До скоро климатика работеше на следния принцип: като натисна копчето на климатика си се включва и си работи непрекъснато, а ако не натисна копчето, когато загрее до около 92-93 градуса заедно с перката се включва и климатика. Да ама нали все трябва да се пипне, защото бях решил, че не е редно да е така. На контролния блок на климатика има една жичка, която свързва 2 релета или 2 крачета на едно реле (точно това е проблема, че не знам кое беше), която баща ми като махна и климатика започва да работи след като го включа от копчето и през някакви интервали (след като охлади или се стопли) пак спира или тръгва.
Това го обесних на един майстор, при който си пълних климатика, за да ми каже каква е идеята и той махна жичката, за да се убеди. После след като ми каза къде да я върна и аз я върнах, работата на климата не си беше постарому - а даже сега се включва на по-големи градуси. Не знам дали той ми каза грешно или аз не го разбрах - и двете са възможни. Този номер с махането на жичката баща ми го беше правил миналата година, след което я беше върнал веднага по-същия начин, а сега няма ясен спомен, къде трябва да е тя. На снимките може да видите разположението на релетата и жичката. Молбата ми е ако някой знае как или знае кой може да ми каже как да си го направя пак да ми работи климатика без да прекъсва и пак да си се включва на 92-3 градуса, нека каже - мисля, че трябва да върна жичката, където е била, но въпроса е къде.
Бих експериментирал с разместването на жичката, но нямам нужните познания и ме е страх да не изгори нещо, въпреки че има предпазители.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и възможно най-малко досаден

Благодаря предварително!