Проблем с GOLF3 2.0 GTI 1995г.- 115 к.с. PC- DGFANG

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Quicknick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с GOLF3 2.0 GTI 1995г.- 115 к.с. PC- DGFANG

Мнениеот Quicknick » Пон 05 юни 2006 14:06

Проблемът е свързан с ниските обороти, когато автомобила не е на скорост. Понякога са твърде високи от 1200 до 2000 оборота. Понякога не са стабилни варират от 1000 до 1500 все едно подавам газ. Колата гасне доста често на ниски обороти, дори когато съм на трета скорост. Проверил съм ЛАМДА сондата - в изправност е. Човекът от когото я купих твърди че проблема е в компютъра и няма решение. Много се надявам да не е така. Предварително благодаря за вашите съвети и препоръки и се извинявам ако проблема вече е дискутиран. Нов съм във форума, проверих в търсачката но не открих нищо.

kosta65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kosta65 » Пон 05 юни 2006 15:02

Имах подобен проблем. Оказа се че проблема е в датчика за положението на дроселовата клапа. Грубо казано това е като потенциометър, който показва колко е натиснат педала на газта. Вътре има графитни пътечки, които се износват и дава невяра информация, кояти лъже контролера. Смяната на туй чудо е доста скъпа (говореха за около 600-700 лв), но при мене славабогу бяхя само лошо връзки в куплунга.
Опитай да го разкачиш и почистиш със спрей, провери кабелите и дано да имаш .успех

Потребителски аватар
Quicknick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Quicknick » Пон 05 юни 2006 15:59

Мерси много за информацията. За съжаление съм си чистил клемите и кабелите няколко пъти. Но все пак е обнадеждаващо 600-700лв. за които ти говориш а не нов компютър :o

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”