Смяна гумички или сегменти? Загрява в града! РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Смяна гумички или сегменти? Загрява в града! РЕШЕНО

Мнениеот moreg » Нед 11 юли 2010 17:41

Колеги, значи тоя моя KR вече 7 години си го карам, ама харчи яко масло :D засякох го наскоро и ми показа, че на 1000 км ми харчи по литър масло :?
карам го с 10W/40, на километража пише че е на 152 хияди ама според мене е на два пъти по-толкова, не съм го купувал нов все пак!
Говорих с техниците в сервиза и ми казаха, че само със смяна на гумички клапани няма да мине и си иска и нови сегменти, защото разхода е доста голям 1 литър на 1000 км :mrgreen:
Аз също смятам така! вие как мислите?

Последна промяна от moreg на Сря 15 сеп 2010 13:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Смяна само на гумички или смяна и на сегменти?

Мнениеот Nikkolay » Нед 11 юли 2010 19:16

moreg написа: само със смяна на гумички клапани няма да мине

:да:

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sensho1980 » Нед 11 юли 2010 21:35

заглеждал ли си се при работещ двг като развиеш капачката за наливане на масло бял дим ли излиза ако да сигменти според мен но това си е моя мисъл а през отдушника какво излиза сух ли е или яко омаслен ако е яко омаслен маи пак сигменти

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 11 юли 2010 21:39

Сменяй всичко !! :012:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 11 юли 2010 21:41

Няколко варианта може да са причина за този разход на масло:
1. Гумички на клапани ( при запалване изпушва облак синкав дим с мириз на масло )
2. Сегменти ( не изпушва при запалване, а изпушва при изфорсиране )
3. Теч

Попитай майстора според него как е разбрал че трябва да сменяш сегменти. Ако не успее да ти даде смислен отговор смени си майстора.

При мене имах почти същия разход на масло, проблема ми беше от гумичките на клапаните.

Хубаво е да се сменя всичко, обаче за ремонтите трябват пари. :!:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 11 юли 2010 22:23

И аз съм със същия проблем и симптоми - сутрин при запалване малко припушва и при подаване на газ пуши синьо, не много, но си пуши видимо. Какви са ориентировъчните цени за гумички и сегменти с работата?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 11 юли 2010 22:26

гумички на буталата, бричет... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 11 юли 2010 22:33

Тъй, тъй. И при мен при запалване не пушеше, а само като позагрее колата и като смачкам газта си препушваше стабилно - смяна на гумички. Резултат - гърнето ми последното ръждяса вече, противно на предвижданията, че съм за смяна на сегменти :Mr Green Fun От смяната грам не е пропушила колата.
Започни с гумичките по възможност без да сваляш главата. После ако пак пуши му мисли тогава mhihi

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 12 юли 2010 9:15

Колеги колата пуши при запалване в синьо! като се подава газ в обороти също припушва май бяло! така или иначе маслото изчезва! а теч няма никъде!!! ще заминат 1000 лв, но дано поне се оправи! мисля си, че мотора е поне на 300 000 км :roll:
момчетата, които ще я правят ми казаха че при 1 литър масло на 1000 км неможе да е само от гумички и им вярвам напълно! казаха няма смисъл да отваряме 2 пъти, двойна работа двойни пари! посъветвах се със 15 сервиза навсякъде ми казват сменяй всичко (сегменти, биелни лагери, гумички клапани, гарнитури - смукателни изпускателни колектори, гарнитура глава, гарнитура капак на главата) да се застраховаш! казаха че и главата трябва да мине през стругар да се вземе усеника който е образувала гарнитурата на главата!

работата отива дебела но барем ще подновя двигателя! а някой знае ли маслото после какво трябва да бъде? пълна синтетика или пак полусинтетика?

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 12 юли 2010 9:18

sensho1980 написа:заглеждал ли си се при работещ двг като развиеш капачката за наливане на масло бял дим ли излиза ако да сигменти според мен но това си е моя мисъл а през отдушника какво излиза сух ли е или яко омаслен ако е яко омаслен маи пак сигменти

Бял дим излиза като отвия капачката при загрят двигател :? а при изфорсирване на двигателя пуши леко отзад :?Иначе като си я карам не пуши!

Последна промяна от moreg на Пон 12 юли 2010 19:27, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 12 юли 2010 9:23

Смени гумичи и после ще смениш сегментите. Разхода ти е много голям, за да е само от първото. Ти си решаваш.
А това с пушеците са глупости.
:beer

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пон 12 юли 2010 14:56

пробвай само гумичките пък ако не стане продължавай нататък

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 12 юли 2010 15:42

keymaker написа:пробвай само гумичките пък ако не стане продължавай нататък

Някой може ли да ми каже, след като се сменят сегменти и гумички на клапани, после мослото 10W 40 ли трябва да бъде както допреди това или да отиде на пълна синтетика?

Последна промяна от moreg на Пон 12 юли 2010 18:14, променено общо 1 път.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 12 юли 2010 15:57

Aбе как можете да хвърляте така пари на вятъра не ми е ясно!Естествено,че е почти на 100 процента само и единствено от гумичките,два голфа и едно ауди съм имал като аудито ми гореше на 600 км един литър масло(при настъпване не се виждаше нищо от димната завеса зад мен!) и трите се оправиха само с гумички!Смяната на гумичките е под 100 лв и винаги ама винаги е оправдана,сменят се първо гумичките и тогава,ако не стане,макар,че е 99% вероятността да стане,тогава вече се сменят сегменти!Говоря ти като човек дето е имал и е правил и цялостни ремонти на мотор и леки на предишните си коли.Ако са ти много парите,сменяй направо колата.....Не позволявайте да ви правят на балъци обаче....на 300 000 км ще си за сегменти ако колата е прегрявана зверски поне 2-3 пъти,иначе няма как....И само да вметна колеги,че на един приятел пасата преди да го бракуваме беше на повече от 1,200000 км,изгнил целия и каран такси-колата беше 82-а 1,6 бензин на газ и сегменти не беше сменял никога а само на 3 пъти гумички на клапаните!До последно пасата харчеше около 1 литър масло на 10000км! И не мога да разбера,като го караш 7 години колко толкова километри си му врътнал,че мислиш да е за сегменти?По 150 000 на година ли правиш?Парите и решението са си твой,но аз никога на бих сменил сегменти пради да съм сменил гумички!Гумичките с времето се втвърдяват и се разпадат и почват да пропускат масълце тва е цялата работа...Различни хора-различни интереси и решения.....Ако си решил да постъпиш разумно и да смениш гумичките първо вижте и самите клапани какъв луфт имат в водачите-допустимия луфт е около 0.8 мм доколкото си спомням.Ако е повече-нови водачи,защото в противен случай пак ще ти харчи масло!С половината от тия пари дето мислиш за сегменти да ги дадеш най-добре си ревизирай главата на мотора и си карай колата!

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 12 юли 2010 18:08

Ясно! ще пробвам първо само с смяна на гумичките и ще пиша по натам какво е станало!
А тия водачи на клапаните, ако евентуално са заминали, как се сменят? трябва ли да се сваля главата или се сменят без да се сваля?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”