от всички отвори ако не-смяната на "филтър на купе" е първото което можеш да направиш и ако съдя по себе си на 99% съм сигурен че така ще ти се реши проблема! Ако не трябва да търсиш запушвания по системата което ще е по сложното за оправяне! Но пробвай с филтъра първо ако искаш и пиши какво е станало! Аз го намерих за 15лв. като се има впредвид че е събота и избора на магазини беше ограничен... на други места може и за по малко да го откриеш!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Emir написа:Здравейте, аз имам подобен проблем?!
Колега и тук вариантите са два:или и при теб въпросния филтър е за смяна,или не работи привода на клапата за пресен въздух/циркулация в купето.Ако имаш тази клапа,засега само гадаем
Ами на този въпрос може да се отговори с това дали има или не климатик! Въпросния бутон май го има при климатизираните само!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Почвам да пея за Голф 3 с климатик.Клапата е отворена на "парно" от 1ва-4та позиции на вентилатора.На позиция "0" е затворена-това е режимът "зад Камаз".На климатик "norm" от 1-4 клапата е отворена за свеж въздух.На климатик "max" е затворена-т.е.циркулация в купето.
Това напуканото е въпросната клапа
Това е електрическия вакуумен клапан,който се управлява от бутона "max" и същевременно от позиция "0" на вентилатора.Моят беше спекъл и го лекувах с компресор,WD40,подаване на ток и млатене с чук(от полиамид)
Това е вакуумът който влиза в купето и мести самата клапа(чрез нейната вакуумна 'гъба')
Този възвратен клапан понякога се запушва и цялата ваккумна верига отказва,едното отклонение на тройника е за клапата-другото за вакуумния резервоар
За потните стъкла са виновни мръсен филтър(аз съм с мрежа,но не ми пука) и всички келеши горе от снимките.За други по-лоши бели се търси специалист
Това напуканото е въпросната клапа
Това е електрическия вакуумен клапан,който се управлява от бутона "max" и същевременно от позиция "0" на вентилатора.Моят беше спекъл и го лекувах с компресор,WD40,подаване на ток и млатене с чук(от полиамид)
Това е вакуумът който влиза в купето и мести самата клапа(чрез нейната вакуумна 'гъба')
Този възвратен клапан понякога се запушва и цялата ваккумна верига отказва,едното отклонение на тройника е за клапата-другото за вакуумния резервоар
За потните стъкла са виновни мръсен филтър(аз съм с мрежа,но не ми пука) и всички келеши горе от снимките.За други по-лоши бели се търси специалист

-
oregon
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не е от голямо значение дали ти се е замарсил филтъра на купето(Е не да е станал на бетон от мръсотия де),за да ти духат слабо духалките на предните стъкла,КОГАТО ВАЛИ(особено ако е силно).За съжаление проблема е там че при силен дъгт,колкото и да са ти отпушени одводнителните каналий здрави оплатненията на кората,филтъра се мокри и вентилатора на парното не може да засмуче въздух през него със нужния капацитет.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”