Имам следния проблем и реших да пусна тази тема за всякакви предложения и идеи по въпроса...
Наскоро си присъдих ABF двигател. След присаждането ми се струваше муден, но в последствие смених гърнетата и се посъбуди малко. Купих ламда сонда, която се оказа грешна, после купих вярната и колата още повече живна. Проблема е, че още не ми се струва, че върви като 150 коня. Проблема е, че опитах да я засичам и не успях да постигна по-малко от 11 от 0 до 100. Вярно, че това ми бяха първите пет опита за засичане от 0 до 100 и че сам си я засичах в колата, но все пак... Също ми се струва, че прекъсвача идва много рано. Като се опитвам да засека 0-100 и прекъсвача идва точно на 6900 и втора свършва на 98 км., което ми се струва, че е малко за ABF. Възможно ли е това да е от факта, че съм си със старото табло и то да е останало пропорционално. Казаха ми, че с това табло (до 220 и до 7000 оборота, от AFT 97год) трябва да мога да обръщам оборотомера и даже отгоре, а това не се случва. Километрите ги сравнявах с GPS и уж са що-годе точни, ама за оборотите не знам.
Това, което забелязвам, като странности, които не изчезнаха при никоя от интервенциите е: че на място като седя, на светофар, примерно, колата леко притреперва, не мърдат оборотите или нещо такова, но лесно се усеща едно късо трепване всеки 5-10 секунди; и разхода ми се струва много висок; също така като го пуснахме на диагностика дава грешка, че няма сигнал от датчика на коляновия вал, което Васко намира за изключително противоречиво, тъй като явно без този датчик двигателя не работи, а той си работи.
Неща, които съм сменил и едва ли е в тях проблема са - капачка и палец на делко, кабели и свещи, въздушен и маслен филтър, ламда сонда...
Ако някой е имал подобен проблем, или има идея от какво може да е, ще се радвам до сподели...