Проблем с перката на радиатора - Golf III GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valeo2
Автомобил:
Двигател:

Проблем с перката на радиатора - Golf III GTI

Мнениеот valeo2 » Чет 08 юни 2006 11:56

Колата ми е Golf III GTI - 115к.с. 1995г./ADY двигател/.
Имам следния проблем - перката на радиатора има луфт и в някои случаи кагато се върти/вер.при определени обороти/ издава сърцекъсащ звук, наподобяващ бучене. Не я знам кога ще откаже, та искам да я сменя.
Пролетта карах колата на майстор и той както ми обясни е сложил смазка в участъка на въртене в моторчето, като ми каза, че щи изкара няколко месеца. Така и стана - проблемът пак се появи. Тези дни обиколих няколко магазина, но те не могат да ми намерят такава перка, эащото тя, заедно с климатика е слагана в Италия и няма сериен номер / пише -Spal - Italy, Type A 52-55A 12V/. От Unitrade X научих, че този модел Golf излиза от завода с два модела перки в зависимост от това дали е с климатик или не. Ориентирал съм се към следното решение - нова перка за този модел, като само се надявам тя да може да се свърже по някакъв начин с климатика. Говорих с Vaskoto 1 и май нещата вървят натам. Ако някой е имал такъв проблем ще се радвам да даде съвет. Благодарско предварително!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 юни 2006 13:31

Само нов ел.мотор те оправя. На старият смазката на втулките е изсъхнала и щом скрибуцат значи са и износени. Само втулки няма. при . Опитай пак с временно решение да пръснеш със спрей с Мо2 , но и задна и предна втулка. Най- добре свали ел.мотора и перката за да имаш дотъп.Перката е на цанга.Може да изкаря още някой месец.
Няма и смъсъл да вземаш 2 ра употреба ел.мотор защото и той може да се разсвири след месец.Миналата година смених с чисто нов ел.мотора - 2 скоростен - 98 лв./ за АЕЕ 96г без клима е.
При теб ел.мотора върти ли допълнително друг вентилатор?

Потребителски аватар
valeo2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo2 » Чет 08 юни 2006 14:00

Моторчето върти само една перка.
Трудно ми е да преценя дали мога да махна само него без да махам перката,тъй като пред нея е питата на радиатора и става сложно.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 юни 2006 20:56

Тогава си лесен. Точиш антифриза.Вадиш предна решетка / аз откачих от закрепването и десния фар -без да го махам - само да мога да извадя решетката. според мен радиатора на килма тика е пред основноят радиатор. Трябва да можеш да го преместиш малско заеднос с тръбичките. Тогава сваляш радиатора за антифриза. - 3или 4 болта ,1 куплунг на датчика за включване,куплунг на ел.мотора, 2 скоби за водно съединение / горен и долен маркуч/ и вадиш радиатора. Ел мотора е закрепен с 3 гайки .Перката с една гайка на цангата. Вадиш перката, после самият ел.мотор напред.Сглобяването по обратният път. Промий обаче хубаво и 2 та радиатора ламелите с силна водна струя- идва лято . Успех. Когато отлабиш гайката мна перката чукно по гайката с месингово или аслуминиево фи с чук. От удара цангата освобождава и вадиш самата перка.

Потребителски аватар
marrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marrs » Чет 08 юни 2006 20:59

Могат да ти я ремонтират . На един приятел му я оправихме и стана като нова .

Потребителски аватар
valeo2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo2 » Пет 09 юни 2006 10:18

marrs написа:Могат да ти я ремонтират . На един приятел му я оправихме и стана като нова .

Мarrs, имаш ли им координатите?

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пет 09 юни 2006 10:29

Раковска и Родопа точно там ги ремонтират цената е към 35 лв . Аз лично си купих нова от Авто + дават и 6 месеца гаранция

Потребителски аватар
valeo2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo2 » Пет 09 юни 2006 12:58

Madj0 написа:Раковска и Родопа точно там ги ремонтират цената е към 35 лв . Аз лично си купих нова от Авто + дават и 6 месеца гаранция

Честно каэано и аз съм эа нова, единствения ми проблем е дали ще се върже инсталацията с климатика. Къде се намират Авто +?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”