Седалка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Седалка?
Колеги малко странен проблем имам и с ваша помощ бих искал да го разрешим.Става въпрос за шофьорската седалка от доста време регулирането напред и назад ставаше с много големи усилия и седалката започна да се накланя към вратата имам усещането че отдолу някъде се е скършила от заварка или там каквото я държи просто се клати нагоре надолу и при шофиране на завой се накланям заедно с нея просто не знам на какъв майстор да я карам?От Пловдив съм дайте някакъв акъл или сервиз при който да отида,голфа е АБУ 1,6 ако това има значение.Предварително ви благодаря!
- patzo_sl
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Седалка?
Като за начало кажи за каква кола говорим.А иначе,сваляш поглеждаш и решаваш(ако е за заварка на железар;ако е някой плъзгач-или в магазина или по моргите).
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
По-скоро са ти се счупили пластмасовите плъзгачи.
Нови са по 0,80лв. бройката.
Свали седалката и виж какво е положението.
Какво има да гадаеме?!

Нови са по 0,80лв. бройката.
Свали седалката и виж какво е положението.
Какво има да гадаеме?!

- did.di
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?t=124276
човека много го хвалят обади се ако искаш да го питаш за твоя проблем.
човека много го хвалят обади се ако искаш да го питаш за твоя проблем.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Вероятно е задният ляв крак на седалката да се е скършил. А и съм сигурен, че никога не си гресирал релсите и не си сменял пластмасовите водачи.
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
За трудното движение - смазване на релсите (както на задните, така и на централната под седалката). Ако се клати с 2-3 см - износени пластмасови водачи (на краката на седалката), а ако се клати с 10 или повече см (както в моя случай) - счупен е някой от краката на седалката (при мен беше десния).
Значи сваляш, виждаш и отремонтирваш, аз лично, отидох при един майстор, който оправя ауспуси, защото при такъв майстор със сигурност ще има електрожен и той ми я завари, от тогава никакви проблеми. Само дето ми се иска да си сменя и пластмасовите водачи, но съм питал на 2-3 места и все нямат, ако обаче се заема сериозно сигурно ще се намерят.
Значи сваляш, виждаш и отремонтирваш, аз лично, отидох при един майстор, който оправя ауспуси, защото при такъв майстор със сигурност ще има електрожен и той ми я завари, от тогава никакви проблеми. Само дето ми се иска да си сменя и пластмасовите водачи, но съм питал на 2-3 места и все нямат, ако обаче се заема сериозно сигурно ще се намерят.
- Vento
Моята на Вентото я заварявах 2-3 пъти и все се чупи левият крак. Но е нормално де, 110 кила съм и на писта като карах, усилията и натискът върху опорите й в завоите са огромни... Последният път мислих да сложа арматурно желязо вътре и тогава да я заваряваме, но ми дадоха цял салон в същия цвят и директно го смених и сега счупената стои за резерва.
По-добре е да се заварява с CO, не с електрожен
По-добре е да се заварява с CO, не с електрожен

-
- Автомобил:
- Двигател:
много благодаря на всички вероятно се счупил левия крак а и си признавам откак съм го взел голфчето не съм смазвал седалки. с каква грес трябва?
- Vento
Най-евтината, която ти изпадне - няма никакво значение. Много е важно обаче преди това да почистиш релсите и плъзгачите от старата грес и натрупаните мръсотии.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”