Липса на мощност при ABF ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Липса на мощност при ABF ?

Мнениеот Slavyan » Чет 01 юли 2010 13:33

Здравейте.
Имам следния проблем и реших да пусна тази тема за всякакви предложения и идеи по въпроса... :roll:

Наскоро си присъдих ABF двигател. След присаждането ми се струваше муден, но в последствие смених гърнетата и се посъбуди малко. Купих ламда сонда, която се оказа грешна, после купих вярната и колата още повече живна. Проблема е, че още не ми се струва, че върви като 150 коня. Проблема е, че опитах да я засичам и не успях да постигна по-малко от 11 от 0 до 100. Вярно, че това ми бяха първите пет опита за засичане от 0 до 100 и че сам си я засичах в колата, но все пак... Също ми се струва, че прекъсвача идва много рано. Като се опитвам да засека 0-100 и прекъсвача идва точно на 6900 и втора свършва на 98 км., което ми се струва, че е малко за ABF. Възможно ли е това да е от факта, че съм си със старото табло и то да е останало пропорционално. Казаха ми, че с това табло (до 220 и до 7000 оборота, от AFT 97год) трябва да мога да обръщам оборотомера и даже отгоре, а това не се случва. Километрите ги сравнявах с GPS и уж са що-годе точни, ама за оборотите не знам.
Това, което забелязвам, като странности, които не изчезнаха при никоя от интервенциите е: че на място като седя, на светофар, примерно, колата леко притреперва, не мърдат оборотите или нещо такова, но лесно се усеща едно късо трепване всеки 5-10 секунди; и разхода ми се струва много висок; също така като го пуснахме на диагностика дава грешка, че няма сигнал от датчика на коляновия вал, което Васко намира за изключително противоречиво, тъй като явно без този датчик двигателя не работи, а той си работи.

Неща, които съм сменил и едва ли е в тях проблема са - капачка и палец на делко, кабели и свещи, въздушен и маслен филтър, ламда сонда...

Ако някой е имал подобен проблем, или има идея от какво може да е, ще се радвам до сподели... :beer

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Липса на мощност при ABF ?

Мнениеот bobocamaro » Чет 01 юли 2010 20:15

За вървенето:според мен тази кола от клипа http://www.youtube.com/watch?v=9lZouEPuRwE се представя подобно на твоята.За оборотите:измери ги по друг начин.Имам служебен уред http://www.chevrierinstruments.com/Angl ... -droit.htm който ги мери безконтактно,на оптичен принцип но дори в личната ми барака не съм го завирал-извинявам се за което.Този метод не ползва данни от колата и е точен-премери ги така.За разхода-карам МК3 8V GTI-в момента харчи 11.5/100 градско бензин(няма газ) и е в час и върви-толкова е моя разход.Претрисането на мотора ти може да бъде от лоши свещи/кабели/гориво/вакууми.

opelfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот opelfan » Чет 01 юли 2010 20:52

Измери си компресията масло харчи ли?

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Чет 01 юли 2010 23:03

Наистина как с такава грешка ще пали :?: я пробвай да извадиш буксата му трябва да угасне.
За километража май си иска неговото,един колега имаше проблеми след смяна на кутия,оказа се от таблото.Ако можеш вземи от морга АБФско и пробвай едно кръгче с него ако има разлика преценяш
На 2ра с оригиналната кутия на 6900 това при мен прекъсвача е 110км някаде,виж кода на кутията може и тя да е друга от пасат при тях 2ра е да към 100
На АБФ е с код CDA и DPA
:arrow:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 02 юли 2010 11:48

абф- ите след средата на 94г са с ЕКУ сименс и са на 6900 прекъсвач оригинално. Преди това са с бош и е на 7300 и вървят с една идея повече. Таблото би трябвало да не оказва влияние, прекъсвача е в чипа на еку

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavyan » Пон 05 юли 2010 22:13

Има и още един много много неприятен симптом, който мислех, че се е махнал с новата ламда сонда, но се оказва, че още го има. Това го разбрах, като отидохме преди няколко вечери с едно голфче 115 кс да се дърпаме на околовръстното. Едно, че колата върви маалко повече от 115тката, а харчи около 2 пъти повече, ами и още по-лошо става като я изгася и запаля пак. Не знам точно как и защо, но изглежда като натискам яко колата десетина минути и тя свиква с много богата смес и така си върви. Като я изгася и запаля обаче после, изглежда ламдата или някой друг сензор забравя да си върши работата (а може би и иначе не си я върши и за това върви малко, а харчи много) и колата се дави адски много. Като натисна газта и има едно запъване или задавяне за секунда и после тръгва и при това пали само ако паля на първа и още от тръгването с много яко газ и я държа над 3000 оборота. Ако я пусна да падне под 3000, изключена от скорост, оборотите мнооого бавно падат до 900 и остават там, но в момента, който понеча да докосна газта и колата се задавя яко и изгасва. И така пак там, където съм спрял, на поредния светофар обикновено, слагам първа, въртя ключа и заедно с това много газ и тръгване с въртене на гуми. "Най-забавно" е докато паркирам - съседите ми, които си виждат колите от прозорците сигурно получават инфаркт, защото при всяка маневра колата гасне и така успоредното паркиране е гаааз спирачка, паля със задна - гаааз спирачкаа, паля с първа - гааз спирачка, пак паля със задна газ, пак първа и така. :banghead:

Някой има ли представа от какво може да е това? Кое нещо, или кои неща не са наред, че се получава така?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 13 юли 2010 13:29

за момента проблема е решен.
на колата-донор снопа за моторната електроника минава близо до рамената на чистачките и е захванат за купето.
явно в някакъв момент се е откачал, защото рамото на чистачката при въртенето си преяло 5 кабелчета. едното напълно а на 4 само изолацията.
преяденото напълно беше за температурния датчик на водата. точно до него е заголена масата на датчика на хол. съответно, пипне маса и покаже на компира -40 градуса и удави зверски.
другата грешка, която е невъзможната, 1 cylinder recognition sensor-no signal, бяха закъсени кабели на хол датчика и съответно той не работеше-оттам и неравномерната работа на мотора.
най любопитно ми стана като установих че датчика на коляновия вал не се логва изобщо от компира. :shock
откачаш го, въртиш стартер, не пали естествено, но ти казва че всичко е наред-без да е закачен датчика...
имайте го предвид колегите с АБФ... :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”