голф4 2.0 бензин или 1.8 125hp
голф4 2.0 бензин или 1.8 125hp
Здравейте колеги,кои каквото знае за този мотор и иска да сподели моля да го направи. Замислил съм се за такъв и мисля да му сложа ГИ. В момента карам 3ка 1.8 моно АБС на бензин. 

Последна промяна от stefff на Чет 22 юли 2010 20:45, променено общо 2 пъти.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: голф4 2.0 бензин
Недей така с тоя стар мотор 2.0 - 115 коня. 1.8 - 125 е по-добре или 1.6 - 101. Може и 1.8Т - 150. Само не 2.0, помисли. Стар е
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Skotis, ти виждал ли си какво представлява 2.0 двигател на Четворката или ги плещиш наизуст такива? Нямат нищо общо, нито в конструкцията на блока, нито в паленето, нито в храненето.
И преди съм го казвал, лично за мен това е най-добрия двигател слаган на Голф 4. Изхождам от персоналните ми изисквания към един мотор. Прост, надежден, еластичен, с достатъчен запас от въртящ момент и прилична динамика .... Без излишни клапани изтъняващи главата, демпферни маховици, турбини и други, все скъпи консумативи. Предполагам ще се докаже и като доста издръжлив във времето, тъй като за разлика от 1.8 Т не е двигател от който е изтръгнат максимума.
Минуси - егр клапан, две сонди и системата еко 5. А и друго - трудно се намира.
За газифициране се е утепал. При разход от 10.5 - 11.5 в София и под 7 навън, с газова уредба не виждам кой дизел ще го бие по себестойност на километър.
Впечатленията ми са от AQY.
За сведение на Skotis, осем години съм карал 2E.
И преди съм го казвал, лично за мен това е най-добрия двигател слаган на Голф 4. Изхождам от персоналните ми изисквания към един мотор. Прост, надежден, еластичен, с достатъчен запас от въртящ момент и прилична динамика .... Без излишни клапани изтъняващи главата, демпферни маховици, турбини и други, все скъпи консумативи. Предполагам ще се докаже и като доста издръжлив във времето, тъй като за разлика от 1.8 Т не е двигател от който е изтръгнат максимума.
За газифициране се е утепал. При разход от 10.5 - 11.5 в София и под 7 навън, с газова уредба не виждам кой дизел ще го бие по себестойност на километър.
-
- Автомобил:
- Двигател:
железен двигател,просто няма мърдане,малко данъка е голям,ама нищо.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
stefff написа::arrow:
Какво друго те интересува ??

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
pedalchobaba написа:Skotis, ти виждал ли си какво представлява 2.0 двигател на Четворката или ги плещиш наизуст такива? Нямат нищо общо, нито в конструкцията на блока, нито в паленето, нито в храненето.
Е хубаво де, щом казваш. Аз не бих си взел мотор с тези параметри, тип Американски (голям мотор малко коне) и затова такова мнение давам - не всички можеме да бъдем на едно мнение

Относно 1.8Т - 150 коня не смятам че са максимумът от този мотор...
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Колега steff, аз съм с такъв мотор 2.0-115 коня.Вярно,че мнооогооо ядове брах в последната година с него,но като цяло съм адски доволен от този мотор.Поне на мен ми е идеален от към мощност, разход на бензин и поддръжка(зависи какво се чупи
).Взех го на 200 000км, в момента е на 260+.Доста неща се наложи да му сменя,но го приемам от страната на това,че си им беше дошло времето...
.Ако си се спрял на такъв двигател,търси си от последните произведени.За тези от 1998,1999 много щателно трябва да ги гледаш и проверяваш.Както колегата pedalchobaba написа,минуси са им ЕГР-а и двете сонди.А едната сонда е към 300лв.Катализаторите им сдават багажа към 10-та година и поне на моя,номера с махането му и изтърбушването на стана и се наложи да си сложа катализатор точно заради втората сонда....Иначе много еластичен и пъргав двигател, на моменти ме е изумявал със възможностите си.От към разход в града: 10-12 градско в София със бруталните задръствания.Извънградско без да го зориш излишно пада под 7/100.Което си е перфектно...Успех с търсенето... 

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф4 2.0 бензин или 1.8 125hp
Много трудно ще намериш такова голфче с такьв мотор,та чак да избираш и читаво по между тях става тегава. Мотора по принцип е предназначен за Бора. Иначе и аз все добри работи сьм чувал отук отаме
.

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Ми значи си заблуден като... нали се сещаш че големият ненапомпан двигател живее дълго + тва твоя малък но напомпан до пръсване двигател ще малее по стръмното и ще има да гълта прах от ненапомпания батко...
Като ти изпатка турбината сеедно правиш основен ремонт на 2.0 със оригинални части + бакшиша на майсторите даже и пари ще ти останат...
Почти позна...

Моторът си е доста здрав и надежден,и носи до 500 коня със сток карантия...

Едно турбо струва 1300 лева,ново...Все пак си е консуматив в колата и кара поне 250-300 000 при правилна подръжка...
А основен ремонт на 2.0 с оригинални части е доста над 4000 лева...

1.8 20V е доказал се мотор на марката...

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:Моторът си е доста здрав и надежден,и носи до 500 коня със сток карантия...
Да-а-а-а, аз дори съм чувал, че някои слагат такъв 1.8Т с 500 коня от VW на камионите Scania от новата G серия, защото на тях истинския двигател от 420 коня им малее.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”